Sağlık Bakanlığı’nda tanıdık uygulama

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bakanlığı’nda tanıdık uygulama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2007 00:00

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi iken Sağlık Bakanlığı Personelden Sorumlu Müsteşar Yardımcılığına atanarak, bir süre iki görevi birlikte yürüten Prof. Dr. Nihat Tosun, sekreteri Fatma Aktaş’ı ve sosyal hizmet uzmanı kayınbiraderi Mustafa Seyitoğlu’nu daire başkanı yaptı. Aktaş sekiz günlük daire başkanlığının ardından Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne Müdürü olarak atandı.

YÖNETMELİK ENGELİNİ AŞMA YÖNTEMİ Sağlık Bakanlığı’nda "ayrıcalıklı" bazı personel, müdür olarak atanmak için Görevde Yükselme Yönetmeliği’ne uygun olarak önce sınava girmeden, sınav kapsamı dışında olan "daire başkanlığına" getiriliyor; ardından da şube müdürü kadrosuna atanabiliyor.

ÖNCE SEKRETER SONRA KAYINBİRADER Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı görevine atanan Fatma Aktaş, Başhekim iken Tosun’un sekreteriliğini yapıyordu. Tosun’un, aynı hastanede Sosyal Hizmet Uzmanı olarak çalışan kayınbiraderi Mustafa Seyitoğlu’nun da yine aynı Genel Müdürlükte daire başkanlığına atanmasını sağladığı öğrenildi. Bakan Akdağ’a yakınlığıyla tanınan Tosun, Van 100. Yıl Üniversitesi’nden Atatürk Hastanesi’ne Ortopedi Klinik Şefi ve Başhekim olarak atanmıştı.

BAZI TORPİLLİ ATAMALAR Sağlık Bakanlığı’nın bazı üst düzey bürokrat yakınları, Sağlık Bakanlığı Atama ve Görevde Yükselme Yönetmeliği’ne uygun olarak direkt daire başkanı atanmak suretiyle, sınava girmeden şube müdürü konumuna geldiler. Tosun’un, Müsteşar Yardımcısı olduktan sonra tam 10 "şanslı" memuru, herkes gibi yükselme sınavına girmeden Daire Başkanı olarak atadığı bildirildi.

Kendisi bakanlığa geçince, Başhekimlik sekreteri Aktaş’ı da bakanlığa alan Tosun, kısa süre sonra sekreterinin "Daire Başkanı" sıfatıyla atanmasını sağladı. Hastanedeyken, Başhekimlik Koordinasyonu Özel Birim Sorumlusu olarak çalışan Aktaş’ın, Sağlık Eğitimi Daire Başkanlığı’nda Daire Başkanlığı 8 gün sürdü. Aktaş, 16 Temmuz 2007’de ise Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdürü olarak atandı.

KAYINBİRADER UNUTULMADI Müsteşar Yardımcısı Tosun, kayınbiraderi Seyitoğlu’nu da seçimlerin hemen ardından 25 Temmuz 2007’de Sağlık Eğitim Genel Müdürlüğü’nde "Daire Başkanı" olarak atanmasını sağladı.

MİLLETVEKİLİ EBE DE AYNI ŞEKİLDE YÜKSELMİŞTİ Bir önceki dönemde AKP Artvin Milletvekili olan Orhan Yıldız’ın eşi Ebe Güler Yıldız da sınav engeline takılmadan önce Daire Başkanı yapılmış, sonra da doğrudan Şube Müdürü kadrosu verilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!