Bugün neler oldu?

Ajda Pekkan

Güncelleme Tarihi:

Ajda Pekkan haberleri sayfasında Ajda Pekkan hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 5648 Ajda Pekkan haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Ajda Pekkan

Ayşe Ajda Pekkan, 12 Şubat 1946 yılında İstanbul’da doğdu. Şarkıcı ve oyunculukla sanat dünyasına giriş yapan Ajda Pekkan, “Diva” ve “Süperstar” lakaplarıyla anılmaktadır. Çamlıca Kız Lisesi'nden eğitim gören Ajda Pekkan eğitimini yarıda bırakarak müzik ve sinema hayatına atılmış ve müzik üzerinde Leyla Demiriş’ten şan dersleri almaya başlamıştır.

Ajda Pekkan kendisi gibi ses sanatçısı olan kardeşi Semiramis Pekkan'ın büyük desteğini gördü. 1961 yılında İlham Gencer'e ulaşan Semiramis Pekkan, Ajda Pekkan’nın seslendirdiği Mina'nın "Il Cielo In Una Stanza" şarkısıyla müzik hayatının kapılarını aralamış ve Los Çatikos müzik topluluğuyla birlikte bir müddet sahne çalışması yapmıştır. 1963 yıllarında Ses Dergisi’nin açtığı "Ses Sinema Artisti Yarışması"na katılan Ajda Pekkan, Ediz Hun'un erkekler dalında birinci, Hülya Koçyiğit'in ikinci olduğu yarışmanın kadınlar kategorisinde birinci olmayı başarmıştır. Ses Dergisi’nde birinci olmasının en büyük sebebi ise dikkat çeken güzelliğiyle birlikte sanat hayatına yeni atılmış olmasıdır. Aynı yıllarda ilk sinema filmi olan Adanalı Tayfur’un başrolünde yer almıştır.

Sanat kariyerine, sinemada gösterdiği başarıyla adım atan Ajda Pekkan, 1964’te ilk parçası olan  Göz Göz Değdi Bana'nın ardından Her Yerde Kar Var'ın beğenilmesi üzerine müzik hayatında "Süperstar" olarak anılmaya başladı. Süperstar lakabıyla 3 albüm daha yayınladı ve Türkiye onu resmen Süperstar Ajda Pekkan olarak benimsedi. Geçmişten günümüze kadar gelen Süperstar büyük başarılar göstermiş, güzelliğinin yanı sıra azmi ve kendinden emin tavırlarıyla büyük ilgi gördü. Geçtiğimiz yıl Seni Seçtim albümünü yayınlayan Ajda Pekkan albümünde Şehrazat, Garo Mafyan ve Mustafa Sandal ile çalıştı.

17 Kasım 1973 tarihinde Coşkun Sapmaz'la evlilik yapan Ajda Pekkan, ikinci evliliğini 1979'ta  gazeteci Erol Yaraş ile birlikte yapmıştır. Uluslararası pek çok ülkede konserler veren Ajda Pekkan,Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Arapça ve Japonca olmak üzere pek çok dilde şarkılar söylemiştir.

Ajda Pekkan haberleri

DAHA FAZLA #AJDA PEKKAN HABERLERİ

Ajda Pekkan’a ait tüm site haberleri