Kızlarına söz geçiremediler

Güncelleme Tarihi:

Kızlarına söz geçiremediler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Annelerle kızlarının çekişmesi artık çok bilinen bir konu. Söz konusu olan dünyaca tanınan bir anne olunca da iş değişmiyor. Anneyle kızı arasındaki sorunlar yine erkek arkadaşlar, yine giyim kuşamlar, yine gezmeler tozmalar yüzünden yaşanıyor...

Anneler, kızlarını daha küçük birer bebekken süsleyip püslemeye başlarlar. Bebek büyüyüp genç kız adayı olmaya hazırlanırken anneler, kendi hayat tecrübelerine dayanarak kızlarını nasihat bombardımanına tutarlar. Ama anneyle kızı arasındaki o çok sağlam bağ kopmak üzeredir. Genç kız annesinin modası geçmiş sözlerini dinlemek bile istemez. O genç kız kendi yoluna gidecektir. Hata yaparsa bunun cezasını da kendisi çekecektir. Hata yapa yapa kendisi için en doğru olanı bulacağına inanır.

Günümüzde kızlarına söz geçirebilen annelerin sayısı giderek azalırken gösteri dünyasının ünlü anneleri de kızlarına söz geçirmekte zorlanıyorlar. Size Hollywood'da yaşanan yeni bir anne-kız çekişmesini aktaralım.

Ünlü komedyen zor durumda

Goldie Hawn, her zaman güler ve de güldürür. Bu, 50 yaşını geçen ünlü komedyenin tüm dünyada çok sevilmesini sağlayan en önemli özelliğidir. Ne yazık ki son günlerde Goldie Hawn, gülme isteğini kaybetti. Yıldızın yüzünden düşen bin parça. Avrupa'ya yaptığı yaz gezisini yarıda bırakıp apar topar Amerika'ya döndü. Neden mi? Goldie Hawn bir genç kız annesi ve onun kızı da aklına eseni yapmaya kararlı olduğunu açıkladı da ondan.

Goldie Hawn'un ikiz kardeşi kadar ona benzeyen kızı Kate Hudson, başarılı bir komedyen olma yolunda. Genç kız ilk film denemesini geçen yıl yaptı ve çok büyük övgü aldı. Kate Hudson, meslek hayatında annesinin yolundan gitmeye kararlı. Ama özel yaşamında durum biraz farklı olacağa benziyor. Kate Hudson ‘‘Siyah Kargalar’’ isimli pop müzik topluluğunun solisti Chris Robinson'a aşık. Genç kadın, sevdiği erkekle birlikte yaşayıp daha sonra da onunla evlenmek istiyor.

Goldie Hawn kızının niyetini öğrenince kendi sorunlarını unutup Kate Hudson'u bu kararından vazgeçirmeye çalıştı. Chris Robinson'un dengeli bir erkek olmadığını, çok kısa bir süre sonra Kate'i yüzüstü bırakabileceğini söyledi. Fakat Kate Hudson bu sözlere kulaklarını tıkıyor. Annesinin, Chris Robinson'a itiraz etmesinin bir kapristen başka bir şey olmadığını ileri sürüyor. Kısacası Goldie Hawn, kızına söz geçiremiyor.

Anne kız benziyorlar

Ünlü şarkıcı ve sinema oyuncusu Cher de kızına söz geçiremeyen ünlü annelerden biri. Cher, düzensiz yaşantısı, şaşırtıcı davranışları ve aşk hayatındaki iniş çıkışlarla yetişme çağındaki kızına iyi bir örnek olacak durumda değildi. Fakat o, herşeye rağmen bir anneydi. Çok sevdiği kızı Chastity Bono'nun düzenli bir hayatının olmasını istiyordu. Cher'in tüm uğraşlarına rağmen Chastity, annesini dinlemedi. Lezbiyenliği seçti. Sevgilisiyle sefil bir hayat sürmeye başladı. Cher, kızına elinden gelen yardımı yapıyor ama Chastity ile karşılıklı oturup dertleşmeye fırsatı yok. Fırsatı olsa da Chastity'nin onu dinlemeyeceğini biliyor. Yani ünlü sanatçı, şu aralar ne yapacağını bilemez halde. Bir yandan kızının durumuna alışmaya çalışırken, diğer yandan da üzüntüsünü saklamaya çalışıyor...

Büyük darbe aileyi yıktı

Amerika'lı ünlü aktör Tyrone Power ile eşi Linda Christian'ın kızı Romina Power, sinemada başarılı olmak istemişti. İtalyan şarkıcı Al Bano ile tanışıp evlendikten sonra şarkıcılığa yöneldi. Romina eşi ve çocuklarıyla çok mutluydu. Fakat günün birinde kara bulutlar bu mutlu ailenin üzerine çöktü. Romina'nın büyük kızı Yelena, annesinin itirazlarına aldırmadan New Orleans'a gitmek üzere evinden ayrıldı. Romina Power, büyük kızının sonu tahmin edilemeyen bir maceraya sürüklenmesinden korkuyordu. Ancak annesi ne dediyse Yelena kararından vazgeçmedi. Ve anımsayacağınız gibi Yelena bir daha evine dönmedi. Genç kızın New Orleans'da nerede kaldığı, kimlerle buluştuğu bilinmiyordu. Sonuçta Yelena'nın cesedi bile bulunamadı. Kızının bu acı kaderi Romina Power'ı çok üzmüştü. Bir süre sonra o da evini terketti. Çocukları ve kocası Al Bano, Romina'nın eve geri dönmesi için boşuna beklediler.

Aşk söylentileri üzdü

Redgrave soyadı sadece İngiltere için değil, tüm dünya için bir efsaneyi simgeliyor. Redgrave ailesi tiyatro ve sinemaya yetenekli oyuncular yetiştirmiş bir aile. Vanessa Redgrave, İngiliz tiyatrosunda ve Amerikan sinemasında başarılarıyla övgü alıyor. Ama bunun dışında, Vanessa Redgrave de bir kız annesi. Biricik kızı Natasha Richardson'un sinema ve tiyatroda başarılı olması Vanessa'yı sevindiriyordu. Ancak Natasha, kısa sürede yakışıksız aşk serüvenleriyle annesini üzmeye başladı. Natasha Richardson annesinin hiç bir sözünü dinlemedi. Sinema dünyası, Natasha Richardson'u çoktan unuttu. Bu durumda, buna en çok üzülen de yine annesi oldu...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!