Trilyonluk arsa sahtecilikle satıldı iddiası

Güncelleme Tarihi:

Trilyonluk arsa sahtecilikle satıldı iddiası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2008 14:47

HATAY’ın Dörtyol İlçesi’ne bağlı Payas Beldesi’ndeki Payas Körfez Taşımacılık Kooperatifi’nin 40 milyon YTL değerinde olduğu iddia edilen 14 dönümlük arazisinin 850 bin YTL’ye sahtecilik yapılarak satıldığını öne sürüldü. Eski yönetimin şikayeti üzerine satış, mahkeme kararıyla durduruldu.

Haberin Devamı

İskenderun Demir Çelik Fabrikası’nın da bulunduğu ve yeni sanayi yatırımlarıyla İskenderun Körfezi’nin yıldızı parlayan beldelerden biri olan Payas’ta, taşımacılık kooperatifinin arazisinin satışı mahkemelik oldu. İddiaya göre, geçen yıl bin 800 üyeli 30 yıllık Payas Körfez Taşımacılık Kooperatifi’ne ait 20 bin metrekarelik arazinin 14 bin 688 metrekarelik bölümü sahte belgelerle yapıldığı gösterilen genel kurul kararıyla Baştuğlar Demir Çelik Tesisleri’ne satıldı. İçinde kooperatif binalarının da bulunduğu arsanın satışının duyulması üzerine kooperatifin eski yönetimi, satışı durdurmak için Dörtyol Asliye Hukuk Mahkemesi’ne itiraz başvurusu yaptı. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

BİNALAR YIKILMAYA BAŞLANDI
Satışın durdurulmasına karşın kooperatif binasının yıkımına başlanması üyelerin tepkisine neden oldu. Bu bölgede arsa bulunmadığını, olan arsaların ise dönümünün en az 3 milyon YTL’den satıldığını ileri süren kooperatifin eski başkanı Bestami Gözükara, ortada çok büyük bir rantın döndüğünü ileri sürdü. 14 dönüm arsanın en az 40 milyon YTL edeceğini belirten Gözükara, şunları söyledi:
“Bu kadar değerli bir arsanın 850 bin YTL’ye satılmasını aklımız almıyor. Satışın durdurulmasına karşın, kooperatifimizin binalarının elektriği suyu kesilip, yıkım işlemine başlandı.”

Haberin Devamı

Arsanın yıllar önce kooperatif üyelerinin paralarıyla satın alındığını, sahte belgelerle genel kurul yapılıp komik bir fiyata satılmasına izin vermeyeceklerini anlatan Gözükara, “Satışla ilgili dava sürüyor. Yürütmeyi durdurma kararı verildi. Buna karşın bina yıkılıyor. Bundan sonra olacaklardan biz sorumlu değiliz” diye konuştu.

Satışı gerçekleştiren Kooperatif Başkanı Abdullah Altan ise, iddialarla ilgili açıklama yapmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!