Dizi ve filmlerin yeni gözdesi Muğla

EGE’de çekilen diziler 7’den 70’e birçok insanı ekranların başına çekiyor.

Bu hafta, önemli televizyon filmleriyle dizilere imza atan yönetmen Mustafa Şevki Doğan ile Ege’de çekilen, yöresel temalarıyla ilgi çekmeyi başaran Baba Ocağı ve Muğla yı konuştuk.

Dizi için neden Muğla’yı tercih ettiniz?

- Öncelikle ben Aydınlı’yım. Yani Egeli. Muğla, rüyalarımın kenti. Çocukluğumdan bu yana Muğla’yı çok seviyorum. Küçük yaşlarda, ailece gelir giderdik. Muğla ayrıca özel bir il. ’Dondurmam Kaymak’ filmi ile ismini kazıdı. Ayrıca devamı geldi. Diziler çekildi. Muğla bütün yönetmenlerce keşfedilmesi gereken bir kent. Biz de Muğla’yı bu dizi için başkent ilan ettik. Baba Ocağı’nı burada çekiyoruz. Yerel halkla içli dışlı olduk... Birkaç gün buradan ayrılsak halk bizden hesap sorar hale geldi. Ayrıca sanatçılarımız da buradan gitmek istemiyor. Sekiz aydır buradayız ve bir iki sefer İstanbul a gittiler. Halk ile bütünleştiler. Normalde bile Muğla lehçesini konuşur hale geldiler. Muğla iline sinema ve dizi konusunda yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca Muğla’da keşfedilmemiş bir yaşam tarzı var. Yörede maden var. Turizm keza büyük oranda. Adeta Antalya’dan sonra turizmin başkenti durumunda. Ayrıca termik santral ile ülke gündeminde olan bir il. Mermer ocakları da Kavaklıdere’de mevcut. Ülkede ekonomik kriz yaşanıyor ama Muğla’da bunu görmek mümkün değil. Halk kendi halinde bir yaşam sürüyor. Sanki ekonomik kriz Muğla’yı etkilememiş. İnsanlar o kadar pozitif enerji veriyor ki, etkilenmemek mümkün dağil. Halk sanata ve sanatçılara çok değer veriyor. Sanatçılarımız da bu yaklaşımdan çok etkilendi. Bu bölgede özellikle de Muğla’da bir çok dizi ve filimde rol almak istiyorlar.

Tanınmış dizilere imza attı

1964’te Aydın Söke’de dünyaya gelen Mustafa Şevki Doğan, ilk orta ve lise eğitimini burada tamamladı. İstanbul Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimi alan Doğan, ardından sinema ve televizyon eğitimi aldı. Kurtlar Vadisi, Deli Yürek, Baba Ocağı, Kuzey Rüzgarı gibi dizilerde imzası bulunan Doğan evli.

Yeni bir aşk filmi çekiliyor

Muğla’da başka projeler olacak mı?

- Elbette var. Ben bu coğrafyanın çocuğuyum. Doğduğum ve büyüdüğüm bölge. Muğla’da yeni dönemde bir film çalışmamız olacak. Bu bir aşk hikayesi. Bütün sanatsevenler bu filmi çok beğenecek. Nasıl ki Kurtlar Vadisi, Deli Yürek, Son Osmanlı Yandım Ali, Kuzey Rüzgarı ve Baba Ocağı beğenildi ise bu aşk filmi de çok beğenilecek. Çünkü Muğla otantik ve efsane bir kent. Halkı içten. Hiçbir kötümser düşüncesi olmayan insanlar Muğla’da bir araya gelmiş. Bu nedenle bundan sonra yapımcılığımı Muğla’da yürütmek istiyorum. Burada kendi halinde bir yaşam var. Dizilerde ve filimlerde de kendi halinde yaşam olmalı ki halkla bütünleşsin. Bu diziyi Yatağan’ın Bozhöyük Beldesi’nde çektik. Halkın sımsıcak yaklaşımı bizi çok etkiledi. Yeni dönemde yine Yandım Ali’nin ikinci bölümünü de Muğla’da çekmeyi kararlaştırdık. Televizyon ve film izleyicilerine Muğla’yı sunmaya devam edeceğiz.
Yazarın Tüm Yazıları