MENÜ
Arşiv
Kategorilere Göre
Yazarlara Göre

Sahrap SOYSAL Sıra Yazıları - Sıra Haberleri

Sıra ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Sıra haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 377 Sıra haberi bulunmuştur.
Sahrap SOYSAL

Sıra Haberleri

IZGARA PATLICAN SALATASI

IZGARA PATLICAN SALATASI

.

20.4.2017Sahrap SOYSAL
MİLFÖYLÜ ORMAN KEBABI

MİLFÖYLÜ ORMAN KEBABI

 Zeytinyağı ve eti, orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, 4-5 dakika kavurun.

10.4.2017Sahrap SOYSAL
Te burası Edirne

Te burası Edirne

Hürriyet ve TÜRSAB’la yaptığımız şehirleri keşfet gezimizin bu seferki durağı Edirne’ydi. Otobüsle yola koyulduğumuzda bizi mastikalı, Balkan ezgili bir gezinin beklediğinden emindim...

8.4.2017Sahrap SOYSAL
HELLİM PEYNİRLİ PANAYOTİS SALATASI

HELLİM PEYNİRLİ PANAYOTİS SALATASI

 Marulları yaprak yaprak ayırıp suyun altında iyice yıkayarak süzün. Marulları temizlemek için kullanabileceğiniz bir başka yöntem de bol sirkeli suda 10 dakika kadar bekletip tekrar yıkadıktan sonra süzmektir.

6.4.2017Sahrap SOYSAL
Bir yemek masalı

Bir yemek masalı

.

3.4.2017Sahrap SOYSAL
ZEYTİN BÖREĞİ

ZEYTİN BÖREĞİ

MALZEME LİSTESİ

12.3.2017Sahrap SOYSAL
Kıymalı kabak oturtma

Kıymalı kabak oturtma

.

27.7.2016Sahrap SOYSAL
DAMLA SAKIZLI GÜLLAÇ

DAMLA SAKIZLI GÜLLAÇ

.

6.6.2016Sahrap SOYSAL
Zeytinyağlı yemekler

Zeytinyağlı yemekler

Hem sağlıklı hem de lezzetli yemekleri tercih edenlerdenseniz, aklınıza ilk gelen zeytinyağlı yemekler olacaktır.

10.4.2016Sahrap SOYSAL
Şerbetli tatlılar

Şerbetli tatlılar

Geleneksel tatlılarımızın başında gelen şerbetli tatlılar, hazırlanışı sırasında birkaç püf noktaya dikkat edildiğinde çok lezzetli ve kıvamında olur. Şerbetli tatlıları, şekerli suyun yani şurubun hamurlu tatlı üzerine dökülerek hazırlanır. İşte, geleneksel lezzetlerimizden birkaç örnek...

20.3.2016Sahrap SOYSAL
Çikolatalı tatlılar

Çikolatalı tatlılar

Çikolatayı farklı tariflerde kullanarak damak zevkinize uygun tatlılar yapabilirsiniz. Bu hafta vereceğim çikolatalı tariflerle sofranıza renk katabilirsiniz.

17.3.2016Sahrap SOYSAL
Çalışan kadınlar için pratik yemekler

Çalışan kadınlar için pratik yemekler

Çalışan kadınlar sabahın erken saatlerinde evden çıkıp ancak akşam evde olabiliyorlar. Haliyle, akşam eve yorgun argın geldiğinde çabucak yemek hazırlamak zorunda kalıyor.

15.2.2016Sahrap SOYSAL
Kaymaklı revani

Kaymaklı revani

1.7.2015Sahrap SOYSAL
Kazablanka usulü etli kuskus

Kazablanka usulü etli kuskus

Geniş bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve kuşbaşı etleri koyun. Sürekli karıştırarak orta ısıdaki ateşte, suyunu verip tekrar çekinceye kadar 7-8 dakika kavurun.

12.6.2015Sahrap SOYSAL
Ayumi’nin Mutfağı

Ayumi’nin Mutfağı

Ayumi’nin Japon yemeklerini ve yemek kültürünü anlattığı kitabı bir harika.

28.12.2014Sahrap SOYSAL
Ev usulü tavuk döner

Ev usulü tavuk döner

Tavuk etlerini bir et döveceğiyle veya bir cam kavanoz dibiyle iyice döverek yarım santimden de daha az olacak şekilde inceltin.

27.11.2014Sahrap SOYSAL
Güler yüzlü Eskişehir

Güler yüzlü Eskişehir

Anadolu’nun en modern şehri, Batı’ya açılan en güzel kent, gülümseyen insanların, pırıl pırıl gençlerin şehri Eskişehir’e bir kez daha gittim ve şehre bir kez daha hayran oldum.

11.10.2014Sahrap SOYSAL
İRMİKLİ MİHRİŞAH TATLISI

İRMİKLİ MİHRİŞAH TATLISI

Elmaları soyup rendenin iri delikli tarafıyla rendeleyin.

27.8.2014Sahrap SOYSAL
SOSİSLİ PATATESLİ GURBETÇİ OMLETİ

SOSİSLİ PATATESLİ GURBETÇİ OMLETİ

Patatesleri soyup yıkayın ve tavla zarı formunda doğrayın.

25.8.2014Sahrap SOYSAL
KIYMALI PATATES

KIYMALI PATATES

Zeytinyağı ve kıymayı orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşe oturtun.

21.7.2014Sahrap SOYSAL
İzmir pilavı

İzmir pilavı

MALZEME LİSTESİ

4.7.2014Sahrap SOYSAL
İçliköfte

İçliköfte

Geçenlerde çekim için ağırladığım ve “içliköftenin profesörü” olarak tanımladığım Yasemin Şef, çok kısa sürede incecik, kağıt gibi oyduğu köfteyi, göz açıp kapayıncaya kadar dolduruyor, ışık hızıyla toparlayıp kapatıyor ve hemencecik haşlamaya başlıyor. Üstelik yöreden yöreye değişen bütün şekilleriyle...

20.6.2014Sahrap SOYSAL
Bizim aile bir alem

Bizim aile bir alem

Hoş geldiniz nidaları arasında gürültü patırtıyla bizim eve girerler. Yaptığımız yemeklere ve hatta demlediğimiz çayın ikram edilişine bile karışırlar. Zordur böyle bir aileye sahip olmak ve hatta bazen biraz da yorucu. Ama yine de güzeldir onlarla aynı sofranın başında oturup keyifle yemek yemek.

23.5.2014Sahrap SOYSAL
Defile-i Gastronomi ya da Tabakta Sanat

Defile-i Gastronomi ya da Tabakta Sanat

Le Meridien Otel’deki yemek defilesi, hepimiz için eşsiz bir deneyimdi.

5.4.2014Sahrap SOYSAL
Alzheimer için sağlıklı ve lezzetli mönü yarışması

Alzheimer için sağlıklı ve lezzetli mönü yarışması

Son zamanlarda ismini çok duyduğumuz bir hastalık Alzheimer.

19.2.2014Sahrap SOYSAL
Hamsili mantarlı tava böreği

Hamsili mantarlı tava böreği

Böreğin iç harcını hazırlamak için; kafası, kuyruğu, kılçıkları ayıklanış hamsileri yıkayıp süzdükten sonra keskin bir bıçakla tavla zarı formunda doğrayarak derin bir kaba aktarın.

6.1.2014Sahrap SOYSAL
Kap-kaçak önemli

Kap-kaçak önemli

Bakır, mutfaklarda en uzun süreli kullanılan kapların hammaddesi. Günümüzde mutfak kaplarının malzemeleri çok çeşitlilik gösterse bile, bakır, meraklısı için çok özel bir malzeme olmayı sürdürüyor.

6.1.2014Sahrap SOYSAL
“Mur”dan gelen kahve

“Mur”dan gelen kahve

Doğu Anadolu’nun vazgeçilmez içeceğidir mırra.

25.11.2013Sahrap SOYSAL
Yumurtalı mantarlı menemen

Yumurtalı mantarlı menemen

Taze mantarlar iyice yıkandıktan sonra boylamasına ince ince dilimlenip derin bir kaba aktarılır.

18.11.2013Sahrap SOYSAL
Her şeye maydanoz olma

Her şeye maydanoz olma!

Her işe burnunu sokan insanlara, “her şeye maydanoz” deriz.

17.11.2013Sahrap SOYSAL
Nadir Güllüoğlu’ndan baklava yapım dersi

Nadir Güllüoğlu’ndan baklava yapım dersi

Geçen hafta Karaköy Güllüoğlu’nun beşinci kuşak temsilcisi Nadir Güllüoğlu’ndan baklava yapma dersi aldım.

26.10.2013Sahrap SOYSAL
Konserve yaptınız mı

Konserve yaptınız mı?

Ağustos-eylül aylarında domates, bamya ve fasulye konservesi yapmak, son yıllarda kadınlar arasında yarış haline gelmiş durumda.

21.9.2013Sahrap SOYSAL
Çocukluğumun tekne oruçları

Çocukluğumun tekne oruçları

Benimle aynı dönemde yetişenler bilirler, çocukken ramazanlarda “tekne orucu” tutardık.

3.8.2013Sahrap SOYSAL
Benim peynirim ezine

Benim peynirim ezine

Peynir benim için çok önemlidir.

28.7.2013Sahrap SOYSAL
Bitez dondurması İstanbulda

Bitez dondurması İstanbul'da

Bodrum’u sevenler, fırsat buldukça Bodrum’a gidenler bilirler; Bitez köy meydanında bir dondurmacı vardır.

21.7.2013Sahrap SOYSAL
Yumurtalı havuç kavurması

Yumurtalı havuç kavurması

Havuçları soyup yıkadıktan sonra boylamasına dörde bölerek tavla zarı formunda doğrayın.

11.7.2013Sahrap SOYSAL
Zeytinyağlı patlıcan paçası

Zeytinyağlı patlıcan paçası

Patlıcanları, saplarını kestikten sonra soyun.

10.7.2013Sahrap SOYSAL
Keşkek UNESCO korumasında

Keşkek UNESCO korumasında

Türklerin kutlama, özel gün yemeği olan keşkek, aynı zamanda törensel nitelik taşıyan tarihi, geleneksel ve muhteşem bir ziyafettir.

27.4.2013Sahrap SOYSAL
Hazar’ın bereketi

Hazar’ın bereketi

Azeri dostum Nigar’a “Sence Hazar neden göl değil de deniz olarak adlandırılıyor” diye sordum, “Suyundandır. Göl gibi tatlı değil, tuzludur Hazar’ın suyu.

18.4.2013Sahrap SOYSAL
Adı şeker, un ve tuzdan

Adı şeker, un ve tuzdan

Bazı mekânlar, bulundukları yere ruh verirler. O kadar uzun zamandır oradalardır ki, iki, hatta üç nesil arka arkaya aynı mekâna aynı yerde gider.

4.4.2013Sahrap SOYSAL
Kıymalı kabak oturtma

Kıymalı kabak oturtma

İnce kabakları soyup kesme tahtası üzerinde keskin bir bıçakla bir santim kalınlığında doğrayın. Soğanı soyup yemeklik doğrayın.

3.4.2013Sahrap SOYSAL
Püf noktası nereden çıkmış

Püf noktası nereden çıkmış

Yapılan işte ustalaşmak için mühim olan bilgilere “püf noktası” diyoruz. Bugün bu sözün nereden geldiğini anlatmak istiyorum:

29.3.2013Sahrap SOYSAL
Bir muz alır mıydınız

Bir muz alır mıydınız?

Mucizevi bir meyve olarak kabul edilen muzun, kan basıncı üzerindeki olumlu etkisinin yanı sıra önemli oranda potasyum barındırma ve vücuttaki zararlı tuzu dışarı atabilme özelliği de var.

3.3.2013Sahrap SOYSAL
İşte Avusturya mutfağı

İşte Avusturya mutfağı

Avusturya mutfağı çok çeşitten oluşan bir zenginliğe sahip değil. Ama halkının, sahip oldukları yiyecekleri özenle ve çok yüksek kalitede üretmek gibi bir özellikleri var.

23.2.2013Sahrap SOYSAL
Karamelli Kup Rozaryo

Karamelli Kup Rozaryo

Toz şekeri küçük bir çelik tencereye koyun, kısık ateşte tahta bir kaşıkla ara sıra karıştırarak eritin.

15.2.2013Sahrap SOYSAL
New York’ta patates kavurması

New York’ta patates kavurması

Babamın bir patates uğruna New York’un altını üstüne getirdiğini bugün gibi hatırlıyorum...

26.1.2013Sahrap SOYSAL
Fındıklı şeker sütlaç

Fındıklı şeker sütlaç

Süt ve tozşekeri büyük bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte ara sıra karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin.

16.1.2013Sahrap SOYSAL
Finlandiya, Lapland ve rengeyiği

Finlandiya, Lapland ve rengeyiği

Finlandiya’ya, hele daha da kuzeye, kuzey kutup çizgisinin içinde yer alan Lapland’a gidip de rengeyiği eti yemeden dönmek olmazdı.

12.1.2013Sahrap SOYSAL
Sebzeli Balık Buğlama

Sebzeli Balık Buğlama

Bu yemek, her çeşit beyaz etli balıkla yapılabilir. Balık fileto edilmiş (kemiksiz kılçıksız) de kullanılabilir.

31.12.2012Sahrap SOYSAL
Nar şuruplu yılbaşı hindisi

Nar şuruplu yılbaşı hindisi

Öncelikle temizlediğiniz hindiyi akan suyun altında iyice yıkayıp süzün. Hindinin her tarafını kağıt havlu yardımıyla iyice kurulayın.

28.12.2012Sahrap SOYSAL