KAŞ, GÖZ gerisi söz

Güncelleme Tarihi:

KAŞ, GÖZ gerisi söz
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Teknolojinin katkısıyla beraber, güzellikte mükemmellik

arayışı artık son

noktaya ulaştı.

Adeta ötesini düşlemek bile mümkün değil. Kirpiklere takviye yapılıyor; kaşlar yay gibi geriliyor; gözler gölgeli makyajla iyice belirginleşiyor.

Eh, hal böyle olunca da kadınların ifadesi milenyum bakışı kazanıyor.

Yüzyıllardır en güzel aşk şarkıları, en güzel sözler hep sevgilinin kaşına, gözüne, kirpiğine ithaf edilmiş. Kaşlar yaya, kirpikler oka benzetilirken; kimi sevgilinin gözü bademe, kiminin ifadesinin ceylanı andırdığı söylenmiş. Bunun önemini asırlar önce keşfeden akıllı kadınlar da kaşlarını rastıkla belirginleştirmiş, kirpiklerine bademyağı sürerek gürleşmelerini sağlamış ve daha bir çok metod geliştirerek bu üçlüyü güzelleştirmek uğruna birçok deneme yapmış. Ama artık yepyeni bir yüzyılın içindeyiz. Dolayısıyla tüm teknoloji güzelliğimizin emrinde. Özellikle de yüzümüzün en dikkat çekici noktaları olan kaş, göz ve kirpiklerini yeterince beğenmeyen ya da değişiklik isteyen kadınlar teknolojinin nimetlerinden fazlasıyla yararlanabiliyorlar. Kaşlarını ince, az bulanlar, rengini beğenmeyenler kolaylıkla dövme kaş yaptırarak istedikleri biçime ve renge kavuşuyorlar. Veya düşük kaşlı kişiler küçücük bir kesik açarak gerçekleştirilen operasyonla, yay gibi kaşlara sahip oluyorlar. Kirpiğiniz mi az? Onun da kolayı var. Kirpiklerinizin dibine yapıştırılacak onlarca kirpik tanesiyle ‘‘en gür kirpikli kadın’’ siz olacaksınız.

Ünlü kadınların arasında kaşlarına dövme yaptıran isimler çok fazla. Songül Karlı, Funda Barın, Seren Serengil, Seda Sayan, Nur Ertürk, Semra Türel, Yasemin Kutsi, Gizem Özdilli kontür kaşlı ünlülerden sadece birkaçı... Hepsinin ortak özelliği kaş asma operasyonundan korkmaları. Söylediklerine göre; operasyon gerektirecek kadar da kötü kaşları yokmuş.

Tabii bir de kaş asma ameliyatından korkmayanlar var. Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Billur Kalkavan, Ebru Gündeş, Safiye Soyman cesaret gösterip yay gibi kaşlara sahip olan isimlerden. Serpil Çakmaklı, seksenli yıllarda ülkemizde ilk kaş astırma operasyonunu uygulatanlardan. Hatta bir yolculuk sırasında kaşlarının düşmesi uzun süre magazin basınını meşgul etmiş. Çakmaklı ise bu durumdan şikayetçi değil. Hala bir çok insan Serpil Çakmaklı'yı saçlarını yukarı kaldırdığında çekik duran gözleri ve kaşlarıyla hatırlıyor.

Maybani Güzellik Merkezi

Kirpik ekme nasıl yapılır?

Saç kaynağı gibi düşünmek lazım. Kirpik ekme yönteminin yapıldığı ilk yer Singapur. Plastik ve naturel olmak üzere iki tür kirpik var. Ben natureli tercih ediyorum. Çünkü içinde bakteri barındırmıyor. Bu da göz sağlığı açısından çok önemli. Bir de bazı kuaförlerde özel yapıştırıcı yerine uhu kullanıldığını duydum. İnanmak istemiyorum. Korkunç bir şey! Bizim insanlara tavsiyemiz, bu işlemi yaptırdıkları yerlerden kirpik üreten firmanın yine kendi yapıştırıcısını kullanmalarını istemeleri. Doğal kıllardan yapılan kirpikler banyoda, denizde, havuzda, hamamda kesinlikle dökülmüyor. Dikkat edilecek bir diğer nokta; yapıştırıcının kirpik dibine değmemesi.

Çok alerjik, arpacık çıkan gözlere bu işlemden kaçınmalarını tavsiye ediyorum. Ancak diğer yandan lens kullananlara uygulanabilir. Hatta onlar için büyük de kolaylık olduğunu söylebiliriz. Çünkü rimel sürmelerine gerek kalmadan kirpikleri gür ve belirgin olacak.

Kirpiklerin dökülme süresi yirmi günden sonra başlıyor. Bunun sebebi de gözleri kırpıştırırken göz kaslarının kirpikleri itmesi ve kirpikler de yağ ifrazatının oluşması... Müşterilerimizden bazıları gerçek kirpiklerinin dökülmesinden korkuyor. Böyle bir şey yok.

Ömrü biten bir kirpiğin üzerine yapıştırılmışsa dökülmesi gayet normaldir. Özellikle mankenlere ve evlenecek genç kızlara uyguluyoruz. Gelin makyajında çok güzel duruyor. Bu arada bir tane kirpik 400.000 lira olduğundan iki göz ortalama sekiz milyona geliyor.

Leyla İnanır Güzellik Merkezi

Kaş kontürü

Bu tamamen profesyonellik isteyen bir iş. Deriyi, kılcal damarları, kişinin yaşını gözönünde bulundurmak gerekiyor. Anatomiye de dikkat edilmeli. Yüzün simetrisini bozmadan kaş konturünü yapmak gerekiyor. Biz bu işlemi yaparken göz rengini, kaş rengini ve ten rengini baz alıyoruz. Saçı baz almak yanlış olur, çünkü saçın rengi kolaylıkla değişebilir. Dolayısıyla kaş için kesinlikle siyah çalışmıyoruz.

Çünkü siyah kontür zamanla griye dönüşüyor. En koyu renk olarak siyah-kahve çalışılmalı. Bir kahverenginin bile oniki tonu var. Göz eyeliner'ın da da abartıyı sevmiyorum. Kirpiklerin dibinde gölge gibi durması en güzeli. Ela göze mavi ve lacivert, yeşil göze lila ve morun tonları, siyah göze mavi ve gümüş tonları, kahverengi göze de lila, lacivert gidiyor.

Şuna dikkat edilmeli; gözün renginde bir çerçeve gözü yorgun gösterir. Bu yüzden kontrast renkler kullanılmalı.

Ünlülerden Songül Karlı, Gözde Tan, Bahar Tunalı, Nur Ertürk, Semra Türel, Yasemin Kutsi ve Funda Barın kontür uyguladığımız isimler... Önümüzdeki günlerde çok ünlü bir isme uygulayacağım ama söyleyemem.

Çünkü kontür yaptığım bir çok insan doğal kaşlarıymış gibi gösterip bunu bir sır gibi saklıyorlar. Kaşları 250 dolara, göz üstünü ve altını 250'şer dolara yapıyoruz.

Doktor Onur Erol

Kaş asma

Düşük kaşlar yüze yorgun ve hüzünlü bir ifade verir. Aynı zamanda olduğundan yaşlı gösterir. Herkesin isteği taze bakışlara (fresh look) sahip olmak.

Bazı insanlar yüzlerindeki bu ifadenin sebebinin göz kapaklarının sarkması olduğunu zannederler. Oysa ki bunun başlıca sebebi düşük kaşlardır. Kaş sarkıp göz kapağının üzerini kapatınca, göz kapağı sarkmış gibi görünür. Eskiden yaptığımız alın germe ameliyatlarında bütün kafatası bir kulaktan diğer kulağa kadar sıyrılırdı. Ama artık daha kolay bir yöntem uyguluyoruz.

Temperal Lift adı verilen şakak germe işlemi. Endoskopik cerrahi de işin içine girdiği için kesikler küçük oluyor. Yerçekimi dokularımızın sarkmasına neden oluyor. Şu yöntemi evinizde bile deneyebilirsiniz; sırtüstü yatın. Elinize bir ayna alın ve yatarken yüzünüze bakın.

Kaşlarınızın olması gereken durumudur gördüğünüz, düşüklük yoktur.

Ayağa kalktığınızda kaşlarınızın sarkmış olduğunu göreceksiniz. İşte biz bu gerçeği görüp kaşları hasta yatar vaziyette iken özel bir iplikle ve kesi yapmadan asma yöntemini geliştirdik.

Ameliyatsız, kesiksiz... Ben bu yöntemi onbeş senedir savunuyordum. Altı, yedi senedir de uyguluyorum.

Hatta kendime bile uyguladım.

Bu basit yöntemle rahat bakar oldum.

Botox

Beş, altı aydır uyguladığımız bir yöntem. Ancak abartılmaması gerekiyor. Şöyle ki; yüzümüzde aşırı çalışan kaslarımız var. Göz kenarları, kaş çatma kasları, alın kasları gibi... Uzmanlar dokuların eriyip kırışıklıkların derinleşmesindeki en önemli faktörlerden biri bu kasların aşırı çalışması olduğunu söylüyorlar. Botox yöntemiyle bu kaslardaki sinir uyarılarını geçici olarak durduran ilaç enjekte edilerek kaşları kalkık hale getiriliyor.

Bu yöntemin 3-6 ay arası kullandıldığı belirtiliyor. Kaşlar düştüğünde yeni bir iğneyle eski hali kazandırmak mümkün oluyormuş . Ancak doktorlar sadece göz çevresi ve alında uygulanması gerektiğini ısrarla belirtiyorlar.

Gözlerde milenyum trendi

Son dönemlerde ilginç bir trend söz konusu... Simli boyalarla, alttan ve üstten çekilen kalın sürmelerle yapılan göz makyajı... Sürmelerin rengi de bilinenin aksine tamamen parlak ve canlı renklerden oluşuyor. Turuncular, sarılar, yeşiller... ‘‘Milenyum sadeliğin devri’’ deniliyor ama, bu makyaj bir sahne makyajından bile çok daha abartılı. New York ve Paris sokaklarında pek çok kadın gözlerine sürdükleri kalın ve renkli sürmelerle dolaşıyorlar. Bu makyaj tarzının en önemli özelliği, yüze başka hiç birşey sürülmüyor olması. Ne allık, ne pudra, ne ruj, ne de başka far. Hatta çoğu zaman etkiyi dengelemek için rimel bile kullanılmıyor. Giyeceğiniz kıyafete göre değişik renkleri mevcut. Avrupa ve Amerikalı kadınları çoktan fetheden bu moda, bakalım Türk kadınlarını ne zaman ele geçirecek?

Ajda Pekkan

Estetik sözüyle beraber adı anılan Ajda Pekkan’da son dönem modasına uygun bir ifade taşıyor: İncecik kalem gibi kaşlar yay gibi gerilmiş...

Ebru Gündeş

Geçirdiği ameliyattan sonra tekrar sahnelere dönen Ebru Gündeş de son dönemde yay gibi gergin ve kalkık kaşlarıyla dikkat çekiyor.

Gizem Özdilli

Manken Gizem Özdilli kaş kontürü yaptıranlardan. Özellikle mesleği açısından en mükemmel ifadeye sahip olması gerektiğine inanıyor.

Billur Kalkavan

Aslında vücudunun her yerine yaptırdığı dövmeleriyle adından daha sık söz ettiren Billur Kalkavan, kalkık kaşlarıyla da konuşuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!