Hakan Doğan ekmek fırını içinde doğmuş, ailesinin meslekten uzak tutma çabalarına rağmen hem kendini hem mesleğini yeniden yoğurmuş yeni nesil bir ekmekçi! Ekmeğin geleceğinin, 13 bin yıllık ekmek kültürümüzde saklı olduğuna inanan Doğan, yaptığı araştırmalar ve kaleme aldığı kaynaklarla adını dünyanın en iyileri arasına yazdırmayı başardı.
#BURSAEkmek zammı tartışması bitmiyor. 2 aydır gündemde olan tartışma yeni bir aşamaya geçti. Önceki gün zamları geri alınan Ankaralı fırıncılar, Vali Ercan Topaca’nın başkanlığında toplandı ve sıkıntıları anlattı. 10 gün içinde yeni zam teklifi sunulacak ve yeni oranda zam yapılacak.
#GazetehaberleriYeni yılda ekmekler en az 250 gram değil artık 200 gram da üretilebilecek. Ancak İstanbul Ekmek Fırıncıları Odası Başkanı Fahri Özer ve Ekmek Sanayii İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar küçük fırınların teknik olarak 200 gr’lık ekmek üretemeyeceğini, yeni kararın büyük fırınların ve Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın lobisi ile alındığını öne sürdü. Balcı ise bu iddiayı ‘saçmalık’ olarak yorumladı.
#Ekmek FiyatlarıEkmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, Türkiye'de bu yıl buğday rekoltesi yüksek olmasına rağmen son iki ay içerisinde un fiyatlarına yüzde 15-20 arasında zam yapıldığını belirterek, "Bu zamlar böyle devam ederse ekmek fiyatının 1,5 lira olması kaçınılmaz" değerlendirmesinde bulundu. İstanbul, Ankara ve İzmir'de ekmeğin ortalama fiyatı şu an 1 TL.
#EkmekGünde 6 milyon ekmeğin israf edildiği Türkiye’de israfın en büyük sorumlusu olarak fırınlardaki fazla ekmek üretimi gösteriliyor. Yetkililer Türkiye’de fırın sayısının normalden 1200 fazla olduğunu söylüyor. Fazla ekmeğin galetaya dönüştürülmesi ise “O kadar galetayı kim yiyecek” sorusunu akıllara getirdi.
Türkiye Fırıncılar Federasyonu, yüzde 15’lik zamdan söz edince, 2 yıldır artmayan ekmek fiyatları tartışılmaya başlandı. ‘300 gramlık ekmeğin fiyatının 75’ten 85 kuruşa yükselmesi’ anlamına gelen zam açıklanmasının ardındanönce tüketici dernekleri tepki gösterdi. Ardından farklı illerin odalarından “zam yapmayacağız” açıklamaları geldi.
Baharın gelmesiyle birlikte yaz mevsimini de kendine has güzellikleriyle karşılamaya hazırlanıyoruz. Kimisi için doğanın yeşillenmesi tarla bahçe işlerinin başlaması anlamına gelirken kimisi de yaylada ya da deniz kenarında güneşin tadını çıkarmaya hazırlanıyor.
#Sperm ÜretimiSağlıklı bir hayat sürmek için haftada en az bir kez balık yemek gerekmektedir. Balık türleri arasında birçok lezzetli balık bulunmaktadır. Bu balıklardan biriside alabalık olarak bilinmektedir. Alabalığı doğru yöntemler ile oldukça güzel bir şekilde pişirebilirsiniz. Sizler için Alabalık nasıl pişirilir? En lezzetli alabalık fırında mı tavada mı pişirilir? İşte, tüm detaylar.
#AlabalıkABD Başkanı Joe Biden, İsrail’in ramazan ayı boyunca Gazze’deki askeri faaliyetlerini durduracağını ve haftaya bir ateşkes anlaşmasına varılabileceğini söyledi. Gazzeli çocuklar ölümle karşı karşıyayken Biden’ın dondurmacıda elinde külahla bu açıklamayı yapması tuhaf karşılandı.
#BidenYılbaşı masası denince akla hemen bir içpilavla hindi veya et çeşitleri gelse bile artık kimi beslenme hassasiyetleri ve trendleri debaskın olmaya başladı. Veganlar, vejetaryenler ya da onları ağırlamak isteyenler sosla pişip nar gibi kızarmış bütün bir karnabahar veya istiridye mantarlarıyla da ihtişamlı bir sofra kurabilir. Bitki temelli lezzetler için Sanki Atölye’nin kurucusu Ceyda Artun’dan, klasiklere yakın durmak isteyenler içinse şef Yaren Çarpar’dan öneri ve tarifler aldık.
#MetroEkmek aşkımız 17-18’inci yüzyıl Avrupalı gezginlerinin yazdıklarıyla ve Evliya Çelebi’nin kaydettiği 46 çeşidiyle dillere destan ama bir noktada gelenekselle bağımız kopmuş… Bu hafta Dünya Ekmek Günü vesilesiyle unutulmayıp günümüze taşınabilmiş o nadide ekmeklerimizin birkaçını hatırlayalım istiyorum. Tabii evinin şefleri için de pratik ekmek tariflerim var…
#Ekmek