Eczanede kozmetik alışverişi

Güncelleme Tarihi:

Eczanede kozmetik alışverişi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2006 00:00

Eczanelerde satılan çeşit çeşit nemlendirici, selülit giderici, bronzlaştırıcı kremler, ilaçlardan daha fazla yer tutmaya başladı. Yalnızca eczanede satılan, kozmetik marketlerde, güzellik merkezlerinde bulunmayan pekçok ünlü marka var. Genel olarak dermo-kozmetik adı verilen bu piyasa, tüm dünyada yükselişte.

Dünyaca ünlü markaların gelişiyle eczanelerden yapılan kozmetik alışverişi, Türkiye’de tüm kozmetik piyasası içinde yüzde 10’luk bir pay yakaladı. Vichy, Mavala, Skin Doctors, Mary Cohr gibi ünlü markalar yalnızca eczanede satılıyor, çünkü eczanelerin güven veren imajından faydalanmak istiyor. Tüketicilerde, eczanenin kötü veya yararlı olmayan bir ürünü satmayacağı görüşü var. Mavala’yı Türkiye’ye getiren Sante Kozmetik Satınalma Direktörü Hakan Erman, eczanede bulunmanın marka imajına katkı sağladığını söylüyor. Dermo kozmetiklerin, yaşlanma etkilerini geciktirme, kırışık veya varisleri giderme gibi tıbbi etkileri bulunuyor. Bu sebeple, ürünler hem ilaç hem de kozmetik olarak değerlendiriliyor.

Vichy

Selülit kremiyle ünlü

Fransız Loreal’e ait markalardan Vichy, özellikle Liposyne isimli selülit kremiyle ünlü. Yüz, göz çevresi, vücut ve saç bakımı ile güneş koruma dahil 89 çeşit ürünü var. Pure Thermal, su bazlı yüz temizleme jeli, Lift Activ Yeux göz çevresi bakım kremi, Oligo 25 kılcal kan dolaşımını hareketlendiren nemlendirici kremi en popüler ürünlerden. Cilt temizlik ürünleri ortalama 25, kırışıklık giderici kremler 45, saç dökülmesine karşı serum 98.50, selülit kremleri 95, güneş ürünleri ortalama 39 YTL’den satılıyor.

HYLEXIN

Sadece göz için

Göz çevresinde kullanılan bir krem. Göz çukurunda kan sızdırıp morluğa yol açan kılcal damarlar üzerinde etki gösteriyor. Şişkinliği ve lekeleri azaltıyor.

MUSTELA

Anne ve bebeklere özel

Avrupa’da 50 yıldır satılan markada, anne ve bebeklerin cilt bakımına yönelik ürünler bulunuyor. Bebek şampuanı, bebekler için bakım kremleri, anne için nemlendirici ve çatlak gibi sorunlara yönelik kremler bulabilirsiniz. Ürün fiyatları ortalama 20 YTL.

SKIN DOCTORS

Kolajende yüzde 114 artış

Yüz ve vücut bakımının yanında, tüy geciktiriciler, yaşlanma etkilerine, sivilcelere, kırışıklıklara karşı geliştirilmiş ürünler bulunuyor. Antarctyline’in, cildin ürettiği kolajen miktarını yüzde 114 oranında artırarak kırışıklıkları giderdiği, Relaxaderm’in ise 30 gün içinde kırışıklıkları yarı yarıya azalttığı söyleniyor. Perfect Pout ise, 60 saniyede dudakları dolgunlaştıran ve etkisi saatlerce süren kırmızı renkli bir ruj. Instant Eyelift, göz altı torbalarından sekiz saatliğine kurtulmayı sağlıyor. Vein Away ise bacaklardaki varis görünümünü iyileştirmeye yönelik. Antarctyline 244, Vein Away 120, Perfect Pour 120, vücut lekelerini giderici losyon 145 YTL.

OHT PEPTIDE 3

Nükhet Duru’nun kremi

Nükhet Duru’nun kullandığını söylemesiyle popüler olan OHT Peptide 3’ün çatlak ve selülit kremi, yüz ve boyun için yaşlanma etkilerini geciktirici ürünleri bulunuyor. Boyunda elastikiyet kaybı, kırışıklık, leke gibi sorunlar için Dermal Terapi kremi, selülit ve çatlaklar için de sıkılaştırıcı köpük tavsiye ediliyor.

Fiyatı 229 YTL.

MARY COHR

Tüyleri azaltıyor

Fransız markası tüm vücut için bakım ürünleri yapıyor. Tümü lavanta aromalı duş jelleri ve nemlendirici kremlerin yanında tüy uzamasını geciktirici, vücudu inceltici ve sıkılaştırıcı gece kremi, yüz ve göz çevresindeki ince kırışıklıkları doldurarak yok eden maskeler de bulabilirsiniz. Nemlendirici losyon 58, sıkılaştırıcı krem 93 YTL.

strı-vectın

Çatlak konusunda uzman

Madonna’nın kremi olarak ünlenen ve ABD’de satış rekorları kıran Stri-Vectin, oluşmuş çatlakların iyileşmesi yönünde etki gösteriyor. Kolajen üretimini artırarak dört-altı hafta arasında çatlakların görünümünde düzelme sağladığı söylenen krem, kırışıklıklar için de kullanılıyor. Kremin kırışıklara iyi geldiği tesadüf sonucu ortaya çıkmış. Bir tüp ortalama altı ay kullanılıyor. Fiyatı 280 YTL.

CELLEX-C

Güneş ürünleriyle öne çıkıyor

Güneşin zararlı etkilerini giderici ürünlerden bronzlaştırıcılara kadar çeşitli krem, jel ve serumları var. Güneş lekelerini yok eden kremi aynı zamanda cildi pürüzsüzleştiriyor, kırışıklıkları önlüyor. Güneş öncesi ve sonrası kullanılan nemlendirici tonikler ve güneşe çıkmadan bronzlaşma sağlayan kremi çok satıyor. Tüm ürünleri C vitamini etkili. Leke giderici krem 208, bronzlaştırıcı 305 YTL, nemlendirici jel 309 YTL.

KORFF

Menopozun etkilerini azaltıyor

Piyasaya yeni çıkan Korff ürünlerinin tümünde K-Complex ismi verilen etken madde kullanılıyor. Menopozun ciltteki etkilerini azaltan krem, Beauty Kontinuity ve cildi sıkılaştıran Lifting Effect, popüler ürünlerinden. Kuru, normal, yağlı ve hassas ciltlere yönelik bakım kremlerinden oluşan serileri de var. Lifting Effect 157, anti-aging vücut kremi 132, yoğun nemlendirici serum 182 YTL.

MAVALA

El ve tırnak bakımına yönelik

İsviçreli Mavala, el ve tırnak bakımına yönelik ürünleriyle biliniyor. Tırnak eti çıkarıcı, tırnak çukuru dolgusu, tırnak eti kremi, el için gece kremi, el sütü, arındırıcı maske gibi el ve tırnak için tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak çok çeşitli ürünleri var. Onarıcı el kremi 75 YTL, canlandırıcı el sütü 45 YTL, tırnak çukuru dolgusu 20, besleyici tırnak kremi 33, tırnak eti çıkarıcı 18 YTL.

ımedeen

Tüm yaşlılık şikayetleri için

70 ülkede satılan ve iki yıldır ülkemizde de bulunabilen Imedeen’in beslenme tabletleri ve cilt bakım ürünleri var. Time Perfection tablet düzenli kullanıldığında ciltteki kırışıklık, sarkma, kuruluk, lekeler ve kılcal damar görünümünü azaltarak, birden çok işe yarıyor. Danimarkalı Ferrosan’ın ürettiği Imedeen, etkili sonuçlarıyla anti-aging alanındaki en tanınmış ürünlerden biri. İçeriğinde biomarine complex, çinko ve C vitamini bulunduğu için cildi besliyor. Deri altı ikinci katmandaki hücreleri yeniliyor. 35 yaş üstündekilere tavsiye ediliyor. Time Perfection tablet 130 YTL.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!