Bingöl ülkemizin en güzel yemeklerine sahip olan illerinden bir tanesidir. Özellikle Bingöl'e geldikten sonra buranın yemeğini yemek isteyenler meşhur yemeklerini araştırmaktadırlar. Bingöl yemekleri ülkemizde de en meşhur olan yemekler arasında yer almaktadır. Bingöl yemekleri burayı ziyaret edenler tarafından araştırılmaktadır. Peki Bingöl'de ne yenir? Bingöl'ün neyi meşhur? Bingöl mutfağında ne yenir? İşte Bingöl yemekleri ile ilgili tüm detaylar.
#Bingöl YemekleriDoğu Anadolu Bölgesi’nin en özel ve en lezzetli yemeklerinin yer aldığı Ardahan mutfağı, kuzu etli içli pilavı meşhur kaşar peynirine kadar pek çok yiyeceği ve zengin mutfağı ile dikkat çekiyor. Ardahan'ın çok geniş bir yemek yelpazesi vardır. Ardahan'da ne yenir ve neyi meşhur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Ardahan YemekleriTaze ekmek bulmanın imkânsız olduğu yokluk zamanlarında İtalyan sofralarında friselle vardı. Ortası delik bu kuru, yuvarlak ekmek yağa, suya veya şaraba batırılıp üzerine doğranmış domates konarak yenirdi. Friselle’yi sabahları reçel, fıstık ezmesi veya çikolata kremasıyla yiyebilirsiniz, sadece tereyağı sürmek de leziz bir sonuç verir. Hatta bu ekmeği çayınıza, çorbanıza daldırıp öyle de tüketebilirsiniz.
#FriselleÜlkece sulu ev yemeklere çok düşkün bir kültüre sahip olduğumuzu biliyoruz. Çok çeşitli olan ana yemeklerin yanında genellikle de tamamlayıcı olarak tercih edilen pilav, en sevilen yemekler arasında yer alıyor. Pilav kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamYemek eleştirmeni Vedat Milor, sekiz bölümlük yeni bir YouTube programına başladı. ‘Geleneksel mi Modern mi?’ adlı programda baklava, tarhana, kuru fasulye ve içliköfte dahil, Türk mutfağının çok sevilen sekiz ürününün hikâyesini, bu lezzetlerin hem geleneksel hem de modernleştirilmiş versiyonlarını görüyoruz. Milor “Ustalarımız değer görmeyince geleneksel yemeklerimiz kayboluyor. Geleneği yaşatmanın tek yolu, o yemekleri günümüze adapte etmek... Elbette özünden kaybetmeden… Bu konuya kafa yordum, kendimde bir misyon gördüm” diyor.
#Vedat MilorTüm Hürriyet Leziz Okuyucularına merhaba bugün sizlere burçlara göre beslenme biçimlerini yazacağım. Tabii desteklerini esirgemeyen sevgili dostum Karma Astrolog Özlem Somuncu ile de konuştum ve konuşmamıza istinaden ilginç, bir o kadar da iştah kabartan lezzetler ortaya çıktı.
#BurçlarFarklı deneyimler yaşamak, değişik yerler keşfetmek insanın hayata bakış açısını değiştirebilir. Her tatilde, deniz tatili olmak durumunda değildir. Farklı bir tatil rotası da Svalbard adası olabilir. Burası görülmeye değer bir coğrafyaya sahiptir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Zuhal Topal'la Sofrada'nın 16-20 Eylül tarihli yarışmasında yine birbirinden iddialı isimler yer alıyor. Seren Altıntaş-Semiha Uygun, Serap - Yüksel Bozkurt, Sümeyye-Ayşe Temel, Nur Döne-Kezban Kebapçı, bu haftanın yarışmacıları arasında yer alacak. İşte, Zuhal Topal'la Sofrada yarışmacıları hakkında detaylı bilgiler
#Zuhal Topalla SofradaBAŞBAKAN Binali Yıldırım, ilk mesleğinin otobüs şoförlüğü olduğunu belirterek, “Türkiye’nin her yerine yolcu taşımacılığı yaptık” dedi. Eski günleri özlediğini anlatan Yıldırım, “Bizim gibi görevdeki insanların hayatı çok parlak değil, cazip değil. Adeta kontrollü serbestlik gibi yaşıyoruz, istediğiniz gibi hareket edemiyorsunuz. Koruma, güvenlik, çok insan etrafınızda oluyor, normal sade vatandaş gibi hareket etmek istiyorsunuz, edemiyorsunuz” dedi.
#Binali YıldırımSonbahar bir ressamdır, doğayı ustaca boyayan bir ressam. En güzel tablolar, onun verdiği pozlarla yapılır. Sonbahar, usta bir şairdir. En güzel mısralar, havada uçuşan renkli yaprakların verdiği ilhamla yazılır. Ve elbette ki sonbahar, usta bir şeftir. En lezzetli yemekler bu aylarda yetişen ürünlerle pişer. Aslında sonbahar tüm Türkiye’de insanı çeşitli duygulara sürükler, kimini aşçı, kimini ressam, kimini de şair yapar. Sizi bilmem ama bana yaşama sevinci verir. İşte size sonbaharın en güzel lezzetleri…
#Sonbahar LezzetleriYurtiçinde veya yurt dışında seyahate çıktığınızda hayat kurtaracak uygulamaları jürimize sorduk. En ucuz uçak bileti nerede?, Nasıl ucuza konaklayabilirim?, En lezzetli yemekler nerede?, Kaybolmadan nasıl gezerim? Ve nereleri görmem lazım? Gibi sorulara cevap bulacağınız aplikasyonlar bu listede!
#SeyahatBir hafta sonu kaçamağına Gaziantep’in tüm güzelliklerini sığdırmak isteyenler için sıkıştırılmış bir rehber hazırladım. Kentin en iyi lezzet durakları neler, nerede ne alınır, neleri görmeli? En iyi küşleme, nohut dürüm, ciğer kebap nerede? İşte Antep’in tadını damağınızda bırakacak adresler...
#GaziantepBir hafta arayla seyrettiğim bu filmlerde birbirinden çok farklı iki mutfağı izliyoruz. Buna madalyonun iki tarafı da denebilir. Her iki film de başarılı ve birlikte seyredildiklerinde üst düzey gastronomik denen mutfağın nereden nereye geldiğini çok iyi gösteriyor.
#Vedat MilorPek çok kişi artık eskisi kadar dışarıda yemek yemiyor. Sebep elbette restoranlardaki fiyatlar. Değil mükellef sofralar kurdurmanın, basit bir tabak çorbanın, makarnanın, salatanın fiyatı bile aldı başını gitti. Müşteriler şikâyetçi, restoranlar savunmada… Mekân sahipleri malzeme, işletme, personel ve sabit giderleri sebep gösteriyor. Peki, tüm bunlar her gün biraz daha artan fiyatları açıklamaya yetiyor mu? Gastronomi alanından isimlere sorduk.
#YemekTürkiye turizmde gözüne uzaktan çalışan ‘dijital göçebeleri’ kestirdi. “Sizin için en iyi seçenek” denilerek özel bir tanıtım çalışmasıyla Türkiye’ye davet edilen dijital göçebelere, İstanbul ve Dalaman önerildi. İstanbul için ‘meyhanelere gitmek eşsiz bir yerel deneyim’ denilirken, Dalaman için ‘mavi yengeci tatmayı ihmal etmeyin” tavsiyesinde bulunuldu.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıGünümüzde ekonomik durum, ürün maliyetlerinin artması lokantaları etkiliyor. Hem çok iyi kalite malzemeyle emek yoğun yemekler hazırlamak hem de herkesin kesesine uygun fiyatlar sunmak mümkün değil. Bu gerçeği çok kişi söylemiyor. Bahsedeceğim hiçbir lokanta için ucuz diyemem ama fiyat-kalite açısından hepsinin makul olduğunu düşünüyorum.
#Anadolu YakasıKadir Gecesi ve kandil günleri hem dini hem de geleneksel açıdan önem verdiğimiz günler. Kandil, Türk kültürünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra, toplumsal ilişkilerimizi pekiştiren, paylaşımlarımızın arttığı bir zaman dilimidir. İbadetlerle geçen bu günlerde bazı lezzetler var ki birçok evde yapılıyor. Peki, kandilde ne yapılıp dağıtılır? Kandilde yapılacak tatlılar neler? İşte, Kadir gecesi, helva, pişi, lokma tarifi...
#Kandilde Ne Yapılıp Dağıtılır