Gaf müdüründen sonra darp müdürü

Güncelleme Tarihi:

Gaf müdüründen sonra darp müdürü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2009 00:00

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar’ın evinin bulunduğu sokağı asfaltlayan belediye görevlilerini görüntülemek isteyen Kanal D muhabirleri, Yazar’ın ve belediye işçilerinin saldırısına uğradı.

ÖĞLE saatlerinde haber bürosuna gelen bir ihbarı değerlendiren Kanal D muhabiri Gamze Dondurmacı ve kameraman Durak Doğan, asfalt koordinatörü olarak da bilinen Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar’ın evinin bulunduğu sokağın asfaltlandığı bilgisine ulaştı. Yazar’ın Keçiören’deki evinin önüne gelen Kanal D ekibi, asfaltlama çalışması yapan belediye görevlilerince sert bir üslupla sokağın dışarısına çıkarıldılar. Bu sırada sokaktan arabayla geçen Burhan Yazar, görüntü almak isteyen Kanal D kameramanına hakaret ederek saldırdı. Görüntü alınmasına engel olmak isteyen görevliler kamerayı kullanılmaz hale getirdi. Kanal D muhabirlerini darp eden Yazar, polis gelmeden olay yerinden kaçarcasına ayrıldı.

Olayı saniye saniye görüntüleyen kameraman Durak Doğan ve muhabir Gamze Dondurmacı olayı şöyle anlattı:

Çalışmamızı engelliyorsunuz

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar’ın evinin önünün asfaltlandığına dair bir ihbar geldi. Asfaltlancak sokağın Büyükşehir belediyesinin değil Keçiören Belediyesi’nin sorumluluk alanında olduğu bilgisine ulaştık. Evin bulunduğu sokağa gittiğimizde, asfaltlama yapan belediye görevlileri oradan ayrılmamızı istediler. Haber yapmaya çalıştığımızı anlatmamıza rağmen, asfalt çalışmalarını engellediğimizi söyleyerek bizi sokaktan çıkarmaya çalıştılar. Belediye görevlileri bu arada telefonla birilerini aramaya başladı. Biz de polis çağırdıktan sonra, sokağın başına geçtik.

İlk yumruk Yazar’dan
/images/100/0x0/55ea5d92f018fbb8f87b34b1

Bu sırada Burhan Yazar, arabasıyla sokaktan çıkarken kamerayla arabayı görüntüledik. Yazar, arabayı durdurup bir anda araçtan indi. Küfürler ederek üzerimize yürüdü ve yumruk attı.

Diğer belediye görevlileri de bizi tartaklamaya başladılar. Bu sırada bazı belediye görevlileri telefonla dışarıdan adam çağırdılar. Yaklaşık 15 kişilik bir grup bizi, "Medya bu dayağı zaten hakediyor" diyerek tartakladı. Daha sonra Yazar, polis gelmeden arabasıyla olay yerinen uzaklaştı. Çevredeki mahalle sakinlerinin de araya girerek belediye görevlilierini uzaklaştırdılar. Polis geldikten sonra Aktepe Karakolu’nda, Burhan Yazar ve diğer görevlilerden şikayetçi olduk."

Asfalt dökmek için vatandaşa törenle Gökçek duası ettirdi
/images/100/0x0/55ea5d92f018fbb8f87b34b3


Kalecik’te 48 kilometrelik yeni asfalta ilginç bir açılış töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar, törende katılımcılara Belediye Başkanı Melih Gökçek için dua ettirirken, "Sizler dua edin hizmeti Melih Gökçek’ten bekleyin" dedi.

ASKİ ile yıldızı hiç barışmadı

ASKİ’nin Ankara’da asfalt dökme işlerine girmesi ile birlikte Burhan Yazar’ın bu kurumla yıldızı hiç barışmadı. ASKİ’nin genel müdürlerinden Kamil Kılıç döneminde, kulislere yansıyan bilgilere göre ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç önce Yazar’la işçilere kötü davrandığı için tartıştı.

Tartışmanın kavga boyutuna da vardığı söylenirken, Kılıç Genel Koordinatör Yazar’ı Gökçek’e şikayet etti. Gökçek de Burhan Yazar’ı makamına çağırarak bir daha bu tür şikayetler duymak istemediği yönünde uyardı.

İCRAATLARINDAN SEÇMELER

Hibe Amerikan silahlarına sahte ruhsat

GEÇEN
yıl Kasım ayında oğlu Yusuf Yazar ile birlikte, Ankara Emniyeti’nin düzenlediği rüzgar operosyonunda gözaltına alınanlar arasında yer aldı. İfadesinin ardından serbest bırakıldı. Yakalanan çetenin, silah taşıma ruhsatı almayı haiz olmayan kişilere sahte belgelerle silah taşıma ruhsatı aldığı ortaya çıktı.

Zanlıların ruhsatsız silah ticareti yaptıkları, 15-20 bin YTL karşılığında adli sicil, GBT (Genel Bilgi Toplama, Arama Kayıtları), ticaret sicili, vergi kayıtları ve sağlık raporları gibi belgeler üzerinde sahtecilik yaparak kanunen silah ruhsatı alamayacak kişilere silah ruhsatı çıkarttıkları tespit edilmişti.

Ruhsatların, ABD’nin Irak’taki yeni yapılanma nedeniyle hibe ettiği silahlara alındığı ve operasyonda 10 adet Glock marka silahın yanı sıra, Stair, Smith Wesson, Sig Sauer, Sig Pro, Heckler Koch, Walter, Browning gibi silahlar bulunduğu belirlendi.

Mogan Gölü’nün sazanlarını ishal etmişti

Ankara’ya Kızılırmak suyunun getirilmesi ile ilgili tartışmaların en yoğun günlerinde, gazete bürolarına elektronik posta ile resmi bir basın bülteni göndermiş ve "Kızılırmak suyu verilen Mogan Gölü’nde sazan balıkları ishal oldu. En kısa zamanda ishal olayını bitirmeye çalışıyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Ancak kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Burhan Yazar, ’şaka yaptığını’ ileri sürmüştü.

İşçilerden dayak yedik iddiası

İşten çıkarıldığı için ASKİ önünde oturma eylemi yapan 29 işçi, "Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar, bizleri dayakla tehdit ediyor. Bazı kepçeci arkadaşları Ovacık’a götürerek dövdürüyor. Zorba yöntemler kullanıyor. İşyerinde bile bir arkadaşımızı tekme tokat dövdü" iddiaları öne sürdüler.

Seyfi Saltoğlu ile çaycı krizi

Melih Gökçek’in, Genel Koordinatör Burhan Yazar’a "Kar temizleme çalışmalarında adam yetmiyorsa bürokratların çaycı ve odacılarını da çalışmalara al" talimatı belediyede "çaycı krizi" çıkardı.

Gökçek’ten aldığı talimat üzerine tüm bürokratların çaycı, odacı ve kapıcılarını toplayan Yazar, Başkanvekili Seyfi Saltoğlu’nun da çaycısını kar temizleme çalışmaları için götürdü.

Çaycısının alındığını öğrenen Saltoğlu ise sinirlenerek, Yazar’ı Gökçek’e şikayet etti. Burdan sonrasını ise Yazar şöyle anlattı:

"Melih Bey’e beni şikayet etmiş. Melih Bey’de Sayın Saltoğlu’na, ’Seyfi canın çay istediğinde benim yanıma gel. Burda içersin’ demiş. Böylece halen çaycısı kar temizlemede görevli."

Etlik semtinde bulvar görgüsüzlüğü

Yozgatlı olan Burhan Yazar, Etlik semtinde yeni açılan bulvarı Yozgat levhaları ile donattı. CHP’li meclis üyesi Binali Keleş ise durum karşısında, "Herkesi görgüye davet ediyorum" dedi. Yozgat Bulvarı tabelaları Etlik Gülhane Hastanesi kavşağında karşılıklı iki "Yozgat Bulvarı Otobanı" levhasıyla başlıyor. Levhalar karşılıklı şekilde bulvar başlangıcına kadar devam ediyor. Mimar Sinan Meydanı’nda yine karşılıklı iki tane levha ile karşılaşılıyor. Bulvar başlangıcına 4 kilometre uzaklıktaki levhaların ardından, bulvara girildiğinde ise durum daha da vahimleşiyor. Bulvarın girişinde üzerinde bulvarın isminin yazdığı ’taş anıt’ göze çarpıyor. Ardından da direklere asılı ’Yozgat Bulvarı’ tabelalarının hemen arkasında veya yanında devasa ’Yozgat Bulvarı-Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek’ levhaları dikkati çekiyor. Yozgat Bulvarı’nın tanıtımı bulvar başlayana kadar 8, bulvar üzerinde ise 23 tabela ile yapılıyor.

Basına verdiniz size asfalt yok

Cevizlidere Mahallesi Muhtarı Eyüp Sabri Kılıç, mahallesine bir türlü atılamayan asfalt ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Burhan Yazar’la defalarca görüştüklerini anlatmış, gazetelerde konuyla ilgili haberlerin çıkması üzerine Yazar’ın, "Siz bizi basına verdiniz bundan sonra asfaltın yüzünü göremezsiniz" dediğini öne sürmüştü. Haberi Anadolu Ajansı duyurmuştu.

Arabasına ses bombası

Burhan Yazar’ın arabasının yanına bırakılan bir paket, Yazar’ın evde olduğu sırada büyük bir gürültüyle patlamıştı. Yazar, "2 gün önce kimliğini bildiğim ve ismini açıklamak istemediğim bazı kişiler tarafından telefon geldi. Bana dikkatli olmamı söylediler. Ben bu tehditlere aldırmadım. Bugünde akşam eve geldikten yarım saat sonra arabamın yanına bırakılan paket büyük bir gürültüyle patladı. Patlama sonrası bazı vatandaşlar üç kişinin kaçtığını görmüş. Emniyet ekipleri olayla ilgili araştırma yapıyor" açıklamasını yapmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!