Biber haberleri sayfasında Biber hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 23279 Biber haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yemeklere lezzet katmak için birbirinden farklı yöntemler kullanılır. Özellikle de yöresel lezzetlerin bütünleşmesi çok önem taşımaktadır. Biber kurutma metotları ise merak uyandırmaktadır. Biber nasıl kurutulur? Fırında ve güneşte dolmalık, kırmızı, yeşil, acı sivri ve pul biberi kurutma ipuçları nelerdir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#BiberYana yana ama bayıla bayıla yediğimiz biber soslarıyla ilgili bilmediğimiz pek çok şey var. Mesela gözümüzü yaşartsa da ondan niçin vazgeçemiyoruz? Yarın kutlanacak Dünya Acı Sos Günü öncesinde hem acıyı gastronomik açıdan daha iyi tanımlayalım hem de doğru malzemelerle eşleştirerek yapılmış sosların tat üzerindeki etkisine bakalım…
#Dünya Acı Sos GünüKimilerinin dudağına değdirmekten bile çekindiği acı biber, kimileri içinse vazgeçilmeyen bir tutku. Rengi, şekli, kurusu, tozu ve sosuyla envai çeşidi olan bu lezzet, içinde gastronomik açıdan kuvvetli aromalar da barındırıyor. Mutfak Dostları Derneği’nin bu konuya meraklı başkanı Alparslan Baloğlu’na göre “Acı biber tatmak rollercoaster’a binmek gibi”...
#BiberKimilerinin dudağına değdirmekten bile çekindiği acı biber, kimileri içinse vazgeçilmeyen bir tutku. Rengi, şekli, kurusu, tozu ve sosuyla envai çeşidi olan bu lezzet, içinde gastronomik açıdan kuvvetli aromalar da barındırıyor. Mutfak Dostları Derneği’nin bu konuya meraklı başkanı Alparslan Baloğlu’na göre “Acı biber tatmak rollercoaster’a binmek gibi”...
#AcıNilüfer Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği ‘Ürünlü Biber Festivali’nde acısıyla tatlısıyla biber konuşuldu. Özgün ve yöresel ürünleri Türkiye ve dünyaya tanıtmak, yerel üreticiyi desteklemek amacıyla gerçekleştirilen Ürünlü Biber Festivali’nde biz de jüri üyesi olarak birbirinden lezzetli biber yemeklerinin tadına baktık. Bu güzel etkinlikte Ürünlü kadınları sadece lezzetle yarışmadılar yaratıcı yemek sunumlarıyla bizleri şaşırttı.
#BursaTurşu; yemeklerin yanında çok sık ve çok sevilerek tüketilen bir besindir. Bununla beraber birden fazla türü bulunan turşu, aynı şekilde insan vücudu adına çok yararlı bir besin olarak tanımlanır. Turşu; kalori açısından oldukça az değerlere sahip olup, mineraller ve vitaminler bakımından çok zengindir. Peki diyette turşu yenir mi? Diyetteyken lahana, salatalık ve biber turşusu tüketilir mi tüm detayları ile derledik.
#DiyetBiber bağışıklık sistemini güçlendiren bir besin olarak bilinir. C vitamini açısından zengin olan bu besin, düşük kalori içermektedir. Çiğ şekilde tüketilebilmesinin yanı sıra yemeklerin içerisinde de yer alabilir. Vücudu enfeksiyona karşı koruduğu bilinir ve uzun süre tokluk hissini sağlamaktadır. Vücudun mikroplardan arınmasında ve temizlenmesinde fayda sağlar. Kilo vermeye de yardımcı olmaktadır. Yaşlanmayı geciktirdiği ve cildi güzelleştirdiği de bilinen bir gerçektir. P, K, A, B1, E vitaminleri açısından zengin bir içeriğe sahiptir. İnsan sağlığı üzerinde çok fazla olumlu etkiye fayda sağlar. Antioksidan özelliği de bulunmaktadır. Peki biber meyve midir, yoksa sebze midir tüm detayları ile derledik.
#Araştırmaİnsanların geneline baktığımız zaman közlenmiş ürünlerin çok sevildiği ve sıkça tüketildiği görülmektedir. Özellikle kırmızı veya yeşil biber közlemesi çok lezzetli olmaktadır. Birçok yöntem ile biber közlemesi yapma şansınız bulunmaktadır. Kırmızı biber nasıl közlenir? Fırında kırımızı veya yeşil biber közlemesi nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kırmızı BiberŞANLIURFA İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, halkta oluşan koronavürüse karşı acı biber tüketmesi ya da sıcakta durarak salgından korunacağı düşüncelerinin doğru olmadığını belirterek, "Bu yanlış algıyla rehavete kapılmamak gerekiyor" dedi.
#İsotKahramanmaraş'ta, zeytinyağı üreticisi Ahmet Zor, tescilli Maraş biberi ile zeytinyağını bir araya getirerek, Maraş biberli zeytinyağı üretti. Ahmet Zor, 1 yıllık Ar-Ge çalışması sonucu ortaya çıkan yağın, tatlı acılığa sahip olduğunu belirterek, litresini 100 liradan satışa sunduklarını söyledi.
#Maraş BiberiKastamonu’nun Tosya ilçesinde konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye’nin tohumculukta ilk 10 ülke arasında yer aldığını belirterek, “Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz. Böyle bir ülke durumundayız. İnşallah bizler Anadolu'nun bütün topraklarını da sertifikalı tohumlarla buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.
#İbrahim YumaklıOrta Doğu mutfağının en popüler atıştırmalıklarından biridir ve genellikle iftar sofralarında veya özel günlerde servis edilir. Türkiye’de peynirli sigara böreği olarak da bilinen bu çıtır lezzet, farklı peynir karışımları ve ince yufka veya filo hamuru ile hazırlanabilir. Rakakat, dışı altın sarısı ve çıtır, içi ise erimiş peynir dolgusu ile damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.
#RakakatMevsin geçişlerinde soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarda artış yaşanıyor. Bu dönemlerde bağışıklık sistemimizi çok daha güçlü tutmamız ve hastalıklara açık kapı bırakmamamız gerekiyor. Peki gripten korunmak için ne yiyip içelim? Nelere dikkat edelim? Diyetisyen Gülçin Işık, gripten korunmak için 9 öneri sıraladı.
#GripsavarMersin’in coğrafi işaret tescili almaya aday ürünü kan portakalı, C vitamini ve antioksidan deposu; bu sayede bağışıklığı destekliyor. Yazarımız Dr. Ayça Kaya sağlığa faydalarını anlattı, ürüne dikkat çeken ‘Yerelin İzinde’ projesinin işbirlikçisi şef Murat Deniz Temel ise kan portakallı acı sos tarifini paylaştı.
#MersinYazın habercisi ilkbahar aylarıyla birlikte selülit telaşı da başladı. Özellikle basen ve bacak bölgesinde oluşturduğu portakal kabuğu görünümüyle kadınların kâbusu olan selülitten kurtulmak mümkün mü? Birçok faktöre bağlı olarak gelişen bu cilt sağlığı sorunu için hangi tedavi yöntemleri kullanılıyor? Hadi gelin, bugün estetik kaygılarımızı yükselten bu sorundan nasıl kurtulacağımıza birlikte bir göz gezdirelim.
#SelülitSağlıklı görünmenin ilk kuralı sağlıklı bir cilde sahip olmaktan geçiyor. Cilt bakımı ise bunun en önemli ayaklarından biri… Ancak tek unsur bu değil. Doğru zamanda, doğru miktarda besinler tüketerek de cilt güzelliğinize katkıda bulunabilirsiniz. Yayımlanan yeni bir rapora göre, karotenoidlerin cildi daha güzel ve genç gösterdiği ortaya çıktı. Peki cilt bakımına katkıda bulunan ve cildi yenilemeye yardımcı olan besinler hangileri? Bu gıdaları ne sıklıkla tüketmek gerekiyor? Hangi tarifler etkili? Uzman Diyetisyen Büşra Şen ile mercek altına aldık.
#SağlıkRamazan ayının en güzel yanı iftarda aile ve dostlarla birlikte olmaktır ama bazen sofranın etrafındakiler, bazen de sofranın kurulduğu yer değişebilir. Her nerede ve kiminle olursak olalım lezzetli bir sofra kurmak aslında hiç de zor değil. Nasıl mı? İşte herkesin kendine göre bir mutluluk bulacağı 5 harika piliç tarifi!
#Sponsorlu İçerik"Bakliyatlarla aranız nasıl?" diye sorsam çoğunuzun "Seviyorum fakat şişkinlik, gaz yapıyor diye yiyemiyorum" dediğinizi duyar gibiyim. Besleyicilik değeri çok yüksek olan baklagillerin bu tür sıkıntılara sebep olduğu bir gerçek. Buna sebep olan nedir, ne yaparsak bu istenmeyen etkilerinden kurtulabiliriz ve vücudumuz için biyoyararlılığını nasıl artırabiliriz sizlerle önce bunları paylaşıp arkasından besleyicilik değeri yüksek, lezzetli ve yapımı çok kolay baharatlı nohut çerez tarifini ve bunu nerelerde kullanabileceğinizi sizlerle paylaşacağım.<br><br>Instagram: @dilekcifttci
#NohutGüneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tarihi ve kültürü ile önemli kentlerinden birisi Adıyaman. Tarihi olarak en eski yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman, ev sahipliği yaptığı pek çok değerli medeniyetin izlerini geçmişten günümüze yansıtabilmeyi başaran ender yerleşim yerlerindendir. Muhteşem doğası Nemrut Dağı'ndan Cendere Köprüsü'ne kadar görülmesi gereken yerleriyle çok sayıda yerli ve yabancı turisti en güzel şekilde ağırlıyor. Bu güzelliklerden biri de zengin mutfağıdır. İşte Adıyaman Yemekleri - Adıyaman'da ne yenir ve neyi meşhur? Adıyaman mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Adıyaman'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?İşkembe çorbası, evde yapılması zahmetli bir tarif olduğu için genellikle lokanta ve restoranlarda tercih edilir. Ancak tam kapanmanın gündemde olduğu bu zor günlerde, özellikle Ramazan sofralarınızda ev yapımı işkembe çorbasına mutlaka yer vermenizi tavsiye ederiz. Peki lokanta usulü işkembe çorbası nasıl yapılır? Detaylar haberimizde…
#İşkembe ÇorbasıMuhammara, bazı yörelerde acuka olarak da biliniyor. Kafkas mutfağına has bu nefis kahvaltılık kızarmış ekmek dilimleriyle ayrı bir güzel oluyor. Bu nefis sosu kahvaltılarınızda tercih edebileceğiniz gibi atıştırmalık ya da meze olarak da servis edebilirsiniz. Peki muhammara nasıl yapılır? İşte evde pratik muhammara tarifi...
#Muhammara TarifiHaşlanmış kuru fasulye ile hazırlanan piyaz, ana yemeklerde sofraları süsleyen mezelerden biri. Farklı şekillerde hazırlanan piyazın yapılışı da çok kolay. Ayrıca dilerseniz yumurtalı olarak da hazırlayabilirsiniz. Peki piyaz nasıl yapılır? İşte piyaz tarifi...
#Piyaz Nasıl YapılırÜlkemizin Doğu ve Güney Doğusu yemek kültürü bakımından son derece zengindir. Güneydoğu Bölgesi'nde yer alan Şırnak ili de konumu ve tarihi açısından yemek kültürü oldukça zengin olan illerimizden birisidir. Peki Şırnak yemekleri nelerdir? Şırnak'ta ne yenir ve Şırnak'ın neyi meşhurdur? Şırnak mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? İşte en meşhur Şırnak yemekleri ve tatlılarını derledik.
#Şırnak YemekleriMasterChef lazanya tarif izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Nefis bir İtalyan lezzeti olan kıymalı lazanya sofralarında değişik lezzet arayanların favori yemeklerinden biridir. Sizler de farklı bir lezzet denemek istiyorsanız, lazanya tarifimize göz atabilirsiniz. Peki, ev yapımı lazanya nasıl yapılır? İşte, lezzetli lazanya tarifi ve malzemeleri...
#LazanyaPepino, kavuna benzeyen görümüyle dikkat çeken meyvelerden biri. İçeriğindeki vitamin ve minerallerle de sağlığa faydalı. Türkiye'de de yetiştirilen pepino meyvesinin nasıl yendiği de merak ediliyor. Peki pepino nedir, nerede yetişir? Pepino nasıl yenir? İşte pepino meyvesinin faydaları
#Pepino NedirBilinen birçok farklı balık türü bulunmaktadır. Her balık ise kendine özgü bir takım özelliklere sahip olarak bilinmektedir. Sevilerek tüketilen balıklar arasında lagos balığı da yer almaktadır. Lagos balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Lagos balığı faydaları ve özellikleri nelerdir? Lagos balığı ile ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
Adana kebabı, Adana'ya özgü, ‘zırh’ adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşididir. Adana kebabının servisini yaparken yeşillik, sumaklı soğan salatası veya salata tercih edilir. Peki, Adana kebap nasıl yapılır?
#Adana KebapAkşam işten eve geldiğinde hızlı bir yemek arayanlara, annesinin mutfağının lezzetini arayan öğrencilere, mantı yemek isteyen ama hamur açmakla mantı katlamakla uğraşacak vakti olmayanlara... Hazır mantının hitap ettiği kitleler saymakla bitmiyor. Sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağ ile kısa süre içinde nefis bir şölene dönüşen hazır mantı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız, doğru yere geldiniz. İşte hazır mantı yapmanın püf noktaları...
#MantıEn çok tüketilen sakatatlardan biri de kelle. Özellikle kelle paça çorbası mutfağımızın vazgeçilmez lezzetlerinden. Evde kelle temizliğinin oldukça hijyenik bir şekilde yapılması çok önemli. Peki kelle nasıl temizlenir? Evde suda bekleterek kelle temizlemenin püf noktaları
#Kelle Nasıl TemizlenirDeniz ürünlerinin besin değeri bakımından yaşamımızdaki yeri büyüktür. Özellikle de balık tüketimi bazı vitamin, mineral ve besinlerin insan vücuduna alınmasında katkısı eşsizdir. Bu sebepten dolayı balık besini tüketimine önem verilmektedir. Sular o kadar geniş alanlardan oluşmakta ki içerisinde birbirinden farklı canlıyı barındırmaktadır. Bu canlılardan bazılarını süs balığı olarak akvaryumlarda beslesek de bazılarını yiyecek olarak tüketmekteyiz. Melanur balığı nedir, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararı var mıdır, özellikleri nelerdir, eti yenir mi, besin değerleri nedir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Aksaray, İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan hem doğal güzellikleri hem de tarihi yerleri ile etkileyici bir şehrimiz. Kültür ve turizme önemli katkılar sunan Aksaray, gastronomi alanında da leziz yemekleri ile adından söz ettiriyor. Tarihi İpek Yolu'nun önemli noktalarından biri olan Aksaray, pek çok değerli medeniyetin izlerini taşırken yöresel yemekleri ile Anadolu mutfak kültürünün en güzel örneklerini gözler önüne seriyor. Peki Aksaray Yemekleri - Aksaray'da ne yenir ve neyi meşhur? Aksaray mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Aksaray'da Ne Yenir Ve Neyi Meşhur?Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çorba tarifi olan düğün çorbası nasıl yapılır, hangi yöreye ait merak ediliyor. Düğünlerin vazgeçilmezi olan bu sağlıklı çorba aynı zamanda eskiden köylerdeki çetin soğuktan korunmanın da etkili bir yoluymuş. Şimdilerde yeniden mutfaklarımıza konuk olan düğün çorbası tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde...
#Düğün ÇorbasıBayburt, Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde yer alıyor. Kuzeyinde Trabzon, doğusunda Erzurum ili, güneyinde ise Erzincan ili bulunan Bayburt bulunduğu coğrafi konum itibari ile hem Karadeniz, hem Anadolu hem de Doğunun mutfak kültürünün özel bir sentezini yemeklerinde içeriyor. Bayburt'un kendi has yöresel yemeklerinde et ve sebzelerin yanı sıra un ve una bağlı yemek çeşitleri bu zengin mutfakta ağırlık kazanıyor. Öyleyse yakından tanımak isteyenlere özel Bayburt Yemekleri - Bayburt'da ne yenir ve neyi meşhur? Bayburt mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesini derledik.
#Bayburt YemekleriUNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'in en beğenilen lezzetlerinden biri de beyran. Gaziantep'in tescilli lezzetleri arasında yer alan beyran çorbası nezle ve grip gibi solunum yolu hastalıklarına karşı adeta bir şifa kaynağı oluyor. Bu eşsiz lezzeti evde hazırlamak isteyen vatandaşlar, beyran çorbasının nasıl yapıldığını ve tarifini sorguluyor. İşte, beyran çorbası tarifi...
#Beyran Nedir?