lezzet durağı haberleri sayfasında lezzet durağı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 505 lezzet durağı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Uzun yolculukların belki de en keyifli yanı yeni lezzetler tatmaktır. Mola vermek için uğranılan her yerde yeni lezzetler tatmak, hatta o lezzetler için oralara kadar gitmek oldukça heyecan verici. Kurban Bayramı tatili için yolculuk planlarının yapıldığı bu günlerde yol üstü lezzet duraklarını sizler için derledik.
#Kurbanbayrami202050 yıldır kalitesini koruyan restoranlar mı ararsınız, yaratıcı eserlerin sergilendiği galeriler mi, Amerikan usulü brunch’lar mı? Şu anda yaz mevsimini yaşayan Paraguay’ın başkentinde hepsini bulmak mümkün. Asunción restore edilmiş tarihi binaları, Arnavut kaldırımı sokakları, kentin kültürünü yansıtan kafeleri, modern otelleriyle kıymeti yeterince fark edilememiş büyüleyici bir şehir.
#36 Saatte AsunciónYola çıkmanın tam vakti. Gidilen yerlerden keyif almanın ilk şartı da damakları şenlendirmek. Ben, kent gezilerimde, sabah ve öğle yemeklerini genellikle sokakta yerim. Hem çok lezzetli hem de ucuz olur. Ayrıca kuyruklarda sürpriz dostluklar da kurulur. İşte not defterimdeki sokaklara damgasını vuran lezzetler.
#Lezzet DurağıOyuncu Bennu Yıldırımlar, setlerden fırsat buldukça tatile çıkıyor. Kalabalıktan uzak, huzur veren butik mekânları tercih ediyor. Onun için seyahatin anlamı, hayatın rutininden uzaklaşıp kendini yeniden keşfetmek. Henüz gerçekleştiremese de en çok yapmak istediği seyahat ‘Moskova-Sibirya’ arası tren yolculuğu... İşte Bennu Yıldırımlar’ın tatil sırları...
#Ünlü RöportajlarıAnadolu Yakası’nın incisi Kadıköy’deydim bu hafta. En iyi dönercileri sizler için bulmaya çalıştım. 10’dan fazla mekanda döner söyleyip, pandemi kuralları gereği dışarıda ayakta, bir parkın içinde ya da karın altında yürürken yedim. Odun ateşinde yapan da var doğalgazda yapan da. Ben size en çok beğendiğim 4 dönerciyi yazdım. Bu mekanlara yolunuz düşerse mutlaka ayak üstü bir döner yemeden geçmeyin.
#DönerDUYDUM ki Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye’deki gelir ve kurumlar vergisi istatistiklerini açıklarken İzmir’de sürpriz bir gelişme yaşanmış.Kentte en çok gelir vergisi ödeyen 100 rekortmen arasında Çeşme Ilıca’daki Dost Pide’nin sahibi Reşat Akbaykal da yer almış.Tek şubeli işletmenin sahibi Akbaykal, vergi dairesinden gelen habere hem şaşırmış, hem onur duymuş, hem de çarpıcı açıklamalar yapmış.“Olur olmadık şeyleri masraf gösterip vergiden düşenler var.
#1İstanbul kültür mirasının ve gastronomi dünyasının asırlık markası Baylan, 100. yaşını özel bir sergi ve kitapla kutluyor. 'İstanbul’un Baylan’ı: 100 Yıllık Serüven' sergisi, 22-29 Kasım tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde ücretsiz ziyaret edilebilir.
#Baylan PastanesiDile kolay, tam 96 yıllık tecrübe, her sene üzerine koyarak ilerleyen bilgi birikimi ve değişmeyen lezzet... Bundan neredeyse 1 asır önce Bodrum’un ilk esnaf lokantası olarak açılan ve o günlerden bugünlere kadar gelebilmeyi başarmış, kalitesinden ödün vermemiş ve adını efsaneler arasına yazdırmış bir mekan... Dededen toruna uzanan bir hikaye... Körfez Restaurant...
#1Yol kenarında meyve-sebze satan kamyonlar... Sirke, salça ve zeytinyağının hasını dükkânına taşıyanlar... Yörenin en lezzetli peynir ve hamurişlerini üretenler... Ege ve Akdeniz’de pek çok ilimiz birer lezzet durağı niteliğinde... Peki, ünlü şefler tatilden dönerken nerelerden alışveriş yapıyor, hangi ürünler için rotasını değiştiriyor?
#GastonomiEkin Uzunyol Çağlar’ın İstanbul Reşitpaşa’da ilkini açıp, evlendikten sonra ikinci şubesini Bodrum’da hayata geçirdiği Havan’dan aslında modern bir esnaf lokantası. Küçük, şirin ve minimalist. Bir kez keşfedenin bir daha, bir daha geleceği ve bildiği sebzelerin bambaşka halini göreceği bir lezzet durağı. Ağzınız sulanacak biliyorum ama haydi başlayın okumaya!
#1Uzunca bir süredir yeme-içme sektörüyle ilgili olsun ya da olmasın farklı yaşlarda ve gelir gruplarında arkadaşlarımızla, tanıdıklarımızla buluştuğumuzda konuştuğumuz konuların başında restoranlardaki yemek ve içecek fiyatlarının dramatik boyutlarda yükselişi geliyor.
#Müge AkgünSon yıllarda Almanya gastronomi dünyası Berlin’deki ‘Osman’ın Kızları’nı konuşuyor. İyi iki arkadaş olan Arzu Bulut ve Lale Yanık’ın ‘Türk yemekleri dönerden ibaret değil’ düşüncesiyle kurduğu Osmans Töchter (Osman’ın Kızları) restoranı, Türk yemeklerini yaratıcı dokunuşlarla sunuyor. Restoran ünlü sanatçıların, diplomat ve bakanların uğrak yeri haline gelmiş.
#Osman'ın KızlarıBu hafta yaşadığımız şehirde bir turist gibi gezmenin rehberini hazırladım. Sadece İstanbul’dan değil, Bursa, Ankara Antalya’dan da önerilerim var. İster kısa bir hafta sonu gezisi planlayın, ister gün içinde yolunuzu biraz değiştirin; bu liste çok işinize yarayacak...
#HürriyetDivriği’den Erzincan’a giderken çalan türküye kulak kabartıyorum: “Eğin dedikleri bir küçük şehir/ Ana ben cahilem, çekemem kahır...” Kemaliye’nin eski adı Eğin. Fırat’ın Karasu koluyla beslediği bereketli topraklar aynı zamanda ‘Sakin Şehir’ unvanlı.
#Hürriyetİzmirli dostlarım “Tarihi Kemeraltı Çarşısı’ndaki esnaf lokantalarını mutlaka ziyaret et” deyince soluğu orada aldım. Mahmut Usta’nınki Türkiye’de içtiğim en iyi iki kelle paça çorbasından biriydi, kokoreç haşlaması da beni mest etti. Bizim Lokanta’nın nohutlu işkembesi, Zaim Usta’nın acılı güveci çok lezzetliydi. İzmir’in boyozunu, söğüşünü, kumrusunu herkes biliyor. Ama esnaf lokantaları da, Kemeraltı Çarşısı gibi çarşılar da tüm şehirlerimizde yaşatılmalı ve gastronomik destinasyonlar olarak çoğaltılmalı.
#Tarihi Kemeraltı ÇarşısıDatça, Yunan mitolojisinde ‘Olağanüstü nitelikler taşıyan ülke’ diye geçiyor ve tarih boyunca gözde olmuş bir yer. Bereketli topraklarına yerleşen her medeniyet, büyük bir kültür birikimini miras bırakmış ardından gelene... Ege’de doğanın ve tarihin en iyi korunduğu Datça’dayız bu hafta.
#HürriyetYAZ sezonunun açılmasıyla 300 TL’yi bulan lahmacun fiyatları gündeme gelirken, Dost Pide’nin sahibi Reşat Akbaykal, tartışmalara son noktayı koyarak, “Çeşme’de lahmacun bildiğiniz gibi değil” dedi. Sadece Çeşme’nin değil, tüm Türkiye’nin tanıdığı Dost Pide’de lahmacunun 50 TL olduğunu söyleyen Akbaykal, “Kurulduğumuz günden beri aynı noktada, aynı heyecanla hizmet veriyoruz. Çeşme’nin lezzet durağı olmaktan çok mutluyuz” dedi.
#1Geçen hafta kısa bir tur için Dubrovnik’teydim ve bu sevimli kent yine beni büyüledi. Dubrovnik’te gezerken ‘bir şehir nasıl bu kadar iyi korunabilir’ diye düşünüyor insan… 17’nci yüzyılda büyük bir deprem, 90’ların başında savaş atlatmış Hırvatistan. Ama zor olanı seçerek tarihini korumayı, kendini yenilemeyi ve turizmin merkezi olmayı başarmış.
#HürriyetPek çok sektörde gösterdiği başarı grafiği ile adından söz ettiren Bilsev Group, 2022’de çok daha iddialı işlere imza atacak. Bilsev Group Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Bilsev, Ferdi Baba’nın Dubai yolcusu olacağını müjdelerken, Mykonos’ta açılması planlanan yeni şube için de yeşil ışık yaktı.
#1Bugün yapılan liseye geçiş ve birkaç haftası kalan üniversite sınavlarının biriktirdiği stresi atmak için, yaz tatilini beklemeden birkaç günlüğüne kaçılabilecek pek çok güzel nokta var. Jürimize “Sadece kafa dinleyecek, çok da uzağa gitmeyeceğiz. Büyük şehirlerin etrafında kısa bir tatil için nereyi önerirsiniz” diye sorduk. Yüzmeden yürüyüşe birçok etkinlik sunan ve henüz tatilci akınının başlamadığı seçenekleri sıraladık. m Melis Yılmaz/ melis.yilmaz@hurriyet.com.tr
#TurizmBir tarafta beton binalar, bir tarafta zamana inat ayakta kalabilmiş ve tarihi dokusunu koruyabilmiş konaklar… UNESCO’nun ‘Yaratıcı Şehir’ unvanına layık gördüğü, sürprizlerle dolu bir şehir Kütahya ve tarihin içinde yürümek isteyenlerin çok seveceği bir sokak da var burada: Germiyan Sokağı...
#KütahyaBu hafta sizi tek bir yere davet etmeyeceğim. Malum, önümüz Şeker Bayramı. Birkaç günlük bir tatil için, hâlâ plan yapmayanlara ‘Butik Oteller Türkiye’ kitabımı yazarken bizzat deneyimlediğim otelleri anlatacağım ve uzun bir rota çizeceğim. İstanbul çevresinden başlayıp Akdeniz’e kadar yol alacağız.
#HürriyetBir restoranın kapısından içeri girdiğimde beni ilk etkileyen şeylerin başında dekorasyonu, ışığı gibi özellikleri, karşılama ve servis ekibinin tavrı gelir. İlk izlenimlerim olumlu olur, iyi elektrik almış bir biçimde masaya oturursam huzurla menüye, yemekten alacağım tada yoğunlaşırım. Hafta içinde tam da bu düşüncelerimi paylaşacak, restoran tasarımı konusundaki merakımı giderecek, profesyonel olarak bu işi yapan mimar Ayşe Çetin ile tanıştım. Tabii bırakır mıyım, tüm merak ettiklerimi sordum...
#Müge AkgünBugün sizleri Urla Özbek’e götüreceğim. Köşemin konuğu ise Akkum sahilinde çok özel bir yer: Akın’ın Yeri. Tanımaktan büyük onur duyduğum rahmetli Akın Kuşcan’ın sıfırdan yaratıp Türkiye’nin sayılı balık restoranlarından birine dönüştürdüğü eşsiz bir lezzet durağı. Günümüzde bayrak oğulları Mehmet ve Himmet ile eşlerinde. Onlar kurulduğundan bu yana ‘huzur ve lezzetin buluştuğu yer’ mottosuyla hizmet verse de burası için en geçerli slogan sanırım ‘tek yol lezzet’ olmalı. Zira oldukça dar, yer yer bozuk, kıvrımlı (ve geceleri kapkaranlık) bir yoldan geliyorsunuz. Ama gerek lezzetler, gerek güler yüzlü hizmet tüm yorgunluğunuzu alıyor ve inanılmaz mutlu ayrılıyorsunuz.
#1