MENÜ

Hürriyet

Hürriyet ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Hürriyet haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 3.356 Hürriyet haberi bulunmuştur.
Sahrap SOYSAL

Hürriyet Haberleri

Mutfak müzesine hoş geldiniz!

Türk aile yaşam şeklinin odak noktası olan mutfağın yerleşim düzenini, pişirme araç ve gereçlerini, sunum kaplarını, yiyecek saklama sistemini somut biçimde anlatan mutfak müzelerini çok önemsiyorum. Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nin öncülük yaptığı bu çalışmalara Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi muhteşem bir müzeyle eşlik etti. Ben de müzeyi ziyaret ettim. Mutfak kültürü mirasımızı gelecek nesillere aktaran bu kıymetli çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum.

15.7.2017

Amasya’nın eğlenceli yemekleri

İlk defa düzenlenen Sokak Lezzetleri Festivali için Amasya’ya davet edildim. Ne zaman Anadolu’ya doğru yola çıksam hem çok heyecanlanırım hem de kendimi sınavdan geçiririm, o şehrin yemeklerinden ne kadarını biliyorum diye. İşte Amasya’nın öne çıkan lezzetleri...

8.7.2017

Tiridine bandım Kastamonu

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) Gastronomi Komitesi’nin “Kastomonu yemeklerini keşfet” gezisine giderken kiminin aklında etli ekmek, kiminin aklında ise simit tiridi vardı. Bense Anadolu’nun en müthiş pilavı, ayranlı ısırganotlu ekşili pilavı tekrar yiyebileceğim için heyecanlıydım. Mehmet Yaşin ile birlikte düştük yollara, Kastamonu’yu keşfettik...

1.7.2017

ÇERKEZ USULÜ ŞİPSİ

4 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 20 DAKİKA

21.5.2017

KARAMELLİ BEŞİBİRYERDE PASTASI

 Yumurta ve toz şekeri, derin bir kaba aktarıp mikserle 2-3 dakika çırpın.

11.5.2017

Güzel izmir’e doyulmaz

TÜRSAB işbirliğiyle düzenlenen “Hürriyet ile Keşfet” gezilerinin bu seferki durağı İzmir’di. Urla Enginar Festivali, Olivetech Zeytinyağı Fuarı derken İzmir’e büyük bir çıkarma yaptık.

6.5.2017

ETLi SEBZELi ÇEViRME PiLAVI

6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 2 SAAT PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

30.4.2017

YOĞURTLU ÇERKEZ FASULYESİ

 Taze fasulyeleri ayıklayıp ortadan ikiye böldükten sonra yıkayın ve bir tencereye koyun. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip 1 çay kaşığı tuz ve toz şeker serpin. Orta ısılı ateşte, fasulyeleri yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.

27.4.2017

TAVUKLU TABULE SALATASI

 Bulgur kapaklı, derin bir kaba ya da küçük bir çelik tencereye koyulur. Sıcak su ve tereyağı küçük bir tencereye aktarılıp kaynatılarak tereyağı eritilir. Bu yağlı su bulgurun üzerine gezdirilip ağzı kapandıktan sonra 20 dakika kadar kenarda bekletilir.

26.4.2017

MAŞLI PİRİNÇ SALATASI

 Maş küçük mercimek görünümünde, koyu kahverengi bir bakliyattır. Güneydoğu Anadolu’da çok kullanılır ve çok lezzetlidir.

24.4.2017

KABAK PABUCAKİ

 Bu yemekte küçük boy Girit kabağı kullanılır. Ama siz en küçük boy dolmalık ince kabak da kullanabilirsiniz.

21.4.2017

Barbunyalı ispanyol makarnası

Zeytinyağı ve kıyma orta boy bir tencereye koyulup orta ısılı ateşte, tahta bir kaşıkla sürekli karıştırılarak, kıymanın rengi iyice kahverengileşinceye kadar, 3-4 dakika kavrulur.

19.4.2017

PATLICANLI VOLOVAN KANEPE

Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Patlıcanları çizgili formda soyup tavla zarı formunda doğrayın.

16.4.2017

İtalyan yemek mucizesi

 İtalyan yemek programcısı arkadaşım Elizabeth, bizim mutfağın, özellikle annemin sardığı lahana dolmasının ve ballı böreğin tutkunu.

15.4.2017

MİLFÖYLÜ ORMAN KEBABI

 Zeytinyağı ve eti, orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak, 4-5 dakika kavurun.

10.4.2017

Te burası Edirne

Hürriyet ve TÜRSAB’la yaptığımız şehirleri keşfet gezimizin bu seferki durağı Edirne’ydi. Otobüsle yola koyulduğumuzda bizi mastikalı, Balkan ezgili bir gezinin beklediğinden emindim...

8.4.2017

HELLİM PEYNİRLİ PANAYOTİS SALATASI

 Marulları yaprak yaprak ayırıp suyun altında iyice yıkayarak süzün. Marulları temizlemek için kullanabileceğiniz bir başka yöntem de bol sirkeli suda 10 dakika kadar bekletip tekrar yıkadıktan sonra süzmektir.

6.4.2017

Tahinli yulaflı denge keki

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve tozşekeri derin bir kaba aktarıp mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika kadar çırpın. Üzerine sıvıyağ ve tahini ekleyip 1-2 dakika daha çırptığınız karışıma fındık içini de ilave edin. 

27.3.2017

KIYMALI SARIYER BÖREĞİ

8 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 35 DAKİKA

26.2.2017