MHP’nin Türkiye’ye verdiği büyük zarar

AB içinde Türkiye’nin üyeliğini istemeyenler, MHP’nin tutumundan son derece memnunlar. Bahçeli SIRF OY KAZANABİLMEK İÇİN, ülkesine ne kadar büyük kötülük ettiğini, ya bilmiyor veya umursamıyor.

MHP’nin bunu yapacağını hiç sanmıyordum.

Bu partinin bir mertliği var gibiydi. Türkiye’nin uzun vadeli çıkarları için, parti çıkarlarını feda edecek kadar vatansever bir görüntü veriyordu. Hatta AB’nin katılım belgesine karşı hazırlanan Milli politika hazırlanırken, Helsinki doruğu sonrasında, AB’ye adaylık konusuna yeşil ışık yakaRken, parti politikalarını geri plana atmıştı. Bizler de, MHP’nin diğer partilerden farklı olduğuna inanmıştık.

Meğer yanılmışız.

MHP’nin diğer partilerden hiç farkı yokmuş.

Türkiye’nin uzun vadeli çıkarlarının, MHP çıkarlarının üzerinde olduğunu söylerken samimi değillermiş.

Bahçeli’nin Çin’de yaptığı açıklamalar, MHP’nin Öcalan konusunu oy kazanabilmek için kullanacağını, AB’ye tam üyeliği durdurmak pahasına tutumunu değiştirmeyeceğini gösterdi.

Lütfen, MHP’li yetkililer şimdi ortaya çıkıp edebiyat yapmasınlar. Bu yaklaşımın, ülke çıkarları için sürdürüldüğünü söylemesinler. Zira, bunu iddia etmek, yalan söylemektir ve bizlerin zekasıyla alay etmektir.

Bu yaklaşımın Öcalan’a ders vermek veya 15 yıllık PKK terörü sırasında hayatını kaybedenlerin öcünü almakla hiçbir ilgisi yoktur.

MHP, bu tutumuyla koalisyon ortaklarına şu mesajı vermektedir:

“Biz seçimleri, PKK ile mücadele sayesinde kazandık. Eğer şimde Öcalan’ın asılmayacağı anlamına gelen karara imza atarsak, bu oyların bir bölümünü kaybederiz. Bunu da istemiyoruz. Koalisyon’un iki ortağı (DSP ve ANAP) istiyorlarsa bu konuyu Meclis’e getirsinler ve muhalefetin oyları ile yasayı çıkartsınlar. Biz red oyu kullanacağız. Ancak koalisyonu da bozmayacağız.”

Bunun adı “parti çıkarı için Ülke’nin çıkarlarını görmezden gelmek” değil midir?

MHP sırf seçim yatırımı yapmak için, hem diğer koalisyon ortaklarını harcıyor, hem de ülke açısından son derece önemli bir fırsatın kaçırılmasına oralı dahi olmuyor.

Bunun neresi Milliyetçilik?

İŞİNE GELİNCE OY VER, GELMEYİNCE SUS…

Türk siyasi yaşamında çok saçmalıklar, çok oyunlar gördük ancak bu kadar hayati bir dönemde, sırf seçim düşüncesiyle hem ortaklarını hem de ülkeyi sırtından bıçaklamayı görmemiştik.

MHP hepimizi hayal kırıklığına uğratıyor.

“Bu durum benim işime gelmiyor. Seçimlerde zarar görmemek için, benim yerime muhalefetten destek arayın” diyen bir koalisyon ortağı düşünülebilir mi?

İşine gelince, iktidar olmanın nimetlerinden yararlan, işine gelmeyince muhalefetten yardım iste… O zaman MHP neden koalisyon ortağı?

Sadece bu kadarıyla da kalmıyorlar. MHP’liler, oy uğruna Kürt kökenli vatandaşları rahatsız ediyor. PKK’yı yeniden silahlanmaya tahrik ediyor.

Öcalan’ın kellesi üzerinden siyaset yapıyor.

MHP, TÜRKİYE’Yİ YÖNETEMEYECEĞİNİ GÖSTERDİ

MHP’nin yaklaşımı, nereden bakılırsa bakılsın, Türkiye’nin önünü tıkayacak, ülke’nin yakaladığı istikrar ve huzuru bozacaktır.

Tekrar ediyorum, MHP Öcalan’ın artık idam edilemeyeceğini, bu konunun iki yıl önce, kendilerinin de onayladığı kararla (Öcalan dosyasının, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına kadar bekletilmesi) rafa kaldırıldığını çok iyi biliyor.

Amaçları, Öcalan’ı asmak da değil. İdam edilmesi için çırpınan tek parti oldukları izlenimini vermek. Onlar uğraşmışlar, ancak DSP-ANAP ve diğer partiler Öcalan’ı kurtarmışlar görüntüsü yaratmak. Yani toplumu kandırmak. Başka birşey değil.

MHP, hem kendi taraftarlarına, hem de Türk toplumuna doğru söylemiyor.

Böyle bir partinin, Türkiye’yi yönetemeyeceği de bu şekilde ortaya çıkıyor. Oysa ne kadar da ümit yaratmışlardı. Bahçeli, ciddi bir politikacı imajı vermişti.

Meğer, göz boyamışlar.

Şimdi merak ediyorum, acaba ülkeye verdikleri zararları bilmeden mi hareket ediyorlar, yoksa oy uğruna gözleri hiçbirşey göremez hale mi girdiler? MHP intihar ettiğini farkında mı?
Yazarın Tüm Yazıları