İstanbul'da et fiyatlarına gelen son zamlardan sonra market ve kasaplardaki fiyatlar da değişti. Et ve Süt Kurumu'nun da fiyatları göz önüne alındığında kentte kırmızı etin 3 farklı tarife üzerinden fiyatlandırıldığı görüldü. Semtten semte de değişkenlik gösteren et fiyatlarıyla ilgili konuşan Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Bölge Başkanvekili Veysel Günal, "Bazı besicilerin yaptığı spekülasyonlar yüzünden fiyatlar bu kadar artıyor. En çok zamlanan et çeşidi kuzu oldu" ifadelerini kullandı.
#İSTANBULSefaköy'de kurulan bir tezgahta 3 kangal sucuğun 150 TL'den satıldığı görüntüler sosyal medyada gündem olurken, akıllara sucukta yapılan hileleri getirdi. Gıda Mühendisi Doç. Dr. Murat Doğan hileye dikkat çekerken, "Temel olarak iyi olmayan etler kullanılıyor. Sakatat türü etler, hayvanın kullanılmayan yerleri, pankreası, midesi, bağırsaklarının bir kısmı. Kemiğin üzerindeki kıymayı tıraşlayarak kullanıyorlar, böylece maliyetleri düşürmüş oluyorlar. Kemik tozu da karışmış olan kıymalar kullanılıyor" dedi.
#SucukTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 10 maddelik ‘Hayvancılık Yol Haritasını’ açıkladı. Buna göre, anaç hayvan sayısı artırılacak. Bunun için cinsiyeti belli sperma kullanılacak. Aile işletmelerine ilave destek verilecek. Üreten herkese, ürettiği kadar destek yapılacak.
#İbrahim YumaklıAyasofya’nın üst galeri kısmının merdivenlerinde ve koridorlarında taşların sökülüp laminant parke döşendiği iddialarına Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri şu bilgileri aktardı: “Merdivenler ve rampa, bozuk ve aşınmış olmaları nedeniyle koruma altına alındı. Mermer zeminin kaygan olması nedeniyle sökülebilir ahşap kaplama kullanıldı.”
#AyasofyaGeçen hafta bir yılı geride bırakırken tattığım ve beğendiğim lezzetler arasında Türkiye’den öne çıkanları paylaşmıştım. Bu hafta da yurtdışı seyahatlerimde deneyimlediğim ve unutamadığım tatları paylaşmak istiyorum. Tıpkı geçen haftaki gibi sıralamam 1’den 10’a değil, hepsi eşit…
#GastronomiÇevre ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'taki depremlerden zarar gören 11 ilde 200 bin konutun inşasının devam ettiğini belirterek, "Çok kısa süre içerisinde bu yaraları saracağız. 2 seneye kalmadan hayatın normalleşeceğini, herkesin zararlarının giderileceğini, yıkılan konutların yapılacağını ve iş yerlerinin baştan sona yeniden inşa edileceğini çok net olarak ifade edebilirim” dedi.
#Bakan ÖzhasekiÇevre ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'taki depremlerden zarar gören 11 ilde 200 bin konutun inşasının devam ettiğini belirterek, "Çok kısa süre içerisinde bu yaraları saracağız. 2 seneye kalmadan hayatın normalleşeceğini, herkesin zararlarının giderileceğini, yıkılan konutların yapılacağını ve iş yerlerinin baştan sona yeniden inşa edileceğini çok net olarak ifade edebilirim” dedi.
#Mehmet ÖzhasekiBakan Mehmet Özhaseki, ülke genelinde dönüşümü hızlandıracak formülleri açıkladı; dönüşüm için 2/3 ile değil 50+1 ile karar alınacak, tebligatların hızlı yapılması sağlanacak, özel mahkemeler ve arabuluculuk sistemi getirilecek, kamu destekli kampanya devam edecek. Dönüşümün finansmanı için de Hazine arazileri satışa çıkarılacak.
#Mehmet ÖzhasekiÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bu ülkede 3 tane fay hattı, yüzyıllar boyunca kırılmaya devam ediyor. Kuzey Anadolu Fay Hattı, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Ege Bölgesi. Binlerce yıldır bu fay hatlarında bir hareketlilik var. Bunu bilerek hareket etmek lazım. Doğayla kavga olmaz. Siz oraya kafa tutarsanız, yüzde 100 yenilirsiniz" dedi. Deprem bölgesindeki konutların inşaatı hakkında konuşan Bakan Özhaseki, "Çok şükür, burada birkaç ay geçmesine rağmen 200 bin civarında konutun ihalesini yaptık. Şu anda yapımlar hızla devam ediyor. 1 ay sonra teslimler başlayacak. 50 bine yakın konut ve köy evlerini teslim edeceğiz." ifadelerini kullandı.
#Mehmet ÖzhasekiEn sevilen tatil beldelerinden Bodrum, sahilleri kadar haftanın hemen her günü kurulan semt pazarlarıyla da ünlü. Bölgede sıkı bir alışveriş turu atmak istiyor ama neyi, nereden alacağınızı bilmiyorsanız, The Marmara Bodrum’daki Tuti Restaurant’ın başarılı şefi Hakan Süve’nin önerilerini kaçırmayın. Şefin her zaman uğradığı adresler arasında Milas’ın memecik zeytinyağını yapanlar da var, balığın en tazesini bulabileceğiniz dükkânlar da...
#Peynir