Karalin'in onuru

Güncelleme Tarihi:

Karalinin onuru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2001 02:06

Rusya Güreş Federasyonu, olimpiyatlar finalinde ABD'li rakibine yenilen güreşçilerinin maçına itiraz etti.

Maçı videodan izleyen FILA, Karalin lehine karar verdi. Ancak Karalin, ‘‘Masa başında galip gelmek istemem’’ diyerek bu kararı kabul etmedi.

GİZLİ TOPLANTI

Hürriyet, aylarca dünya kamuoyunda sır gibi saklanan bir olayı ortaya çıkardı... Rusya Güreş Federasyonu, aylar sonra Sydney Olimpiyatları finalinde ABD'li Rulon Gardner'e olaylı ‘‘salto’’ pozisyondan gelen puanla yenilen efsanevi güreşçisi Aleksandr Karalin'in maçına itiraz etti. Gizli bir toplantı yapan FILA, aylarca konuşulan bu maçı videodan izledi.

MÜJDEYİ VERDİ

FILA, o salto pozisyonunda puanın ABD'li Gardner'e haksız şekilde verildiği, Karalin'in hakkının yenildiği kararına varınca, durumu Rusya Güreş Federasyonu'na bildirdi. Rusya Güreş Federasyonu Başkanı Mamiashvili, olimpiyat ikinciliğinden aylar sonra şampiyonluğa ulaşan ve o maçtan sonra güreşi buruk bir şekilde bırakan Karalin'e bu müjdeyi bildirdi.

TEPKİ GÖSTERDİ

Karalin, aylar sonra kazandığı olimpiyat şampiyonluğu haberine tepki gösterdi. Ünlü güreşçi, Mamiashvili'ye, ‘‘Ben minderde yenildiğim maçı masa başında kazanmayı gururuma yediremem. FILA'nın böyle bir kararı onurumu kırar. FILA'nın minderde terim kurumadan bu yanlışı düzeltmesi gerekirdi. Bu olayı lütfen gizli tutun, kamuoyuna duyurmayın’’ diye tepki gösterdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!