TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, "İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un düzenlediği basın toplantısı sonrasında, S.S. Çalışanlar Tüketim Kooperatifi tarafından basın toplantısında gündeme getirilen ballar raflardan toplatılmış ve satıştan çekilmiştir" denildi.
#TbmmTürk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesinin üzerinden yaklaşık iki ay geçerken, Ankara İl Tarım Müdürlüğü’nün kurduğu kodeks timi, fırınlara yönelik denetimleri sıklaştırdı. 289 gıda kontrol görevlisi, ekmek üretimi yapan 214 işyerini denetledi. Müdürlük, 38 işyerine toplam 102 bin 125 TL tutarında cezai işlem uyguladı.
Ankara'nın Gölbaşı İlçesi'nde Mogan Gölü ile Eymir Gölü'nü birbirine bağlayan su kanalında oksijen yetersizliğine bağlı irili ufaklı milyonlarca Gümüş ve Sazan balıkları ile birlikte kurbağalarının ölmesi endişe yarattı. Su kanalında üç gündür balık ölümlerini seyreden vatandaşlar, bu konuda şikayet edecek yetkili merci bulamamaktan yakındılar.Mogan Gölü'nü Eymir Gölü'ne bağlayan su kanalının sorumlusu olarak DSİ ile göldeki balık ölümleri konusunda Ankara İl Tarım Müdürlüğü Su Ürünleri'nin yetkili olduğunu belirten vatandaşlar, hafta sonu olması nedeniyle şikayet merci bulamadıklarını belirtirlerken, balıkların ölüme terk edildiğini dile getirdiler. Ayşe TÜRKMEZ/GÖLBAŞI(Ankara), (DHA)
#HtvhaberAnkara İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, Kırsal Kalkınma Yatırımınlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi konusunda çiftçileri bilgilendirdi. Gölbaşı Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya yaklaşık 50 çiftçi katıldı.
Ankara’da et üretimi denince akla ilk gelen ilçe olan Çubuk, ramazanda Ankara’nın et ihtiyacını karşılamak için hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Taze ve yağsız et üretimiyle Başkentin et ihtiyacının yüzde 30’una yakınını karşılayan Çubuk’ta, haftanın altı günü yapılan kesimler ramazanda Ankaralı tüketicilere sunulacak.
Ankara İl Tarım Müdürlüğü uzmanları, Yenimahalle Belediyesi personeli ve açık pazar yerlerini kontrol eden zabıtalar için, “organik tarım” eğitimi düzenledi.Eğitimde konuşan Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar, organik tarımın her geçen gün önemi artan ve insan sağlığı için çok önemli bir tarım çeşidi olduğunu söyledi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Ankara İl Tarım Müdürlüğü uzmanları, herhangi bir gıdanın üzerinde bulunan “organik” etiketinin o gıdanın organik üretim sürecinde yetiştirilmiş bir gıda olduğu anlamına gelmediğini belirterek, “Organik gıdaların ambalajlarında muhakkak sertifikaları bulunmalıdır” dedi.
Ankara Hali içinde bulunan Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneğindeki (ASEMKOM) toplantıda konuşan Ankara İl Tarım Müdürü Ruknettin Ceyhun, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın “tarladan sofraya” anlayışıyla tüketiciye güvenilir meyve ve sebzenin temin edilmesi için çalıştığını kaydetti.
Ankara’nın Gölbaşı İlçesi’ndeki Mogan Gölü kıyısında onbinlerce yavru balığın kıyıya vurarak ölmesi, yetkilileri harekete geçirdi. Yavru balıkların göl yüzeyini kaplamasından sonra tedirginlik yaşanırken, su numuneleri alınarak incelenmeye başlandı.
ŞEREFLİKOÇHİSAR’da hafta ortasında başlayan ve 800’ü aşkın kişinin baş ağrısı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastanelere başvurmasının ardından, önceki gün de Sağlık Meslek Lisesi 2 gün tatil edildi. Okulun, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı’nın teklifi ve İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun kararıyla tatil edildiği bildirildi.
Polatlı Ticaret Borsası Başkanı Yahya Toplu, çiftçilere kaliteli ürün yetiştirmelerini tavsiye ederken, "Buğday, stratejik olduğu gibi enerjik bir ürün haline geldi. Polatlı olarak Türkiye’nin en kaliteli buğdayını üretmemiz gerekiyor. Süne mücadelesinde araç, yakıt, personel gibi bahaneler öne sürülmemeli. Eğer böyle bir sıkıntı olacaksa, biz borsa olarak her türlü katkıyı yapmaya hazırız" dedi.
Türkiye’de 15 bin koloni ve 200 aileyle gezgin arıcılık yapan Fer Bal, Türkiye’nin ilk ve en kapsamlı organik bal üretimini gerçekleştiriliyor. Fer Bal’ın kurucusu Selçuk Solmaz, Çamlıdere ilçesi ve köylerinde Nisan ve Mayıs ayında damızlık ana arılarla başladıkları organik bal üretiminin ilk meyvesini sonbaharda alacaklarını belirtti.