Ayvalık engelliler başkenti olma yolunda

BALIKESİR’in Ayvalık İlçesi, belediyenin öncülüğünde örnek bir çalışma yürütüyor.

16 yıldan bu yana engellilere yönelik çabalarını yoğunlaştıran Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, yıllar önce hizmete giren engelliler eğitim merkezini dünyaya açmayı hedefliyor. Başkan Türközen ile engellilere yönelik çalışmaları ve yeni projeleri konuştuk.

Engellilere yönelik projenizden bahseder misiniz?

Bu yıl 16’ncısını organize ettiğimiz engelliler haftasında Türkiye’nin dört bir tarafından gelen konukları ağırladık. Biz Ayvalık Belediyesi ve halkı olarak ülkemizde tarihi bir misyonu üstlendik. Kentimizi bu konuda yeterli görüyoruz. Belediyemizin engellilere yönelik basketbol takımı var. Oldukça da iyiler ve başarılı durumdalar. Bu kardeşlerimize yönelik eğitim merkezimiz var. Merkezimizde 16 öğrencimiz bulunuyor. Çok kaliteli öğretmenlerimiz eşliğinde okuma yazma öğrendiler. Daha sonra ise el becerilerini geliştirdiler. Belki de ileride el becerisi ile çok iyi yerlere gelecek olan engelli kardeşimiz merkezinden çıkacak. Yeter ki onlara sahip çıkalım. Bu konuda herkese büyük görev düşüyor.

Hep birlikte sahip çıkmak zorundayız

Engellilere yönelik örnek bir çalışma yürütüyorsunuz. Düşünceleriniz?

Engelli vatandaşlarımız bizim içimizde yaşayan insanlar. Onlara hep birlikte sahip çıkmak zorundayız. Maalesef toplumumuz engelli vatandaşlarımıza çok adil davranmıyor. Bazı aileler engelli çocuklarını toplum içine çıkarmıyor. Onlar bunu psikolojik bir sıkıntı gibi görüyor. Halbuki böyle bir durum yok. Engelli çocuklarımızın da sokağa çıkmaya, yaşıtları ile oynamaya hakkı var. Onları topumdan ayrı tutamayız.

Kimdir

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen 1957 yılında Balıkesir Ayvalık’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Ayvalık’ta, üniversite eğitimini Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu İşletme Bölümü’nde tamamladı. 25 yıldan bu yana serbest Mali Müşavir olarak görev yapan Türközen, Ayvalıkgücü futbol takımında yöneticilik ve Serbest Sanayii ve Ticaret Odası meclis üyeliği görevlerinde bulundu. Türközen, evli, iki çocuk babası.
Yazarın Tüm Yazıları