Okuyucu mektupları

Güncelleme Tarihi:

Okuyucu mektupları
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2002 16:52

Mükemmelsin Hürriyet Bilim

Merhaba Hürriyet Bilim,

Ben İzmir'den lise 1 öğrencisi Onur. Bilime çok meraklıyım ve sürekli yeni gelişmeleri takip eden biriyim. Bu yüzden ilk sayıdan beri seni büyük bir zevkle okuyorum.

En sonunda tüm gazeteler magazin dergilerinden başka eklerde verilebileceğini senin sayende gördüler. Senin en güzel yanlarından biri de herkesin anlayabileceği bir dille hitap etmen. Bunu da seni yaşatan ekibe ve editöre borçluyuz.

Kafamızdaki birçok soru işaretine cevap verdin. Fakat hala benim aklıma takılan birşeyler var. Bunlardan biri; yaklaşık bir ay önce CNN-Türk'te duyduğum bir habere göre güneş sistemimizde atmosferinde sodyum (Na) ağırlıklı bir gezegen bulunmuş. Bu haber acaba ne kadar doğru? Bir diğeri de Dünya'daki herşeyde büyük bir matematik uyumu var. Bunlardan da ilerleyen sayılarında bahseder misin? Ayrıca kurt delikleri hakkında da geniş bilgi verir misin? Bu soruların cevabını ilerki sayılarda yazarsan çok sevinirim.

Ayrıca bazı nedenlerden dolayı kaçırdığım 4-5-6 numaralı sayılarını tüm İzmir'i delik deşik etmeme rağmen bulamadım. Gerçekten o sayılarını da okumayı çok istiyorum. Eğer bana herhangi bir yolla yollama gibi bir imkanın varsa gerçekten çok sevinirim. Bunun için telefon ve adresim aşağıda var. Yazımı yayınlar ve cevap verirsen mutlu olacağım.

Onur KARADAL


Tıp Dergiciliği



Tıp
Bilişim Derneği tarafından düzenlenen toplantıyı Bilim ekinizde duyurursanız çok memnun oluruz. 27 Nisan 2002 tarihinde Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Pembe Salon

Saat 13.30-17.30 arasında ‘Tıp dergiciliğinde yeni standartlar ve on-line dergicilik’ konulu bir toplantı yapılacak. Ele alınacak konular On-line dergiler; On-line dergi yönetimi (PC’den basımevi’ne dergicilik); On-line dergilerde indekslenme sorunu; Uluslararası Medline Standartları ve Türkiye için bir öneri. Prof.Dr. Hamdi Akan


BİLİM için teşekkür ederiz


Öncelikle Bilim dergisi çıkarttığınız ve bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederiz. Sizleri tebrik ediyor, yayın sürenizin sürekli olmasını diliyorum. Geçen haftalarda yine Bilim dergisinde yayımladığınız NASA’nın atık malzemelerinden yapılan soba (havayı temizleyen, filtreleri değişebilen, dışı uçak parçalarının gövdesinden artan parçalarla vb yapılan) çok ilginçti. Bu konuda daha fazla bilgiye ulaşmak istiyorum. M.Serkan Malkaz


Kaçırmadan alıyorum



Sayın Hürriyet Bilim, ben 11 yaşındayım. Hürriyet Bilim’i seviyorum. Benim gazeteyi satın aldığım gazete bayiine sadece iki Bilim geliyor, birisini ben alıyorum. Her hafta kaçırmadan alıp bir solukta okuyarak, gelecek haftaki sayınızı iple çekiyorum.

Saygılar ve başarılar .

Ahmet Alphan Sabancı

ahmetden10@hotmail.com



İntihar

yazınız ve sorularım

Bilim derginizdeki intihar konulu yazınızı okudum. Gerçekten çok güzel ve bilgilendirici. Bizi bilgilendirdiğiniz ve böyle bir dergi çıkardığınız için teşekkürler. Derginizdeki Doç.Dr.EMİN CEYLAN; Doç.Dr.ÜSTÜN ÖNGEL'e nasıl ulaşabilirim? Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

poison_17 poison_17@mynet.com

YANIT:
Emin Ceyelan Bakırköy Ruh ve Sinir hastalıkları Hastahanesinde, Üstün Öngel Çukurova Üniversitesinde çalışmaktadır.




Okurlar soruyor



Sütün son derece hijyenik ortamda sağılarak çok taze içilmesi durumunda kaynatılmış (ısıtılmış) sütten daha yararlı olduğu doğru mudur?

Nükleer atıklar nasıl oluşur ve neden tehlikelidir? Çok küçük olan atom nasıl bu kadar büyük bir tehlikeyi arz eder?

Sadece kemiklerinden mezardaki bir cesedin cinsiyeti nasıl anlaşılır?

Ali Çakmak


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!