Bu kez hemcinsime aşık oldum, utanıyorum

Güzin Abla... Şimdiye dek sadece okumakla yetindim yazılarını, ilk defa yazıyorum.

Keşke yazmak durumunda kalmasaydım. Şimdiye dek ben de sizin gibi hep dert dinledim, hiç anlatamadım. Hatta lakabımdı, Güzin Abla. Ama artık bazı şeyleri içimde tutmak ağır geliyor...

Ben 16 yaşımda, başarılı, sosyal, güler yüzlü, insanlarla ilişkisi sıcak ve sevilen bir insanım. İçimi hep kağıtlara döktüm. Şarkılar yazdım, şiirler yazdım, kimselere okutmadım... Güzin Abla, ben şimdiye dek birçok erkeği sevdim ama hiç aşık olmadım, ta ki bu seneye kadar... Ama normal bir aşk değil bu. İlk başta dostane bir sevgi sandım çünkü öyle olmalıydı... Oysa eskiden beri hiç tasvip etmediğim bir duygu içinde buldum kendimi. Çok yakın bir arkadaşıma, hemcinsime áşık oldum... Ablacığım, bu nasıl yok edici bir duydu anlatamam. En zor aşk bu olsa gerek...

Kendine ters düşmek, eli kolu bağlı kalmak, hislerini yansıtmamak için can çekişmek ve yansıtsam da hiçbir şeyin değişmeyeceğini bilmek... Bu geçici bir şeydir diye avuttum hep kendimi ama olmadı. Bir türlü eskisi gibi olamadım... Diğer arkadaşlarımın yanında gülüp eğlenirken, onun yanında susup kalmak, anlaşılmak korkusuyla savaşmak beni kahrediyor.

Ben inançlı bir insanım abla, hep Allahım’a sığınırım ama bu kez utanıyorum her şey yolundaymış gibi görünmeye çalışıyorum. O öyle iyi ki, ondan vazgeçemiyorum. Ama hem ona hem kendime haksızlık ediyorum. Bu duyguların çok yanlış olduğunu biliyorum ama elimden bir şey gelmiyor... Bana yardım et, bunu ilk defa sana açtım, ne yapayım... Artık duygularımı özgürce yaşayabilmek, ona yazdığım şarkıları ona söyleyebilmek istiyorum. Ne olur bana bir şey söyle, ben git gide yaşamdan uzaklaşıyorum çünkü...

RUMUZ: HER ŞEY YALAN

Sevgili kızım, çevrene karşı duyarlı, insancıl biri olmalısın. Aynı zamanda da aşırı duygusal olduğunu düşünüyorum. Bana kalırsa bugüne kadar beraber olduğun erkek arkadaşlarından darbeler yemişsin. Seni kırmış, üzmüşler hep. Bu durumda sana yakın davranan, sana ilgi gösteren çok yakın kız arkadaşına, beğenmenin ve dostluğun da ötesinde birtakım hisler duymaya başlamışsın sanırım. Onun sendeki bu duygusal değişimden haberi bile yok. Bu konuya çok fazla açıklık getirmiyorsun. Her ne olursa olsun, onu kaybetmek istemiyorsun değil mi...

Bu nedenle bence bu duygularını ona belli etmemelisin. Eğer anlarsa, eğer o da senin gibi düşünmüyorsa, o zaman senden tümüyle uzaklaşabilir, onu dost olarak da kaybedebilirsin.

14 yaşındayım ben de aşık olmak istiyorum

Ne olur bana cevap ver, canım Güzin Ablam; öncelikle şu ana kadar yazdığın bütün yazılardan haberdarım. Bana öyle çok şey öğrettin ki hayata dair... Sana yazmayı öyle çok istiyordum ki ama bir türlü fırsat olmadı. Bir de okuyup cevaplamamandan korktum. Sana anlatacağım ve senden öğreneceğim hálá çok şey var. 14 yaşındayım; belki bana "Daha çok küçüksün" diyeceksin ama emin ol, sadece yaşım küçük; 14 senelik yaşamımda çok zorluklardan geçtim. Çok şey öğrendim. Şu ana kadar beni seven çok kişi oldu ama ben hiçbiriyle çıkmadım. Ama ben de artık aşık olmak istiyorum Güzin Abla! Birilerini sevmek, onun için canımı bile verebilmek istiyorum. Yine "Aşk için çok küçüksün" diye düşünüyorsun değil mi? Hep dua ediyorum karşıma öyle birisi çıksın ki, beni çok sevsin benim için her şeyi yapabilsin diye. Henüz böylesine bir sevgi ile karşılaşmadım.

Bir başka sorunum da; her genç kızın başına gelen sorunlardan biri, cildim biraz yağlı ve sivilcelerim var. Benim çok acil bu sivilcelerden kurtulmam lazım. Bana çok masraflı olmayan, evde rahatlıkla yapabileceğim ve etkisini çabuk gösteren bir ürün söyleyebilir misin? Küçük hayranından sevgilerle.

RUMUZ: YAŞIM KÜÇÜK AKLIM BÜYÜK

Güzel kızım, ben de sana sevgilerimi yolluyorum ancak eğer hayal ettiğin gibi birini bulabilirsen çok şanslısın demektir. Yoksa büyük bir hayal kırıklığına uğrayabilir, beklemekle kalabilirsin. Allah’tan gerçekten yaşın küçük. Yaşamı ve insanları zaman içinde öğrenebilecek çok vaktin var. Ne kadar olgun görünsen de yine de sevgi, aşk için biraz daha sabırlı olmalısın. Böyle aceleci davranırsan, yanlış bir seçim yaparsın.

Sivilcelerine gelince, yaşın gereği bu çok doğal. Yiyeceklerine dikkat etmeli, kızartma ve ağır yemeklerden kaçınmalısın. Kolalı içeceklerden ve çikolatadan da uzak durmalısın. Ayrıca yüzünü her gün kükürtlü sabunla iyice yıkamalı, hatta erkeklerin traş fırçasıyla köpürtmelisin. Durulayıp kuruladıktan sonra, eczaneden yaptıracağın alkol- kafuru karışımı losyona (sivilce için) günde birkaç kez pamuklu çubuğu batırarak sivilcelerinin üzerine dokundurmalısın.

Mektupta söz konusu edilen genç adam galiba benim

Sevgili Güzin Abla; sizden çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Bir süre önce köşenizde "MUTSUZ" rumuzuyla bir yazı yayınladınız. Yazıda söz konusu olan, eski sevgili olduğumu düşünüyorum. Benim eski kız arkadaşımla yaşadığım olaylara o kadar benziyor ki, okuyunca gerçekten şaşırdım. Kendisini ayrıldıktan sonra birçok kez aradım ve inanın onun benden kopmaması, ayrılmaması için elimden ne geliyorsa yaptım. Ağladığım zamanlar çok olmuştur ama bilirsiniz bazen insanın yapacak bir şeyi kalmıyor. Neden insanlar kendilerine değer veren, seven insanları değil de hep başkasını tercih ederler ve sonunda da maalesef mutsuz olurlar; anlamak mümkün değil. Aramızda herhangi bir anlaşmazlık olsaydı neyse, başkalarının söyledikleriyle hareket ederek, seven insanı yüzüstü bırakmak sizce ne derece doğru? Ailelerimizin veya akrabalarımızın görüşü elbette önemli ama onlar ancak bahsettiğiniz kadarıyla fikir sahibidir. Hak verirsiniz ki en doğru kararı yine de bizler verebiliriz. Kendisini aramayı çok düşündüm ve hálá da düşünüyorum ama galiba cesaretim yok. Ona söylemek istediğim bende değişen bir şey yok! Beni aramasını inanın çok isterim.

RUMUZ: ’MUTSUZ’UN TERK ETTİĞİ

Sevgili oğlum, ben de ne kadar isterdim o sözü geçen delikanlının sen olmanı ve bu köşe sayesinde tekrar bir araya gelmenizi... Zaman zaman böyle olaylarla karşılaşıyor ve gençleri barıştırdığım için çok mutlu oluyorum. Sanırım bu genç hanım Almanya’dan yazıyordu. Eğer o ise bakarsın, bu yazıyı okuyup seni arar. Ararsa çok sevineceğim. Çünkü yazdıklarına tamamen katılıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları