Selenyum haberleri sayfasında Selenyum hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1683 Selenyum haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Glutatyonun karaciğerde üretilen ve karaciğerin detoks kabiliyetini sağlayan esas aminoasit olduğunu belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, Yaşlanmaya ve beslenme yetersizliğine bağlı zamanla glutatyon depoları azalır. Vücudumuzun glutatyon depolarının yüksek tutulmasını sistein, sülfür, selenyum, C vitamini içerikli gıdalar ile sağlayabiliriz. Kırmızı et, balık ve tavuk eti, brokoli, lahana, karnabahar, sarımsak, soğan, peyniraltı suyu en önemli kaynaklardandır dedi.
#Prof. Dr. Onur YaprakGündemdeki haberler ardından selenyum elementiyle ilgili araştırmalar başladı. Selenyumun en önemli ticari kullanım alanı cam yapım sektöründedir. Selenyum, deniz ürünleri, yumurta, karaciğerin yapısında bulunur. Peki, selenyum nedir? Selenyum 74 ne için kullanılır?
#SelenyumSelenyum hangi gıdalarda var sorusu vatandaşların sorguladığı ve araştırdığı konular arasında yer alıyor. Selenyum eksikliğinde bağışıklık sistemimiz ve karaciğerimiz bütün tehlikelere açık hale gelir. Peki, selenyum hangi gıdalarda var? Selenyum eksikliği neden olur?
#SelenyumSelenyum nedir sorusu birçok vatandaş tarafından sorgulanan ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Selenyumun, vücudun hastalıklara ve strese karşı direncini arttırdığı biliniyor. Peki, selenyum nedir? Selenyum eksikliği neden olur?
#SelenyumYoğurdun sayısız faydasının olduğu bir gerçek ama 'Gerçekten kemikleri güçlendiriyor mu? Uzun ömür üzerinde etkili mi? Diyabet riskini azaltır mı? Market yoğurtlarının bir faydası yok mu?' gibi pek çok soru kafalarımızı karıştırmaya devam ediyor.Yoğurtla ilgili duyduğumuz bu ve benzeri bilgilerin ne kadarı doğru ne kadarı gerçek? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor? İşte 5 soruda yoğurtla ilgili duyduğumuz efsaneler ve gerçekler...
#YoğurtYoğurt pek çok insanın günlük beslenme listesinde yer alır, sofralarımızın vaz geçilmezidir, içeriğindeki zengin vitamin ve mineral sayesinde sağlığımız için sayısız faydası vardır. Sağlığa faydalı olduğu bir gerçek ama yoğurtla ilgili öyle şeyler duyuyoruz ki ‘gerçekten doğru mu acaba’ diye sorgulamadan edemiyoruz. Biz de İç Hastalıkları uzmanı Aytaç Karadağ’la yoğurtla ilgili duyduğumuz efsaneleri ve gerçekleri konuştuk
#YoğurtDeniz ürünleri günümüzde sevilerek tüketilmektedir. Deniz ürünlerinin pişirilmesi de çok fazla dikkat gerektirir. Karides pişirmek isteyen kişiler mutlaka karidesleri temizlemeliler. Karidesin nasıl temizleneceği ise merak uyandırır. Karides nasıl temizlenir? Dondurulmuş, küçük karides nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaridesHardal aslen bir bitkidir. Turpgiller familyasından olan bu bitki acı ve aynı zamanda keskin bir tada sahiptir. Hardal ek malzeme olarak iki farklı şekilde kullanılır. Birincisi tohumların sos yapılmasıdır, ikincisi ise baharat karışımlarına eklenmesidir. Birden fazla çeşidi bulunan hardalın, çeşitlerine göre tatları değişmektedir. Peki, yemek yaparken hardalı nasıl kullanmalıyız? İşte bu konu hakkında tüm merak edilenleri bu yazımızda anlatacağız...
#HardalDünya çapındaki tüm deniz ve okyanuslarda birçok deniz hayvanı bulunmaktadır. Bu deniz hayvanlarından bazısı yenirken bazısı da tüketilmeye uygun canlılar değillerdir. Deniz ürünlerinden en fazla tercih edileni ise balık çeşitleridir. Denizlerde yaşayan pek çok tür balık vardır. Peki hani balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Hani balığı faydaları ve özellikleri nedir detayları ile derledik.
Son zamanlarda mutfaklarda özel bir ilgi alanı olan ördek etinin yenip yenmeyeceği de bir o kadar merak konusu. Damak zevkine göre çeşitli pişirme yöntemleri olan ördek eti, ağzının tadını bilen yemek severlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sizin için ördek etinin özellikleri, pişirmenin püf noktaları ve besin değerinin de olduğu bir haber hazırladık. İşte ördek etiyle ilgili merak edilenler…
#Ördek EtiSimidi sevmeyen var mıdır? Hele bir de fırından yeni çıkmış ve çıtır çıtır ise aklımızı başımızdan alan o mis gibi kokusuyla tadından yenmez. Peki milli lezzetimiz simidin ne gibi faydaları olduğunu, yiyince neden mutlu olduğumuzu, kilo aldırıp aldırmadığını hiç düşündünüz mü? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Yelda BaşaranGenç ve sağlıklı bir görünüm elde etmek, doğru beslenme alışkanlıklarını benimsemekle başlar. Doğru beslenme, vücudunuzun iç yapısını destekler, enerji seviyenizi artırır ve cilt sağlığınızı iyileştirir. Genç bir görünümün sırrı sadece dışarıdan değil, içeriden de gelir. Sağlıklı bir diyet, vücudunuzun genç kalmasına ve yaşlanma sürecini yavaşlatmasına yardımcı olacaktır.
#DiyetBESİNLERİN lezzeti kadar antioksidan kapasiteleri de önemli. Çünkü bir besinin antioksidan gücü arttıkça sağlık faydaları da çoğalır. Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi, Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Demet Can Antioksidanları anlattı.Hava sıcaklıkları düşmeye başlarken önce çocuklar, sonra büyüklerde solunum yolu enfeksiyonları yükselişe geçiyor. Soğuk algınlığı ile mücadele eden bağışıklık sistemimizi nasıl destekleyebiliriz? Son zamanlarda balık yağı ve arı poleni yanısıra çokça adı geçen yeni bir destek grubu var: Antioksidanlar. Vücudumuzu enfeksiyonlardan, mikroplardan ve diğer hastalık yapıcı etkenlerden koruyan antioksidanlar, bağışıklık sistemini destekleyerek vücudun hastalıklara karşı daha dirençli hale gelmesini sağlıyorlar.
#1Halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, baş dönmesi, baş ağrısı, saç dökülmesi ve tırnaklarda kolay kırılma gibi belirtiler yaşıyorsanız o zaman dikkat! Çünkü vücudunuz demir rezervlerinin azaldığının alarmını veriyor olabilir. Demir eksikliği, toplumumuzda basit bir sorun gibi görülüyor olabilir. Ama işin gerçeği başka. Çünkü demir minerali, vücudumuzda hayati bir role sahip...
#Buğra BuyrukçuŞubat ayı, balık tüketiminin oldukça revaçta olduğu bir ay. Şubat ayında tezgahları şenlendiren onlarca tür balık arasında seçim yapmakta zorlanan vatandaşlar, şubat ayında yenmesi önerilen balıkları merak ediyor. İşte, şubat ayında lezzetli balıklar listesi
#Şubat'ta Hangi Balıklar Yenir?Balık hem tadının verdiği keyif hem de kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına saymakla bitmeyen onlarca yararıyla çoğumuz için vazgeçilmez bir besin. Onu haftalık beslenme düzenimize daha sık dahil etmenin en kolay yollarından biriyse ton balığı… Yazarımız Dr. Ayça Kaya güçlü bir magnezyum ve protein kaynağı olduğunu; semizotu, roka, dereotu gibi yeşilliklere katarak dengeli bir öğün hazırlayabileceğimizi söylüyor.
#BalıkSevgili Hürriyet okurları... Yaz aylarına yavaş yavaş veda edip sonbahara ‘merhaba’ dediğimiz bugünlerde dikkat etmemiz gereken konulardan birisi de beslenme. Bazı besinlerle doğa gerçekten bize çok cömert davranıyor. Her meyvenin, sebzenin ve yiyeceğin ayrı bir yararlı yönü var. Bu hafta Dr. Sevil Özkan’a yararlı besinleri sordum. Hem yararlarını hem de farklı kullanımlarını anlattı. İşte verdiği bilgiler.
#Şenol KalyoncuGenç görünmek aslında parlak, canlı, sıkı bir cildin işaretidir. Yaşlanma, genellikle genetik özelliklere ve çevresel faktörlere bağlı olan bir süreçtir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, ünlülerin en çok merak edilen genç ve ışıltılı bir cilde sahip olma sırlarını sizlerle paylaşıyor.
#GüzellikKan testleri kişilerde pek çok hastalığın belirlenmesi için yapılmaktadır. Yapılan bu testlerden birisi de NEU yani nötrofil testleridir. Nötrofil testlerinin yüksekliği ve düşüklüğü pek çok hastalığının belirtisi olabilir. Bu sebeple çok önemli bir testtir. Peki NEU (Nötrofil) nedir? NEU değeri kaç olmalıdır? Düşüklüğü ile yüksekliği nedenleri ve belirtileri nelerdir? Sizlere nötrofil testi hakkında merak edilen soruları detaylıca açıkladık.
#Neu (Nötrofil) NedirMEZOTERAPİ dünya genelinde cilt yenileme, anti-aging, bölgesel zayıflama, selülit, çatlaklar, lekeler, yara izleri, saç tedavisi, akut ve kronik ağrı, spor yaralanmaları, çeşitli deri hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Uzmanı Doç.Dr. Funda Aksu, Mezoterapi’yi anlattı: Mezoterapi, bitkisel ve farmakolojik ilaçların enjeksiyonu yoluyla mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin iyileşmesini sağlayan bir uygulama metodudur. Mezodermden köken alan cildin derm tabakasına ilaç enjeksiyonu yöntemidir. Mezodermi uyararak, mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin semptom ve şikayetleri büyük ölçüde azaltan bir tedavi metodudur. Amaca uygun olarak seçilen ilaç karışımları bölgesel, küçük dozlarda, özel iğneler ve özel tekniklerle verilir.
#1