Haydi çocuklar koroya katılın

Güncelleme Tarihi:

Haydi çocuklar koroya katılın
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2009 00:00

Koro sanatçısı İpek Böler “Müzikle uğraşmak, çocukların okuldaki başarısını artırırken öz güven de veriyor” dedi.

Haberin Devamı

ANKARA Devlet Opera ve Balesi’nin (ADOB) 8-16 yaşlarındaki çocukların yer alacağı korosu için 4 ve 5 Nisanda seçme yapılacak. Koroya seçilen küçükler, bazı çocuk oyunlarında sahne alma şansını da  yakalayacak.

Büyük ilgi gördü

ADOB Leyla Gencer Çocuk ve Gençlik Birimi yöneticisi, koro sanatçısı İpek Böler, seçmelerle ilgili bilgi verirken, bu sezon oluşturulan birimin küçüklere yönelik temsillerinin büyük ilgi gördüğünü söyledi.Birimdeki çocuk korosu için başvuruları aldıklarını ve yoğun bir talebin bulunduğunu aktaran Böler, koro için sınırlamalarının olmadığını, yetenekli her türlü çocuğu bu koroya kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Müziğin çocuklara çok şeyler kazandırdığını anlatan Böler, çocukların  okuldaki başarı çıtasının da bu koro çalışmaları sayesinde yükseldiğini ifade etti. Böler, “Müzikle uğraşmak, çocukların okuldaki başarısını artırırken öz güven de veriyor. İçine kapanık çocuklar bu çalışmalar sayesinde sosyalleşiyor. Her çocuğun müzikle uğraşması lazım” dedi.

Haberin Devamı

Çocuğa yönelik her türlü ürün bize yardımcı olur

KORODA yer alacak çocukların iyi birer klasik müzik dinleyicisi ve opera seyircisi olacağına inandığını da dile getiren sanatçı, pedagoji eğitimi yaptığını ve daha önce de çocuklarla “Oksijen Korosu”, “Yeşil Notalar” gibi çalışmalarda bir araya geldiklerini kaydetti. Kendisinin de Prof.Dr. Gürsel Dursun ile başkanı olduğu Profesyonel Ses Derneği tarafından birime bir piyanonun bağışlandığını belirten İpek Böler, sponsorların desteğinin de çocuk temsilleri açısından önem taşıdığını vurguladı. Böler, “Çocuğa yönelik her türlü ürün bize yardımcı olur. Sponsorların desteğiyle bu birimin daha da başarılı çalışmalara imza atacağına inanıyoruz” diye konuştu. Çocuk korosu için başvurular, 28 Marta kadar OSTİM’deki Leyla Gencer Çocuk ve Gençlik Birimi’ne yapılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!