ANADOLU Cerrahi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cem Güçlü, Ramazan ayı öncesi mide botoksu işlemi yaptıran veya yaptırmak isteyen hastaların en çok merak ettikleri konulardan birinin mide botoksu işlemi sonrası oruç tutup tutamayacakları olduğunu belirterek, hastaların merak ettiği konular hakkında bilgiler verdi.
#118 Haziran Dünya Sürdürülebilir Gastronomi Günü… Gıda hukuku profesörü Hilal Elver “Gastronomi artık sadece gurme menülerle uğraşmak, mutlu azınlıklara hitap etmek yerine kitlelere ulaşmayı amaçlıyor. Bu bir moda değil, zorunluluk! Az et, çok sebze, meyve kullanan, ürününün her şeyini değerlendiren şefler önde. Gastronomi dünyası büyük değişim içinde” diyor.
#YazarHepimiz farkındayız, dışarıda daha çok yemek yedikçe sağlığımız daha çok bozuldu. Tanımadığımız hastalıklarla iyi geçinmek durumunda kaldık. Öte yandan da sağlıklı yemek deyince çoğunluğun suratı düşüyor, değil mi? Oysa birkaç hafta sağlıklı beslenmekle sağlığımıza kavuşmayacağımız bir gerçek. İşte bunu sürekli kılabilmemiz için artık doktorlar ve şefler birlikte çalışıyor.
#SAĞLIKİBESLENMEUzak memleketlerden gelen egzotik meyveler, farklı sebzeler ve bitkiler gittikçe sofralarımızda daha çok yer alıyor. Bunların başında gelen karabuğday zengin bileşenleriyle gerçek bir sağlık deposu görevi görüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Çengel, karabuğdayın bilinmeyen faydalarını anlatıyor.
#Karabuğday Nedir?Tatlı ya da tuzlu kurabiyeler, çeşit çeşit börekler, dumanı tüten sıcacık poğaçalar, kimsenin kolay kolay “hayır” diyemeyeceği yiyecekler arasında yer alıyor. Değişen yemek alışkanlıklarıyla beraber buğday ununa alternatif glisemik indeksi yüksek ve glutensiz yeni nesil unlar, sofralarda yerini alıyor Beslenme Danışmanı Dyt. Ceren Çetin, yeni nesil unlar ve faydaları hakkında bilgi verdi.
#Diyet Fitness