Clinton Efes'i inanılmaz buldu

Güncelleme Tarihi:

Clinton Efesi inanılmaz buldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Clinton, beraberinde eşi Hillary ve kızı Chelsea'nın yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Madeleine Albright, Beyaz Saray basın sözcüsü John Lockhard, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Mark Parris ve kalabalık bir grupla Efes Antik Kenti'ne Magnasia kapısından girdi.

Burada, grup ikiye ayrılırken, Albright ve diğerleri, Kuretler caddesinden Antik Tiyatro'ya doğru yürümeye başladı. Albrihgt, gri bir takım elbise ve onu süsleyen bir fularlı spor giyimi ile dikkati çekti.

Bill Clinton, Hillary ve Chelsea Clinton'a, Efes Müzesi arkeoloğu Cengiz İçten eşlik etti. Başkan, öncelikle Kuretler caddesindeki Traian Çeşmesi önünde durdu. İçten'e, yapı hakkında soru yönelten Clinton, daha sonra antik hamam, Hadrian Tapınağı'nı gördü.

Basın mensuplarının önünden geçerken "Burası için ne düşünüyorsunuz?" sorusuna karşılık "inanılmaz..." diyen Clinton, daha sonra eşi ve kızıyla restorasyon çalışması süren Yamaç Evleri'ne girdi.

Kuretler caddesini yaklaşık 20 dakikada geçen Clintonlar, spor giyimleri ile dikkati çekti. Başkan Clİnton, bej pantolon, bordo spor gömlek ve lacivert ceket, eşi lacivert pantolon-ceket, siyah pardesü ile sarı fular, kızı gri pantolon ve uzun ceket giymişti. Hillary Clinton bir ara pardesüsünü çıkararak dolaştı.

Clintonlar daha sonra Celcus Kitaplığı'na geldi. Burada eşi ve kızına sarılarak gazetecilere poz veren Clinton kitaplığı gezdi. Clinton, üzerindeki ceketi çıkarak harabeleri gezdi.

Başkan Clinton'un Efes Antik Kenti'ni ziyaretini, yaklaşık 90 yerli ve yabancı gazeteci izliyor.

Tarihi MÖ 2000 yılına dayanan Efes Atik Kenti olağanüstü bir gün yaşıyor. Clinton'un ziyareti nedeniyle kent harabelerine ziyaretçi kabul edilmezken, yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Clinton'un antik kente girişinden önce askeri helikopter havadan güvenlik uçuşu yaptı. Efes'i çevreleyen tepelerde, keskin nişancılardan oluşan özel tim görevlendirildi. Antik kentte, çok sayıda Amerikalı ve Türk güvenlik ekibi görev yaptı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!