Katliamı ben önledim

Güncelleme Tarihi:

Katliamı ben önledim
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

İfade tutanaklarında mafyayı korumakla suçlanan olay emniyet müdürü Okumuş, kendini savundu...

10 YIL GÖREV YAPTIM

Mafya denilen Erkan Karaçayır'ı tanıdığını ancak hamiliğini yapmadığını belirten Okumuş, bu tür iddiaların Afyon'da görevlendirildikten sonra ortaya atılmasının anlamlı olduğunu söyledi. Okumuş, ‘‘10 yıldır Antalya'da görev yaptım. Bu tür insanları tanımam elbetteki çok doğal Ama kimseyi koruma gibi bir durumum hiçbir zaman olmamıştır’’ dedi.

ERKAN'IN HARİTALARI

Erkan Karaçayır'ın emniyet teşkilatında geniş çevresi olduğu yolundaki iddiaları da yanıtlayan Okumuş, ‘‘Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün duvarlarında bulunan bütün haritalar, Erkan Karaçayır ile Mustafa Küçükkulaksız'a ait Sahil Harita bürosunda hazırlandı. Yeni mahalleler, yerleşim alanları, cadde ve sokakların yeraldığı dev haritaları bağış yapmış birisi elbetteki tanınır’’ diye konuştu.

MAFYA DEVREYE GİRDİ

Ali Okumuş'un sözleri şöyle:

‘‘Ben Antalya gibi bir yerde 10 yıl boyunca Havalimanı Koruma, Asayiş Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi'den sorumlu emniyet Müdür yardımcılığı yapmış birisiyim. Elbetteki bu tür insanları tanıyacağım. Kimseyi koruma gibi bir durumum hiç bir zaman olmamıştır.

Erkan Karaçayır denilen şahsın ART Televizyonu sahiplerinden İbrahim Yılmaz'la aralarında bir alacak meselesi olmuş. Yılmaz'da bu durumu mafyadan Sedat Şahin'e havale etmiş. Şahin, Erkan Karaçayır'a güya 30 milyar para cezası kesmiş ve bu para ödenmeyince de ‘‘Gelip vuracağız’’ demişler.

CİNAYETE GÖZ YUMMADIM

Sorumluluk alanımın içinde böyle bir cinayete izin veremezdim. Ben de Sedat Şahin'e haber gönderip, ‘‘Sakın böyle bir şeye kalkışmasın’’ dedim. Ne yani adamı öldürmelerine göz mü yumsaydım. İsmi Erkan olmaz Ahmet olur fark etmez, kimsenin öldürülmesine göz yumamazdım.

Ama, Çalkaya'da bir arsa alış verişe katılmış mıyım, bir tahsis olayına karışmış mıyım. Çalkaya'da arazilerim mi var. O zaman bana bir şey söyleselerdi ya. Şimdi (Koruyordu) deniliyor. Etrafına polis mi dizmişim de korumuşum.’’

Rüşvetle servet

Verdiği sayfalar dolusu ifadesinde 6 yıllık başkanlığı döneminde aldığı rüşvetleri itiraf eden Süleyman Yılmaz'ın savunması ise evlere şenlik. Yılmaz'ın her satırı olay yaratacak ifade tutanağında zaman zaman çelişkiler de dikkat çekiyor.

‘‘Ben de para yok, paranın kiri var’’ diyerek kişisel menfaat sağlamadığını öne süren Yılmaz, aynı ifade tutanağında ‘‘Sahip olduğum mallar’’ diye sıraladığı trilyonluk servetle şaşırtıyor.

EV VE ARSALAR

İşte Yılmaz'ın ‘‘benim’’ dediği mallar:

- Güzelyurt Mahallesi'nde biri 4, diğeri 3 katlı iki bina. (Tanıdığı Bayram Çetin üzerine kayıtlı)

- Kurşunlu'da, üzerinde 5.5 dönümlük sera ve çiftlik evi olan 15 dönüm arazi.

- Isparta Ayazmana Hanife Sultan Mahallesi'nde iki katlı ev. (Eşi üzerine kayıtlı)

- Antalya Atatürk Caddesi'nde Ticaret Bankası karşısındaki 8 katli binada 5 daire ve bodrumda hisseler.

- Lara Taç Petrol arkasında ve Burhanettin Onat'ta birer daire (Biri kardeşi, diğeri Emine Altıntaş adına kayıtlı)

- Gelendost Hacılar Köyü Ayıyayla mevkiinde yayla evi.

MOTORLU ARAÇLAR

- 07 SY 377 plakalı 1995 model Mercedes E 200

- 07 S 1828 plakalı 1994 model Mercedes 320 SEL

- 07 SH 388 plakalı 1996 model Lada Jeep (Eşi Elif Yılmaz üzerine kayıtlı)

- 32 FD 606 plakalı 1999 model Wolswagen minibüs

- 07 SY 208 plakalı 1999 model Ford Transit Pikap (Oğlu Ahmet Yılmaz adına kayıtlı)

- 07 SY 464 plakalı 2000 model Peguet (Kardeşi Osman Yılmaz adına kayıtlı)

- 265 MF Traktör

30 MİLYARLIK FATURA

Okumuş şunları söyledi: ‘‘Erkan Karaçayır ile İbrahim Yılmaz arasında bir alacak meselesinde 30 milyarlık faturayı ödeme işi mafya Sedat Şahin'e havale edilmişti. Vuracağız tehdidi gelince, haber gönderdim ve cinayeti önledim.’’

Yılmaz'ın tapulu malları

Kurşunlu'da, üzerinde 5.5 dönümlük sera ve çiftlik evi olan 15 dönüm arazi.

Antalya Atatürk Caddesi'nde Ticaret Bankası karşısındaki 8 katli binada 5 daire ve bodrumda hisseler.

Gelendost Hacılar Köyü Ayıyayla mevkiinde yayla evi.

Erkan'ı polis bağışla tanır

Alİ Okumuş, ‘‘Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün duvarlarında bulunan bütün haritalar, Erkan Karaçayır ile Mustafa Küçükkulaksız'a ait Sahil Harita bürosunda hazırlandı. Yeni mahalleler, yerleşim alanları, cadde ve sokakların yeraldığı dev haritaları bağış yapmış birisi elbetteki tanınır’’ dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!