Clementine’i Hollywood yıldızlarıyla çekecek

Güncelleme Tarihi:

Clementine’i Hollywood yıldızlarıyla çekecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2006 00:00

Türk yapımcı Stare Yıldırım, Clementine adlı çizgi filmi beyazperdeye uyarlamaya hazırlanıyor. "Clementine benim çocukluk yıllarımda önemli bir rol oynadı" diyen Yıldırım, filmde Vanessa Paradis ve Johnny Depp gibi dünyaca ünlü yıldızları oynatmayı hedefliyor.

California Üniversitesi’nde sinema eğitimi gören, orada çeşitli filmlerde yönetmen yardımcılığı yapan, Walt Disney Film Stüdyoları’nda Uluslararası Film Dağıtım Bölümü’nde çalışan Stare Yıldırım, Clementine’in Fransız yapımcısı ile anlaştı ve çizgi filmi sinemaya aktarmak için hazırlıklara başladı.

Son olarak "Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?" filminin setinde bulunan SHE Film’in kurucusu Stare Yıldırım, Clementine’in film hakkını alışını şu sözlerle anlatıyor: "Clementine’in yaratıcısına uzun bir süre ulaşamadım. Yaşlı bir Fransızdı. İkna etmek çok zor oldu. İlk başta büyük rakamlar istedi, ama projemi anlatınca biraz yumuşadı. ’Hacivat ve Karagöz Neden Öldürüldü?’nün çekimlerine ara verdiğimiz bir anda beni aradılar. Orada yaptığım konuşmadan sonra kabul etti. Eğer projeyi beğenirlerse, çok tanınmış oyunculara da yer vereceğimi söyledim. Sette adamla konuşurken, herkese ’Clementine seni seviyoruz’ diye bağırttım. Bu da onu çok etkiledi ve o zaman yelkenleri suya indirdi. ’Hemen imzayı atıyorum, ama bir dahaki sefere Clementine’in şarkısını da duymak istiyorum’ dedi."

"Clementine benim çocukluk yıllarımda önemli bir rol oynadı" diyen Stare Yıldırım, beyazperdenin dünyaca tanınmış isimleri ile anlaşmak için kolları sıvadı. Yıldırım, Uçan Kedi Helix karakteri için Johnny Depp’e teklif götürmeyi planlarken, ilk teklifini Depp’in eşi ünlü Fransız şarkıcı ve oyuncu Vanessa Paradis’ye yaptı. Paradis’den Hemera rolünü oynamasını isteyen Yıldırım, "Paradis, şu sıralar çocuk yetiştirdiği için hiçbir projeyi kabul etmiyor. Ama bu projeyle ilgilendi ve senaryoyu bekliyor. Hemera karakterine çok uygun düşececeğini sanırıyorum" dedi. Yıldırım, çizgi filmin kötü karakteri Malmot için Garry Oldman’a ve Clementine’in babası rolü için ise "Nip Tuck" dizisinde oynayan Julian McMahon’a teklif götürmeyi düşünüyor.

BÜTÇE 15 MİLYON DOLAR

Stare Yıldırım, oyunculardan bazılarının Türk olmasını istiyor. Yönetmen olarak ise Amerika’dan okul arkadaşı olan ve 22 yaşında "Karanlığın Renkleri" adlı belgeseliyle New York’ta bir film festivalinden ödül alan arkadaşı Gülnihal Antepli’yi düşünüyor.

"Bütçeyi karşılamak isteyen Türkiye’den birkaç şirket var. Net bir senaryo olmadığı için bir rakam söylemek çok zor; ama yaklaşık 15 milyon dolar olacak. Filmin Fransa’da dağıtımı zaten hazır durumda. Daha senaryo bile olmadan dağıtımı benden alındı. Filmin hakkını satın alırken şartlardan biri de buydu. Fransız sinemalarında gösterime de girecek" diyen Yıldırım, filmin bir kısmını da Türkiye’de çekmek istediğini de ekliyor: "Clementine, geçmişte yolculuk yapıyor. Bir uçak kazasında bacakları sakat kalıyor; ancak rüyalarında yürüyebiliyor. Sürekli farklı ülkelere gidiyor. Belki geçmişte Zeugma’ya da gidebilir."

Efektleri Amerikan şirketi yapacak

35 milimetre olarak çekilecek filmin pek çok sahnesinde CGI (bilgisayarda yaratılan görüntüler) teknolojisine yer verilecek. Yıldırım, "Titanic" ve "Narnia Günlükleri" filmlerinin efektlerini yapan ve bu son filmle Oscar’a da aday olan Amerikan Rythem ve Hues şirketiyle prensipte anlaştı. Filmin müzik süpervizörlüğünü ise dünyaca ünlü plak şirketi Virgin Records’un Fransa temsilcisi Cyril Vessier yapacak. Vessier, daha önce "Amores Perros" ve "Virgin Suicides" filmlerinin müziklerini yapan Air grubuna teklif götürecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!