Jokey dedenin rekoru kırılamadı

Güncelleme Tarihi:

Jokey dedenin rekoru kırılamadı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2007 11:30

1985 yılında Adana'da yapılan at yarışlarında altılı ganyanda altı koşuda da birinci gelen jokey Dede Mutlu'nun rekoru halen kırılamadı.

Jokey Dede Mutlu (64), atlara karşı küçük yaşlardan itibaren büyük sevgi duyduğunu, bu yüzden 16 yaşında jokeyliğe başladığını söyledi.

Ankara, İstanbul, Adana, Bursa'da altılı ganyan başta olmak üzere birçok yarışa katıldığını ifade eden Mutlu, 56 yaşına kadar çok sayıda birincilik ve ikincilik aldığını anlattı.

1985 yılında Adana'da yapılan ve tarihe geçen at yarışını unutamadığını dile getiren Mutlu, şunları kaydetti:
“O yarışa çok iyi hazırlanmıştım. Altılı ganyan yarışının her aşamasında farklı bir atla yarıştım. Ganyanın altısında birden birinci gelerek Türkiye yarış tarihine geçtim. Altını ganyanda altı yarışı birden kazanan jokey, bırakın Türkiye'de dünyada yok. Ünlü jokey Halis Karataş, benim rekorumu kırmaya çalışıyor, ancak henüz başaramadı. 1985 yılında Adana'daki altılı ganyanın adı o dönemde bütün yarışları kazandığım için esprili bir şekilde Dede Mutlu Yarışları olarak anılmıştı.”

Mutlu, Adana'daki yarışlarda 3 Arap ve 3 İngiliz atla yarıştığını belirterek, “Jokey ile at arasında kurulan bağ ne kadar güçlüyse yarışı kazanma olasılığı o kadar yüksek olur. Öncelikle atın jokeyini sevmesi gerekiyor. Severse piste çıkan atı kimse tutamaz. Ben jokeyliğim süresince atlarla iyi iletişim kurdum. Bu da bana başarıyı getirdi” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!