Miss Turkey '99 Ayşe Hatun Önal

Güncelleme Tarihi:

Miss Turkey 99 Ayşe Hatun Önal
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Kanal D'nin düzenlediği Miss Turkey 99 Güzellik Yarışması'nda, ‘Kraliçe tacı’nı İstanbullu Ayşe Hatun Önal taktı. 1.79 boyunda 92-62-92 ölçülerine sahip olan Önal ‘‘Mankenlik yapmayı pek düşünmüyorum. Meslek olarak radyo ya da TV üstüne bir işte çalışmayı hedefliyorum’’ dedi.

BAYAN BACAK

22 yaşında, Anadolu Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisi olan Önal, 110 santimlik bacaklarıyla yarışma öncesi úShoe & Me'nin düzenlediği Boğaz turunda da ‘Bayan Bacak’ seçildi. Bu yarışmada bacaklarına güllerden yapılma bir taç takan Önal, Eresin Otel'de gerçekleştirilen Miss Turkeyú 99 sonunda da kraliçe tacını geçen yılın kraliçesi Buket Saygı'dan devraldı.

JÜRİ ZORLANDI

Yarışmada, ikinciliğe 24 yaşında Öznur Erkan, üçüncülüğe 21 Hülya Mutlu, dördüncülüğe ise 18 yaşındaki Merve Alman seçildi. Faruk Bayhan, Güneri Civaoğlu, Ertuğrul Özkök, Hıncal Uluç, Serap Aksoy, Abdullah Oğuz, Özcan Sandıkçıoğlu, Buket Saygı, Mustafa Eresin, Prof. Dr. Nuri Soysal, Prof. Dr. Onur Erol, Arzum Onan ve Berna Laçin'den oluşan yarışma jürisi, birbirinden güzel yarışmacıları derecelendirirken zorlandı. Kraliçe seçilen Ayşe Hatun Önal, 26 Kasım'da Seyşel Adaları'nda yapılacak olan Dünya Güzellik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edecek. İkinci Güzel Öznur Erkan, 26 Mayıs'da Trinidat Tabago'da yapılacak Kainat Güzellik Yarışması'na katılacak. Üçünçü Güzel seçilen Hülya Mutlu 25 Haziran'da Beyrut'ta gerçekleştirilecek Avrupa Güzellik Yarışması'na, Dördüncü Güzel Merve Alman ise 12 Eylül'de Tokyo'da gerçekleştirilecek olan Uluslararası Güzellik Yarışması'na katılacak. Yarışmada dereceye giren güzellere Bosch marka cep telefonu, Eresin Otel Spor Club'a bir yıllık ücretsiz üyelik ve Citroen marka otomobil armağan edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!