Rüyalardaki her figür hayat kadar önemlidir

Televizyonda yabancı bir dizide, basketbol maçına çıkmaktan korkan bir çocuğa antrenörü ‘Vazgeçmemelisin.

Korkunun nedenlerini bul, ona bir yüz çiz ve yüzüne bir tokat atıp onu dağıt’ diyordu. İşte rüyalarımızda, tam da bunu yapıyoruz. Rüyalarımızda, farkında olarak ya da olmayarak, farkında olduğumuz ya da olmadığımız gizli korkularımız, endişelerimiz, arzu ve isteklerimiz değişik sembollerle, kendilerine bir yüz çizip, bize kendilerini tanıtıyorlar. Bu anlamda, rüyada gördüğümüz hayvanlar, bunların arasında en güçlü simgelerden.

Rüyada gördüğünüz bir hayvan sizi korkuttuysa, gereksinim duyduğunuz arzu ve isteklerinizden korktuğunuzu, eğer onu öldürüyorsanız bu arzu ve isteklerinizi kontrol altına aldığınızı ya da almak istediğinizi gösterir. Bazı durumlarda, temel ihtiyaçlarınızı(cinsel anlamda) yok saydığınızı da ifade edebilir.

Rüyada bir hayvanın saldırısına uğramak, sosyal ilişkilerde, rüyayı gören kişiye uygulanan ya da kişinin çevreye uyguladığı öfkeli, ihtiraslı(cinsel olarak), saldırgan tepkileri ifade eder.

Rüyada gördüğünüz yavru hayvanlar, karakterinizin çocuksu yönlerini gösterirken, evcil hayvan görmek, üzerinde çalıştığınız bir konuya dikkatli ve hassas yaklaşmanız gerektiğine işaret eder.

Eğer rüyanızda gördüğünüz yaralı bir hayvansa, etrafınızda bulunan birisine ciddi bir hasar vermiş ya da biri tarafından gereksiz yere incitilmiş olmalısınız.

Rüyanızda gördüğünüz ağlayan tavşan, istemeden kırdığınız biri ya da hak etmeden kırılan kalbiniz olabilir. Veya kanlar içinde yatan aslan, parçalanan gururunuz ya da kırılan cesaretinizdir.

İnsanların sizi anlamasını istiyorsanız, önce siz kendinizi anlamalısınız. Rüyalarınızda gördüğünüz hiçbir figürü geçiştirmeyin, hayat geçiştirmeye gelmez.

Tüm güzel rüyalarınız gerçek olsun,

Sevgi ile kalın,

Niobe

RÜYA ANALİZLERİ

n Rumuz: ASKOBRA

Gündüz vakti bir binanın içindeyim. Odamdaki cam da açıktı. Birden camdan içeriye bir kıvılcım geldi. Masanın yanına düşüp, bir yumruk büyüklüğünde alev almaya başladı. Yalnız alev masada tutmadı, sadece düştüğü yer alevlendi. Ben de hemen küçük bir kilim alıp alevi o kilimin içine hapsettim ve sanırım alev söndü. Alevin sıcaklığını avuçlarımda hissettim.

YORUM:
Rüyanızda gördüğünüz pencere ve kıvılcım hayatınızda meydana gelen ani yenilikleri, yeni bir insanı ya da hayatınıza giren yeni bir kişinin varlığını işaret ediyor. Bu ani değişiklik her ne kadar sizi heyecanlandırsa da, gerçeklerden uzaklaşmadan, maddi manevi zarar görmeden, değişime uyum sağlayacaksınız.

n Rumuz: FINDIK KURDU

Oturduğumuz mahallede yolun üzerinde oturan maymunlar gördüm.

YORUM:
Bugünlerde kendinizi diğerlerinden farklı hissediyor gibisiniz. Belki kendinizi gerçekten geliştirdiniz ama çevrenizde bulunan kişilerin duygu ve düşüncelerini de değerlendirmelisiniz.

n Rumuz: MARA

Rüyamda kendimi kafamdan vuruyordum. Öylesine canım yanıyordu ki, ölmem gerekirken birden yerden kalkıp, elimi kafama götürdüm. Kafam olduğu gibi dağılmıştı. ‘Aman tanrım! Ben ne yaptım. Annem bu yaptığımı görse bana çok kızar’ diye söylenmeye başladım. Sonra canımın acısıyla uyandım. Gerçekten başım acıyor gibiydi.

YORUM:
Rüyanız, kendinizde hoşunuza gitmeyen bir yönü ya da yakın çevrenizin siz de görüp tasvip etmediği bir yönü yok etme arzunuzu gösteriyor. Yaptığınız bir hareketin yanlış olduğunu bildiğiniz ve kurtulmak istediğiniz aşikar.
RÜYA SEMBOLLERİ

3 KEDİ

Kişinin sezgisel yanına ve feminen özelliklerine dikkat çeker. Siyah kedi bilinenin aksine gelecek için iyi haber temsilcisidir.

3 ASLAN

Rüyada görülen aslan, cesaret, güç ve gururu sembolize eder.

3 FARE

Rüyada gördüğünüz fare, korkak ve ürkek yanınızı tanımlar. Aynı zamanda, tehlike geçene kadar harekete geçmemeniz yönünde bir uyarıdır.

3 SAÇ JÖLESİ

Rüyada saç jölesi görmek, gören kişinin hayatını düzene sokmak istediğini ve yeni düzenin modern hayatın modellerine uygun olmasını istediğini gösterir.
Yazarın Tüm Yazıları