Fatih’te Hint usulü güzellik salonu

Güncelleme Tarihi:

Fatih’te Hint usulü güzellik salonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2005 00:08

Hindistan’ın Bombay kentinden dokuz yıl önce, 11 çocuğuyla İstanbul’a göç eden Abida Tayap, Fatih’te açtığı güzellik merkezinde, kadınların vücuduna kınayla birbirinden ilginç desenler işliyor.

Hint kınasının İstanbullu kadınlar arasında yaygınlaştığına dikkat çeken Abida Tayap, ‘Birbirinden güzel yüzlerce desen var. Dövme yaptırmak istemeyen kadınlar özellikle desenli kınayı tercih ediyorlar’ diyor.

Hindistanlı Abida Tayap (38), 11 çocuk annesi. Fatih’te açtığı Taj Mahal Güzellik Merkezi’nde İstanbullu kadınların ellerine, kollarına, sırtlarına Hint kınası yakıyor. Hindistan’a ait rengarenk yöresel kıyafetlerle müşterilerini karşılayan Abida Tayap, ‘Türk kadınları Hint kınasını çok sevdi. Güzellik ve cilt bakımı yaparken de orijinal Hint yağları kullanıyoruz. Güzellik salonumuzu diğerlerinden ayıran farkımız bu’ diyor.

Hindistan’da başlayıp İstanbul’da devam eden macerası çarpıcı olduğu kadar da dramatik. İstanbul’da olmaktan, yaptığı işten çok memnun. Eski Türk filmlerini aratmayan hayat hikayesini ayrıntılarıyla anlatıyor.

BEŞ YIL CİLT BAKIM EĞİTİMİ ALDI

Bombay’da kadınların çalışması ayıp sayıldığı için babası uzun süre Abida’nın çalışmasına karşı çıkmış. Sonunda babasını razı edip bir güzellik merkezinde iş bulmuş. İngilizce kuaförlük ve cilt bakımı uzmanlığı eğitimine beş yıl devam etmiş ve sertifika almış. İstanbul fikrini aklına ilk kez Türkiye’de baharat ticareti yapan arkadaşları sokmuş. Avustralya’ya gitme planları yaparken ablasının ölümüyle hayatının akışı birden değişmiş. Babası 20 yaşındaki Abida’yı, altı çocukla ortada kalan eniştesi Raşit Tayap ile evlendirmiş.

Küçük yaşta altı çocuk annesi olan Abida, sonraki yıllarda kendisi de beş çocuk doğurmuş. Ablasının çocuklarıyla birlikte 11 çocuğa annelik yapmaya başlamış. Çocuklarının en büyüğü 26, en küçüğü 11 yaşında. Kızlarının birini Trabzon’a, birini de Singapur’a gelin göndermiş.

BELEDİYENİN İSMEK KURSLARINA KATILDI

Eşinin Türkiye’deki işleri nedeniyle 1996 yılında ailece Türkiye’ye göçmeye karar vermişler. 11 çocuk ve onlarca bavulla Atatürk Havaalanı’na inen aile, bir süre Şirinevler’de oturmuş. Çocuklar ve Abida eve gelen özel öğretmenden Türkçe dersi almaya başlamışlar. Bahçelievler’de bir Türk’le ortak açtığı ilk güzellik salonunu kısa sürede kapatmak zorunda kalmış. Daha sonra kocasının Feshane’de satın aldığı dükkanları işletmiş. Dükkanlarda Hint kıyafetleri, aksesuvarlar ve güzellik malzemeleri satmış. Ancak para kazanamayınca dükkanları kapatıp evine dönmüş.

Abida, ‘Evde vakit geçirmeye başlayınca çok sıkıldım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin meslek edindirme kurslarına, İSMEK’e yazıldım. Altı ayrı branşta eğitim gördüm. Dört yıl boyunca bu kurslara devam ettim. Gitar çalmayı öğrendim. Bilgisayar ve muhasebe tecrübemi artırdım. Yeni arkadaşlar edindim’ diyor.

Hint kınası dövmeye rakip

Abida Tayap Fatih’te, Macar Kardeşler Caddesi’ndeki Taj Mahal Güzellik Merkezi’ni dört ay önce açtı. Merkezde saç ve cilt bakımından başka kına da yakılıyor. Kadınlar arasında giderek yaygınlaşan birbirinden farklı desenleri müşterilerin vücutlarına Abida Tayap kendisi işliyor. Türk kadınlarının özel günlerde yaktıkları kınanın Hint desenleriyle modaya dönüştüğünü belirten Tayap, ‘Birbirinden güzel yüzlerce desen var. Dövme yaptırmak istemeyen kadınlar özellikle desenli kınayı tercih ediyorlar’ diyor. Vücudun herhangi bir bölgesine küçük bir kına deseni için 5 YTL ücret alınıyor. Arzuya göre desen büyüdükçe kına yakmanın maliyeti de artıyor. Önümüzdeki günlerde kınanın yanı sıra müşterilerine Hindistan’dan getirtilen özel bakım kremleri ve saç yağlarıyla da hizmet verecekler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!