Prof Dr. Kalaycı'nın katiline müebbet

Güncelleme Tarihi:

Prof Dr. Kalaycının katiline müebbet
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2006 14:18

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı'nın öldürülmesine ilişkin yargılanan sanıklardan Yusuf Cevahir ağırlaştırılmış müebbet hapis, Hasan Kokoğlu ise 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

İstanbul Üniversitesi (İÜ) İstanbul Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı'nın öldürülmesine ilişkin ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Yusuf Cevahir'in cezasında, suçu inkar etmesi ve işleniş biçimi dikkate alınarak indirim yapılmadı. İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Yusuf Cevahir katıldı. Davanın tutuksuz sanığı Hasan Kokoğlu ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada son savunmasını yapan Cevahir'in avukatı Hadi Kurtoğlu, Prof. Dr. Göksel Kalaycı'nın ölümünden önce asansörde kafasına çekiçle vurulduğunu, bu olay nedeniyle bir başka hastasının yakınlarından şüphelenildiğini öne sürdü. Prof. Dr. Kalaycı'nın hastalarıyla ve hasta yakınlarıyla uyumlu ilişkilerinin olmadığını savunan avukat Kurtoğlu, bu bakımdan birçok düşmanı olabileceğini iddia etti.

Haberin Devamı

Kalaycı'nın asansörde uğradığı saldırıya ilişkin araştırma yapılmadığını, ölümünün ardından da hemen Yusuf Cevahir'in gözaltına alındığını belirten Kurtoğlu, olaya ilişkin polisin çalışma biçimini eleştirdi.

“Yusuf'a mafya diyorlar ama aslından mafya savardı” şeklinde konuşan Kurtoğlu, müvekkilinin turizm, inşaat ve arsa pazarlaması konularında işlerinin bulunduğunu, yanında 100'e yakın kişinin çalıştığını belirtti.

Kurtoğlu, sokaklarda çok az paraya insan öldürecek kişilerin bulunduğunu, Cevahir'in Kalaycı'yı öldürmek istese bile bunu kendisinin yapması için bir neden bulunmadığını söyledi.

Müvekkilinin cezalandırılması için herhangi bir delil bulunmadığını savunan Kurtoğlu, müvekkilinin beraatine karar verilmesini istedi.

Son sözü sorulan Yusuf Cevahir de daha önce savunmasını yaptığını belirterek, “Diyecek bir şeyim yok. Kararı siz vereceksiniz” dedi.

MÜEBBET HAPİS KARARI

Verilen aranın ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, Ahmet Cevher'in olaydan bir yıl önce akciğer kanserine yakalandığını ve Prof. Dr. Kalaycı tarafından ameliyat edildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Cevher'in tedavisi sırasında Prof. Dr. Kalaycı ve Doç. Dr. Seyfi Alper Toker'e yönelik olarak, “Ben ölürsem, siz de öleceksiniz”, “Aynı gün ölüm ilanlarımız birlikte çıkar” gibi sözler söylediğini belirten mahkeme heyeti, Cevher'in 11 Kasım 2005 tarihinde saat 03.00 sıralarında öldüğünü kaydetti.

Mahkeme heyeti, sağlık durumunu yakından takip ettiği akrabası Ahmet Cevher'in ölümünü hazmademeyen Yusuf Cevahir'in, tedaviyi başarısız gördüğü ve ölüm olayından sorumlu tuttuğu Prof. Dr. Kalaycı'yı sabah arabasını park ettiği sırada silahla vurarak öldürdüğünün anlaşıldığını bildirdi.

Sanığın, soruşturmanın başından itibaren olayı inkar ettiğini belirten mahkeme heyeti, tanıkların ifadeleri ve dosyadaki çeşitli deliller göz önüne alındığında savunmaya itibar edilmediğini kaydetti.

Haberin Devamı

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, Yusuf Cevahir'i, Prof. Dr. Necip Göksel Kalaycı'yı görevi nedeniyle öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanığa, “ruhsatsız silah taşımak “ suçundan da 3 yıl hapis ve 450 YTL para cezası veren mahkeme heyeti, Cevahir'in sürücü belgesinin de 3 yıl süreyle geri alınmasını hükme bağladı.

Mahkeme heyeti, Cevahir'in suçunu inkar etmesi ve suçun işleniş biçimini göz önünde bulundurarak, takdiri indirim maddelerinin sanık hakkında uygulanmasına gerek olmadığına karar verdi.

Hasan Kokoğlu'nu da “suç delilerini gizlemek” suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, sanığın Prof. Dr. Kalaycı'nın öldürülmesine katıldığı, patlayıcı madde bulundurduğu yönündeki suçlamalardan ise beraatine hükmetti.

Haberin Devamı

Mahkeme heyeti, suçunu inkar etmesi ve olayı saptırmaya yönelik savunmalarını göz önüne alarak bu sanık hakkında da takdiri indirim maddelerinin uygulanmasına gerek olmadığına karar verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!