Cinayetin tohumları bir yıl önce atılmış

Güncelleme Tarihi:

Cinayetin tohumları bir yıl önce atılmış
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2007 00:00

Beşiktaş’ın taraftar grubu "Çarşı"nın amigolarından Ferdi Aslan’ın öldürülmesinin ardında, kökleri bir yıl öncesine dayanan husumetin olduğu belirtildi. Bir yıl önce Beşiktaş-Galatasaray arasında oynanan voleybol karşılaşmasında küfür etme yüzünden başlayan husumet, cinayetle sonuçlandı.

YAKLAŞIK bir yıl önce "tribün lideri" olarak kesinlikle küfür edilmemesi talimatı veren Alpay Ketenci, bunu tüm taraftarlara bildirdi. Ancak iddiaya göre Beşiktaş-Galatasaray voleybol karşılaşması sırasında Ferdi Aslan ve yanında bulunan 20 kişilik grup, hiç durmadan küfür etti. Bu olayı bir meydan okuma olarak algılayan Alpay Ketenci ile Ferdi Aslan arasında rekabet başladı.

HER MAÇTA KAVGA Alpay Ketenci ve arkadaşları ile Ferdi Aslan arasındaki kavga, sonraki her maçta devam etti. Ferdi Aslan, maçta küfür ettiği için, küfrederek üzerine yürüyen Alpay Ketenci’ye "Hem küfür yok diyorsun, hem de bana küfrediyorsun. Bunun hesabını senden soracağım" diye saldırdı. Bu husumet gün geçtikçe büyürken Alpay Ketenci, iki hafta önce Ferdi Aslan’ın beş arkadaşını "Siz o küfürbazın arkadaşlarısınız. İçeride küfür etmek yasak, siz dinlemezsiniz" diyerek maça sokmayınca ortam iyice gerginleşti.

AMİGOLAR KAYIP Bu olayın yaşanmasından sonra Ferdi Aslan ve adamları, cinayetten iki gün önce Alpay Ketenci’nin yemek yediği ocakbaşına baskın yaptı. Masa ve tabakların havada uçtuğu olaylar sırasında Alpay Ketenci ve adamları, Ferdi Aslan ve adamlarından dayak yedi. Kavga güçlükle yatıştırıldı. Polisin yaptığı soruşturmada, Alpay Ketenci’nin yardım istediği diğer amigolarla Ferdi Aslan’a ders vermek için çalıştığı otoparka gittiği, burada onu öldürerek kaçtığı ortaya çıktı. Polis cinayeti görmüş olma ihtimaline karşılık "Sarı Murat", "Tekdiş Yavuz", "Ankaralı Ayhan" ve "Hazım" isimli amigoları ifadelerini almak için arıyor. Ancak şu ana kadar bu kişilerden bulunan olmadı.

BAKANIN TALİMATI Polis, cinayetin öldürülen Ferdi Aslan’ın Çarşı Grubu içinde daha itibarlı bir yer kazanmak ve yönetimin dikkatini çekmek çabası sonucu meydana gelmiş olabileceğini belirtti. Zanlıların yakalanması için operasyonlar aralıksız sürdürülüyor. Spordan Sorumlu Devlet Bakını Murat Başesgioğlu, olayla ilgili soruşturma başlatılması talimatı verdi.

GRUPLAR NE DEDİ

ÇARŞI GRUBU

Seba’ya bile bağırdılar bilmediğimiz rant var

ÇETİN ADIVAR Yöneticilerin taraftara bilet dağıtmaktan vazgeçip tribünlerdeki ayrımcılığı bitirmesi gerek. Asya Kartalları, Çarşı, Karagümrüklüler grubu tribünlerden küfrü kaldırmalı. Her maçta "Allah belamızı versin" diye söyledikleri marşlar kendilerine döndü. Sevgisiz ama kavgacı tribünün sorumlusu Alen’dir. Kimseyi baskı altına alamazsınız. Bu tribün, Süleyman Seba’ya bağırdı, Sinan Engin’e bağırmaları çok mu? Demek ki bilmediğimiz rant var.

NURİ KAMBUR Tüm amigoların mal varlıkları takip edilmeli. Gencecik kızım bunların arasına girdi ve aileden koptu. Kapalı tribün sosyal etkinlik değil, sosyal patlamanın olduğu bir ortam. Geçen yıl basketbol maçında İçişleri Bakanı’nın oğlu Murat Aksu’ya yumruk salladılar. Kimse sesini çıkarmazsa olacağı budur. Geçmiş dönemde İbrahim Şahin’in adamları locaları bastı, kimse ses çıkarmadı.

SERHAT KIRMIZI Öğrenciyim. Okul harçlığımı biriktiriyorum. Zorlukla kombine aldım. Ama bakıyorum işi gücü olmayanlar kombinelerle dolaşıyorlar. Beşiktaş’a Aziz Yıldırım gibi tribünlere girerek kontrol edecek lider lazım. Aksi takdirde yarın daha büyük olaylar yaşanır.

ASYA KARTALLARI

Amigolar bu gidişle kulübe de hákim olur

TUĞRUL YANIKLI Tribünde herkes grubunu oluşturmuş. Amigolar örnek olacağına terör lideri olmuşlar. Eskiden eşim ve kızım ile maçlara giderdim. Şimdi gitmeye korkuyorum. Taraftarların giremediği Ümraniye tesislerine amigolar giriyor. Kombine alanlar bizler, ortalıkta boy gösteren onlar.

SÜLEYMAN HANCI Kavganın amacı belli, rant. Fenerbahçe ve Galatasaray amigosu da eski Çarşı’nın çocukları. Beşiktaş kapalı tribünleri bu rantı çok iyi değerlendiriyor. Gelecek Beşiktaş kuşaklarına bunları nasıl anlatacaklar.

FAHRETTİN ÇAKMAK Geçmiş yıllarda Şeytan Fahri, Bahattin, Pehlivan, Bekir, Yelken Birol, Erdem, Şeref, Pala gibi amigo ve tribün ağabeyleri vardı. Maça gelenlerin üzerinden kravat eksik olmazdı. 90 dakika takım alkışlanırdı. Ne grup ne dernek sadece ortak menfaat Beşiktaş’tı. Bu gidişle Amigolar bugün tribüne yarın kulübe hákim olurlar.

Ketenci, Arıkan’ın kafasına ateş etti

ÇATIŞMADA sağ kolundan yaralanan Turgay Kösedağ, polise verdiği ifadesinde, Ferdi Aslan’ın eniştesi Nazmi Arıkan ile birlikte Beşiktaş’ta Özilhan Sokak’ta bulunan otoparkta çalıştığını söyledi. Kendisi ile Ferdi Aslan’ın Beşiktaş fanatikleri olduğunu belirten Turgay Kösedağ, "Bir süre önce Fenerbahçe maçını izlerken Ihlamurdere Caddesi Çantacılar Çarşısı’ndaki Kuzine Restaurant’da Alpay Ketenci kavga etmiş. Ferdi ağabeyin sol gözünde morluk oluşmuştu. Birbirlerinden şikayetçi olmadılar" dedi. Kayseri maçını izlemek için İnönü Stadı’na gittiğini belirten Turgay Kösedağ ifadesinde şunları söyledi:

"Kapalı tribünün karşısındaki caddede Hazım ile Alpay Ketenci’nin içinde bulunduğu 10 kişilik kalabalık grup, Kaan Kabaş’ı darp ediyorlardı. Ayırmaya gittim. Tekdiş Yavuz lakaplı kişi boğazımı tutup yumruk attı. Beni maça almadılar. Ferdi ağabey karşı tarafı arayarak ’Vuracaksanız gelip bana vursaydınız. Tekdiş Yavuz ve Hazım’ı getir, kardeşimden özür dilesinler’ dedi. Yaklaşık 15 dakika sonra maç henüz bitmeden Burcu tekel büfesi önünde oturduğumuz esnada Alpay Ketenci ve Hazım’ın da olduğu yaklaşık 7-8 grup gelip bağırdılar. Alpay Ketenci elinde bulunan siyah renkli silahı Ferdi Ağabey’in kafasına doğrultarak ateş etti. Hazım da elini beline götürdü. Ben de yaralandım ve yere düştüm. Bana ateş eden şahsın yüzünü göremedim. Hazım ile Ferdi Ağabey önceden tartışmışlardı. Aralarında husumet olduğunu olduğunu biliyorum. Hazım isimli şahıs 1.80-1.90 boylarında 35 yaşlarında, zayıf yapılı kısa saçlı esmer bir şahıs. Alpay Ketenci, Tekdiş Yavuz, Hazım ve bunların yanında bulunanlardan davacı ve şikayetçiyim."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!