Hindinin fiyatı 7.5 milyondan başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Hindinin fiyatı 7.5 milyondan başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2000 00:00

Kocaeli'nin Kandıra ilçesindeki hindi üreticileri ve Hindicilik Üretim İstasyonu, ülke genelindeki yılbaşı hindisi talebini karşılıyor. Hindi fiyatları 7.5 ile 15 milyon arasında değişiyor.
Haberin Devamı

Hindi üreticisi Cavit Turan, hindi talebinde, geçen yıllara oranda önemli ölçüde düşüş yaşandığını belirterek, "Geçen yıl yaklaşık 5 bin hindi sattım, bu yıl satışlar çok durgun" dedi.

Hindinin, yeniyıl kutlamaları dolayısılya hazırlanan masaların vazgeçilmez mönüsü olduğunu anımsatan Turan, şöyle konuştu:

"Geçen yıl yaklaşık 5 bin hindi sattım, bu yıl satışlar çok durgun. İlçemizde, Amerikan ve Türk olmak üzere iki tür hindi üretiliyor. Bunlar süt beyaz, kahverengi, siyah-beyaz renklerdedir. Amerikan hindileri, yerli hindilere oranla yüzde 30 daha ağır olmaktadır. Dişi hindileri 7.5 ile 10 milyon, erkek hindileri 10 ile 15 milyon liradan satıyoruz. Dişi hindiler, erkeklerine oranla daha hafif kilolu olduğu için, düşük fiyattan alıcı buluyor. Satışlar, bu fiyatlara rağmen, yine de çok düşük."

Cavit Turan, ülkede yaşanan ekonomik krizin hindi satışlarını ve dolayısıyla da üreticileri etkilediğini kaydetti.

Hindi palazı satışı

Bu arada, ilçede Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet gösteren Hindi Üretİm İstasyonu'nun da, hindi satışlarının çok az olmasına karşın, talepte bulunan 13 ile 202 bin hindi palazı dağıtımını gerçekleştirdiği öğrenildi.

Kandıra Hindi Üretim İstasyonu Müdürü Feti Polat, 1972 yılında toplam 215 dönüm arazi üzerine kurulan ve fiili üretime 1980 yılında başlayan istasyondan sevkedilen 202 bin hindi palazının, Isparta, Antalya, Kütahya, Tekirdağ, İstanbul, Ankara, Kastamonu, Diyarbakır, Adana, Zonguldak, Burdur, Bolu ve Karabük illerine dağıtıldığını söyledi.

Feti Polat, Kandıra ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan istasyonun, 2 teknik bakım elemanı, 8 idari personel ve 25 daimi işçi ile hizmet verdiğini sözlerine ekledi. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!