Kalsiyum haberleri sayfasında Kalsiyum hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7682 Kalsiyum haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kanser gibi ölümcül hastalıklardan korunmak ve sağlıklı yaşlanmak isteyenler sık sık gıda takviyelerine başvuruyor. Peki hangi takviyeyi almak gerek? Yıllarını kanseri önleme araştırmalarına ayırmış bir diyetisyen anlattı...
#Gıda TakviyeleriÖzellikle mevsimsel geçiş dönemlerinde bağışıklığı zayıf olanlar sık sık hastalıklara yakalanıyor. Hava sıcaklıklarının düşmeye başlamasıyla beraber bağışıklık sistemini güçlendirecek alternatif yöntemler ise sofralarda uygulanıyor. Pekmez içinde bağışıklık sistemini güçlendiren kalsiyum, çinko, manganez gibi mineraller barındırıyor. Ayrıca B ve C vitamini açısından oldukça zengin olan pekmez tüketimi hem çocuklarda hem de yetişkinlerde vücut fonksiyonlarına katkıda bulunuyor. Uzmanlar farklı çeşitleri bulunan pekmezin mutlaka sofralarda olmasını tavsiye ediyor. İşte, Pekmezin bağışıklık sistemi üzerinde etkisi…
#PekmezBaş ağrısı için fındık, muz ya da tam tahıllı sebzelerin tüketilmesi önerilir. Bu gibi durumlarda ağrı kesici almadan önce sessiz bir ortamda gözleri kapatarak dinlenmek de etkili bir yöntemdir. Hava değişimlerinde ortaya çıkan baş ağrısının sebebi de etki eden yiyeceklerin belirlenmesinde önem taşır. Baş ağrısı hakkında tüm ayrıntıları ve ağrıya iyi gelen yiyecekleri sizler için derledik..
#Baş AğrısıHipokalsemi vücutta dolaşan kan içerisinde kalsiyum elementinin normalden az olmasıdır. Bu durum pek çok hastalığın belirtisi olabilmektedir. Kalsiyum elementi vücudumuzda pek çok önemli görev üstlenmektedir. Bu nedenle kalsiyum eksikliği vücut için son derece önemlidir. Peki, Hipokalsemi nedir? Belirtileri nelerdir? Tanısı ve tedavi yöntemleri nelerdir? Sizin için detaylarıyla derledik.
#HipokalsemiKalsiyum, kemİk ve diş gelişimi için çok önemli. Vücuda yeterli kalsiyum alındığında kemik ve diş gelişimi en iyi şekilde gerçekleşiyor. Peki kalsiyum hangi besinlerde var? Kalsiyumun faydaları nelerdir? İşte kalsiyum içeren yiyecekler
#KalsiyumHiperkalsemi tıp dilinde kullanılan bir kelimedir. Halk dilinde ne anlama geldiği merak edilmektedir. Çeşitli kaynaklarda konuyla ilgili ayrıntılı açıklamalar bulunmaktadır. Hiperkalsemi kan yapısında normalin üzerinde kalsiyum bulunması anlamına gelmektedir. Hiperkalsemi sorunu yaşayan kişilerin teşhis sonrası tedavi sürecine girmesi gerekmektedir. Bu durumun vücut üzerinde yaratacağı olumsuz durumlar olabilmektedir. Ayrıca hiperkalsemi durumu bazı hastalıkların habercisi de olabilir. İşte, merak edilen tüm detayları derledik.
#HiperkalsemiYaban mersini, pek çok sağlık sorununa karşı güçlü etki gösteren ve çok sık kullanılan şifalı bir bitkidir. Aynı zamanda yaban mersini, besleyici özelliği olan bir meyvedir. İçeriğinde ise, A, C, E, K vitaminlerinin yanı sıra demir, kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi insan sağlığı için gerekli pek çok mineral yer alır. Yaban mersini suyu ne işe yarar ve nasıl yapılır detayları ile derledik.
#Yaban Mersini SuyuBazı besinlerin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Peynir altı suyu da günümüzde popüler hale gelen önemli besinlerdendir. Peynir altı suyu nedir, nasıl ve ne ile yapılır? Peynir altı suyu nerelerde kullanılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Peynir Altı SuyuÇocuklarımıza, yaşlı yakınlarımıza fazladan süt içirmek için elimizden geleni yaparız. Dondurmalarımız sütlüdür, soslarımız, tatlılarımız, çorbalarımız… Süt ve süt ürünlerini genel olarak gayet masum ve sağlıklı gıdalar olarak kabul ederiz. Bu neredeyse genlerimize kodlanmış bir bilgidir. Hatta fazla süt, yoğurt, peynir tüketirsek o kadar iyi beslendiğimizi düşünürüz. Oysa ki açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan insanlar için süt kurtarıcı olabilir ama bu kadar verimli toprakları olan, 3 yanı denizlerle çevrilmiş ve her türlü gıdayı bulabildiğimiz bir ülkenin insanları olarak aynı şeyi söyleyebilir miyiz!
#SütÜlkemizde 2017 yılında yapılan Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırmalarına göre; D ve B12 vitaminleri, iyot, demir, çinko ve kalsiyum bakımından yetersiz besleniyoruz. Ülkemizde gençlerin %74'ü ve yetişkinlerin %75'i önerilen miktarda kalsiyum almıyor. Peki ama bu nelere sebep olur? Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez anlatıyor…(Sponsorlu içerik)
#Geçmiş EtkinlikKalsiyumun böbrek taşı riskini arttırdığı düşüncesi doğru bilinen yanlışlardan biri! Böbrek taşına sebep olan asıl etken tuzdur. Kalsiyum, sağlıklı kemikler için hayati önemdedir. Doğru bilinen yanlışlar yüzünden kalsiyumu ihmal etmemek gerekir. Peki, ama kalsiyum nasıl alınmalı, gerekli doz ve beraberinde tüketilmesi gereken vitamin ve mineraller neler? Uzman Eczacı Pınar Arı Şentuğ anlatıyor…(Sponsorlu İçerik)
#HtvprogramlarKemik yaşayan bir dokudur ve yaşamın her evresinde özel bir bakıma ihtiyaç duyar. “Güçlü kemikler ve sağlıklı yarınlar” için bir dakikanızı ayırın, Uluslararası Osteoporoz Vakfı'nın kemik sağlığı risk testini çözerek farkındalığınızı arttırın.
#Güçlü Kemikler Sağlıklı YarınlarHem kadınlar hem de erkekler yaşamları boyunca biriktirmiş oldukları kemik kütlesini zamanla kaybederler. Ancak bu kayıp kadınlarda daha fazladır. Hamilelik, emzirme ve menopoz oldukça kritik süreçler… Peki, ama kemik erimesinin önüne geçmek için neler yapmak gerekir? Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu anlatıyor…
#Kemik SağlığıKALSİYUM ve D vitamininin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Evnur Saray, “Peynir tüketimi özellikle koronavirüsün yaşandığı bu dönemde çok önemli. Günlük 60 ile 120 gram arasında peynir tüketmek gerekiyor” dedi.
#OsteoporozKaya gibi sert görünseler de, kemikler kolajen, protein ve mineral gibi birçok katmandan oluşan canlı dokulardan meydana gelir. Tüm bu maddeler kemiklerin içinde o kadar yoğun bir şekilde bulunur ki, mesela sadece uyluk kemiği bükülmeden 550 kiloluk bir baskıya dayanabilir. Peki kaya gibi sert ve güçlü kemiklere sahip olmak için ne yapmamız gerekir? Uzman Diyetisyen Deniz Berksoy, güçlü kemiklerin sırrını anlatıyor.
#KalsiyumYeterli ve dengeli beslenme birçok sağlık problemini önlediği gibi güçlü kemikler için de çok önemli. Kemikle ilgili rahatsızlıkların önlenmesinde doğru beslenmenin yanında günlük fiziksel aktiviteler yapmak ve güneş ışığından yeterli yararlanmak da gerekiyor.
#Güçlü KemiklerYoğurdun sayısız faydasının olduğu bir gerçek ama 'Gerçekten kemikleri güçlendiriyor mu? Uzun ömür üzerinde etkili mi? Diyabet riskini azaltır mı? Market yoğurtlarının bir faydası yok mu?' gibi pek çok soru kafalarımızı karıştırmaya devam ediyor.Yoğurtla ilgili duyduğumuz bu ve benzeri bilgilerin ne kadarı doğru ne kadarı gerçek? Araştırmalar ve uzmanlar ne diyor? İşte 5 soruda yoğurtla ilgili duyduğumuz efsaneler ve gerçekler...
#YoğurtGenç ve sağlıklı görünen bir cildin anahtarı, dengeli bir yaşam tarzı ve doğru cilt bakım rutininden geçer. Uzm. Dr. Merih Tombul, her yaştan kadının hayali olan genç ve sağlıklı görünün bir cilde sahip olmanın yollarını sizler için anlatıyor.
#Cilt BakımıVitamin takviyeleri gelişigüzel kullanıldığında faydadan çok zarar verebiliyor. Kulaktan dolma bilgilerle bilinçsizce kullanıldığında karaciğerden böbreğe kadar organlara ciddi hasar verebiliyor! İşte vitamin kullanımı hakkında doğru bildiğimiz o yanlışlar ve uzmanından tavsiyeler...
#Vitamin TakviyeleriYoğurt pek çok insanın günlük beslenme listesinde yer alır, sofralarımızın vaz geçilmezidir, içeriğindeki zengin vitamin ve mineral sayesinde sağlığımız için sayısız faydası vardır. Sağlığa faydalı olduğu bir gerçek ama yoğurtla ilgili öyle şeyler duyuyoruz ki ‘gerçekten doğru mu acaba’ diye sorgulamadan edemiyoruz. Biz de İç Hastalıkları uzmanı Aytaç Karadağ’la yoğurtla ilgili duyduğumuz efsaneleri ve gerçekleri konuştuk
#YoğurtSağlıksız beslenme, hareketsizlik, fazla kilo, sigara ve stres derken son yıllarda görülme sıklığı hızla artan kolon kanseri, dünyada kanserden ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer alıyor. Üstelik kolonoskopi sayesinde önlenmesi mümkün olan bu ölümcül kansere karşı toplumsal farkındalığın hala çok az olması, kolon kanserinin günümüzde en sık rastlanan üçüncü kanser olarak karşımıza çıkmasına neden oluyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Nurdan Tözün, Türkiye’de her yıl yaklaşık 20 bin kişiye kolon kanseri tanısı konulduğunu belirterek, kolon kanserinden korunmak için 8 hayati öneri ve uyarılarda bulundu.
#Kolon Kanseri"Bakliyatlarla aranız nasıl?" diye sorsam çoğunuzun "Seviyorum fakat şişkinlik, gaz yapıyor diye yiyemiyorum" dediğinizi duyar gibiyim. Besleyicilik değeri çok yüksek olan baklagillerin bu tür sıkıntılara sebep olduğu bir gerçek. Buna sebep olan nedir, ne yaparsak bu istenmeyen etkilerinden kurtulabiliriz ve vücudumuz için biyoyararlılığını nasıl artırabiliriz sizlerle önce bunları paylaşıp arkasından besleyicilik değeri yüksek, lezzetli ve yapımı çok kolay baharatlı nohut çerez tarifini ve bunu nerelerde kullanabileceğinizi sizlerle paylaşacağım.<br><br>Instagram: @dilekcifttci
#NohutUskumru balığı, Uskumrugiller ailesinin bir üyesidir. Sırtta aşağı doğru inen açık ya da koyu yeşilimsi mavi, üzerinde ise, lekeli bantlar bulunur. Bazı balık türleri ile sık sık karıştırılan uskumru balığı, yüksek oranda omega-3 olarak da bilinen balık yağı içeren türleri vardır. Uskumru balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Günümüzde birbirinden farklı balık türleri bulunmaktadır. Özellikle balıkların avlanma şekilleri ve tüketim yöntemleri çok merak ediliyor. Panga Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Asya Kedi balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Deniz ürünleri günümüzde sevilerek tüketilmektedir. Deniz ürünlerinin pişirilmesi de çok fazla dikkat gerektirir. Karides pişirmek isteyen kişiler mutlaka karidesleri temizlemeliler. Karidesin nasıl temizleneceği ise merak uyandırır. Karides nasıl temizlenir? Dondurulmuş, küçük karides nasıl pişirilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#KaridesDoğada bulunan pek çok canlı birbiri ile aynı özelliklere sahip olmaktadır. Aynı özelliklere sahip olan canlılar da çoğu zaman aynı isimleri taşımaktadır. Bunlardan birisi de yılan balığıdır. Balık çeşidi olan yılan balığı isminden dolayı pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Peki yılan balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Yılan balığı faydaları ve özelliklerini sizlere detaylıca derledik.
Balıkların birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Özellikleri nedeni ile ön plana çıkan ton balığının besin değeri çok yüksektir. Ton Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Ton balığı faydaları ve özellikleri nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Günlük hayatta ton balığı olarak bildiğimiz Orkinoslar sürü halinde gezer. Bu balıklar, kendilerinden küçük balıkları yer ve çok hızlı bir şekilde yüzerler. Hazırlanması ve pişirmesi çok kolay olan orkinos balığının da lezzeti çok beğeniliyor. Orkinos Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır sizler için derledik.
Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, kırmızı biberin birçok faydasını olduğunu söyleyerek, metabolizmayı hızlandırdığını, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklardan koruduğunu, kanser hücreleriyle savaştığını ve stresi önlediğini dile getirdi.
#Kırmızı Biberin FaydalarıGünümüzde yemek yapmak için birbirinden farklı besinler kullanılmaktadır. Özellikle de mantar farklı lezzeti ve eşsiz tadı ile yemeklerde ön plana çıkmaktadır. İstiridye mantarı ise en çok merak edilen besinlerin başında geliyor. İstiridye mantarı nasıl temizlenir? Nasıl pişirilir? İstiridye mantar kavurma nasıl yapılır? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Istiridye MantarıHem sağlıklı hem de lezzetli olan yiyeceklerin başında hiç şüphesiz ki balık gelmektedir. Balığın birçok farklı çeşidi bulunmaktadır. Dilediğiniz balık çeşidini seçerek haftada en az bir kere tüketmeye özen göstermelisiniz. Kaya levreği nasıl pişirilir? Granyoz tavada mı fırında mı güzel olur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kaya KevreğiKahvaltı sofralarının olmazsa olmazı peynir, börek, açma, salata gibi pek çok tarife lezzet katıyor. Marketler çeşitleri bulunan peyniri evinizde de katkısız olarak yapabilirsiniz. Peki evde peynir nasıl yapılır? İşte mayalı, mayasız, yoğurt ve sirke ile ev yapımı peynir tarifi...
#Evde Peynir Nasıl YapılırKış aylarının vazgeçilmez içeceği olan ve içerisinde yüksek miktarda potasyum, kalsiyum ve C vitamini bulunan salebin, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten diyetisyen ve beslenme uzmanı Deniz Zünbülcan, içerisinde nişasta ya da kıvam arttırıcı katkı maddesi bulunan hazır saleplerden uzak durulması gerektiğini söyledi.
#SalepKanser gibi ölümcül hastalıklardan korunmak ve sağlıklı yaşlanmak isteyenler sık sık gıda takviyelerine başvuruyor. Peki hangi takviyeyi almak gerek? Yıllarını kanseri önleme araştırmalarına ayırmış bir diyetisyen anlattı...
#Gıda Takviyeleri“Parmak çıtlatmak eklemlerinize zarar verir, kolajen takviyeleri ile eklemler güçlendirilir, menopoz döneminde mutlaka eklem ağrısı çekilir, soğuk hava romatizmayı tetikler…” Eklemlerimiz ile ilgili böyle cümleleri duyuyoruz ama hangisi doğru hangisi gerçek pek sorgulamıyoruz. İşte eklemlerimizle ilgili bildiğimiz 8 hurafe ve bilim ışığındaki gerçekler…
#SağlıkCNN Travel, dünyanın dört bir yanından birçok hamur işi lezzetini bir araya getirdi. Bazı kültürlerde 'ekmek' olarak nitelendirilen hamur işi lezzetleri listesinde ülkemizden ise simit yer aldı. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Simitlerin peşinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. İşte 10 şehirden mutlaka tadılması gereken 10 simit…
#RotaGünümüzde her türlü meyve ve sebzeyi, mevsimi olmasa da pazarlarda ya da marketlerde bulabiliyoruz. Ancak bu lüksün bedelini sağlığınızla ödediğinizi bilmelisiniz. Çünkü mevsim dışı üretimde çok daha fazla tarım ilacı kullanılıyor. Böylece aldığınız her ürün, sofralarınızı zehirleyerek, sağlığınızı yavaş yavaş bozuyor. Bundan kurtulmanın ise tek bir yolu var. O da mevsimsel beslenmek…
#Buğra BuyrukçuBaşta kemik ve diş sağlığı olmak üzere sinir iletimi, kas kasılması, hücrelerarası iletişim ve kan pıhtılaşması gibi birçok kritik görevde rol alan kalsiyum sofralarımızda daha fazla yer bulmalı. Her ne kadar kalsiyum denince akla süt ürünleri gelse de aslında bu mineral yeşil yapraklılardan bakliyata birçok başka üründe de bol bol var. Size bu hafta kalsiyumdan zengin, lezzetli tarifler hazırladım.
#Berrin YiğitSimidi sevmeyen var mıdır? Hele bir de fırından yeni çıkmış ve çıtır çıtır ise aklımızı başımızdan alan o mis gibi kokusuyla tadından yenmez. Peki milli lezzetimiz simidin ne gibi faydaları olduğunu, yiyince neden mutlu olduğumuzu, kilo aldırıp aldırmadığını hiç düşündünüz mü? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Yelda Başaran