Oya Hanım'ın eşi şirketten çıktı

Güncelleme Tarihi:

Oya Hanımın eşi şirketten çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2002 01:45

Zafer İnşaat'ın sahibi Necati Yağcı ile bağlantısı ortaya çıkan Derviş dün, Oya Ünlü'nün ricasıyla tahsis edildiği belirtilen büro ve otomobiller için ayda 3 milyar lira ödeyeceğini açıkladı.

Kemal Derviş'in dün 3 milyar kira ödeyeceğini açıkladığı büro ve otomobillerin sahibi olduğu anlaşılan Zafer İnşaat’ın bir başka ilginç bağlantısı ortaya çıktı. Derviş'in danışmanı Oya Ünlü'nün eşi Emre Kızıl'ın da bu şirkete bağlı İnter Yatırım'da çalıştığı saptandı.
İnter'in satışı mevzuata uygun
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bazı basın-yayın organlarındaki İnter Yatırım Menkul Değerler'in satışı ile ilgili haberler üzerine bir açıklama yaptı. BDDK açıklamasında, yüzde 20'si Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun mülkiyetinde bulunan İnter Yatırım'ın satışının, tüm yazılı prosedürler dikkatle takip edilerek, ihale koşulları titizlikle yerine getirilerek, 18 Mart 2002 tarihinde SPK'dan hisse devir izni alınarak, 15 Mayıs 2002 tarihinde gerçekleştirildiği kaydedildi. İnter Yatırım'ın yatırım bankası değil bir menkul değerler şirketi olduğu vurgulanan açıklamada, BDDK'nın tüm işlemlerini, kanun gereğince hiç kimsenin aracılık ve ricasına izin vermeden hukuk devleti ilkesini, kanun hükümlerini, ülke yararını esas alarak sonuçlandırdığı ifade edildi.


KEMAL Derviş'in siyasi çalışmalarını yürütmek için tuttuğu büro ve otomobillerin ait olduğu Zafer Taahhüt ve İnşaat A.Ş'de, danışmanı Oya Ünlü'nün (Kızıl) eşi Emre Kızıl'ın da çalıştığı ortaya çıktı.

3 MİLYAR KİRA

Otomobil ve bürosunu tahsis eden kişinin Zafer İnşaat'ın sahibi Necati Yağcı olduğu ortaya çıkınca, Derviş dün yazılı bir açıklama yaptı. Derviş, büro ve otomobiller karşılığı ayda 3 milyar lira kira bedeli ödeyeceğini, bunun için şirketle sözleşme imzaladığını açıkladı. Büro ve otomobillerin, Derviş'in danışmanlığını yapan, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü'nün kızı Oya Ünlü tarafından tutulduğu bildirildi.

Zafer A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yağcı, ‘Ünlü Ailesi’yle eski ve komşuluğa dayalı dostluk ilişkileri olduğunu'' belirterek ‘‘Oya Hanım rica etti, araba ve büroyu verdik’’ demişti.

Bu kez de Oya Ünlü'nün (Kızıl) eşi Emre Kızıl'ın Zafer İnşaat A.Ş'nin sahibi Necati Yağcı'nın bir başka şirketi olan İnter Yatırım'da çalıştığı ortaya çıktı.

YÜKSELEN ŞİRKET

Zafer İnşaat, bu yılın başında iflasının ardından BDDK'ya devredilen İnter Yatırım ve İnter Portföy Yönetim Şirketi'ni 3.8 trilyon liraya satın alarak sermaye piyasalarında faaliyet göstermeye başlamıştı. Şirketin iş yaptığı kurumlar arasında, ‘‘Milli Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, ABD Ordu Mühendislik Topluluğu, ABD Dışişleri Bakanlığı İnşaat ve Mühendislik Grubu, ABD Hava Kuvvetleri, Dünya Bankası, Ahmet Yesevi Üniversitesi (Türkistan, Kazakistan), Coca Cola Şişeleme ve Dağıtım Şirketi, Mobil, Texaco, Chevron, Bovis Uluslararası Müşavirlik Şirketi’’ de vardı. Bu zengin ve stratejik portföy, dikkatleri bir anda bu konu üzerine çekmişti.

Oya Ünlü'nün eşi Emre Kızıl'ın da daha önce çalıştığı İnterbank'ın iflasının ardından işsiz kaldığı, İnter Yatırım'ın, Zafer İnşaat tarafından satın alınmasından sonra burada işe başladığı belirtildi.

Tuğmaner: Aracılık yapmadım

Bir internet sitesinde Necati Yağcı’nın İnter Yatırımı alması konusunda BDDK nezdinde girişimde bulunduğu iddiası ortaya atılan YTP Mardin Milletvekili Mustafa Kemal Tuğmaner, bu haberin gerçekle ilgisi olmadığını söyledi. Yağcı'yı tanıdığını belirten Tuğmaner, ancak BDDK ve Hazine bürokratlarına hiç bir konuda telefon bile açmadığını vurguladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!