MENÜ

Hürriyet

Hürriyet ile ilgili tüm haberleri ve son dakika Hürriyet haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz. Toplam 3.397 Hürriyet haberi bulunmuştur.
Sahrap SOYSAL

Hürriyet Haberleri

Afyon’un milli yemekleri

Kanal D’de yayınlanmaya başlayan “Sahrap’la Anadolu Lezzetleri” programımız için çıktığımız Anadolu turunda bu kez durağımız Afyon oldu. “Kahraman” olarak bilinen Afyon’un milli yemeklerini deneyimlemek şahaneydi.

17.2.2018

Mevlana kadar zengin bir mutfak

Kanal D’de başlayacak olan “Sahrap’la Anadolu Lezzetleri” programı için bu seferki durağımız Konya oldu.

10.2.2018

Yumurta tatlısı

8 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 1 SAAT

6.2.2018

Kuzey İtalya'daki Gümüşhane

Kuzey İtalya’nın Dolomit bölgesine ailece keşfe çıktık. Orayı gezerken aklıma memleketim Gümüşhane geldi... İşte İtalya gezimin detayları...

3.2.2018

BİBERLİ PATLICAN

Közlenmiş patlıcanların kavanozlarını açıp tel bir süzgece boşaltın, suyu iyice süzülsün. Geniş bir çelik tencereye zeytinyağını ve incecik doğranmış sarımsakları koyun. Orta ısılı ateşte karıştırarak 2 dakika kavurun.

29.1.2018

Urfa'da tarih yeniden canlanıyor

“Tarih Yeniden Canlanıyor” projesi kapsamında Urfa’yı ziyaret ettim. Çiğköftenin anavatanı, sadeyağın memleketi, isot diyarı şehrin tarihi dokusuna da, yöreye has lezzetlerine de hayran kaldım.

27.1.2018

Fındıklı kereviz reçeli

4 KİŞİLİK HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 50 DAKİKA

14.1.2018

Misafiri iyi ağırlarız

Hürriyet Gazetesi ve TÜRSAB işbirliği ile düzenlenen “Hürriyet ile Keşfet” serisinin sekizinci ayağı için Kayseri’ye gittim. Bakın neler yaşadım...

23.12.2017

Dünya Zeytin Günü’nü Akhisar’da kutladık

Manisa’nın Akhisar ilçesinde bu yıl ikinci kez 25 Kasım Dünya Zeytin Günü kutlamaları yapıldı. Türkiye’nin en çok zeytin ağacına sahip ilçesi Akhisar’daki şenliklere zeytinyağı düşkünü bir yemek yazarı olarak ben de katıldım...

16.12.2017

Rize’de balığın izindeyiz

Metro Toptancı Market’in balık konulu sosyal sorumluluk projesi için Rize’ye gittim. Hem balıkçılarımızın sorunlarını dinledim, hem de hazır yerindeyken “en iyi çay nasıl demlenir” onu öğrendim.

25.11.2017

Patlıcanlı Gürcü mezesi

4 kişilik hazırlama süresi: 20 dakida pişirme süresi: 10 dakika

20.11.2017

Aşk yemeği keşkek

Bu yıl 11-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı’na davet edildim. Fuarda hem Türk mutfağını tanıttım hem de geleneksel yemeğimiz olan ‘keşkek’i pişirdim. Merak edenler için keşkeğin aşk yemeği olmasının hikayesini de anlattım.

4.11.2017

Adana’nın yolları taştan

Adana artık bir festivaller şehri oldu. Eşsiz tatlarını yemekseverlerle buluşturmak için 1. Lezzet Festivali’ni düzenlediler. Festival programındaki hasat etkinlikleri çok ilgi çekti. Türkiye’nin dört bir yanından gelip etkinliğe katılanlar; pamuk, zeytin ve narenciye hasatlarını belki de hayatlarında ilk kez deneyimledi.

28.10.2017

Memleketimden ödül aldım

Memleketim Gümüşhane’ye, “9. Lames Şenliği”nin davetlisi olarak gittim. Zigana Köyü’nde düzenlenen bu şenlikte bir de “Gümüşhane’nin ilham veren kadını” ödülünü aldım.

14.10.2017

BADEMLİ MOZAİK PASTA

6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 25 DAKİKA

8.10.2017

Yaprak ciğer kızartması

HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 10 DAKİKA8 KİŞİLİK

1.10.2017

Fethiye pazarında kar şerbeti

Tatile gittiğim yer neresi olursa olsun ilk sorduğum sorulardan biri yerli pazarın hangi gün ve nerede kurulduğudur. Pazar ve marketlerde o yöre insanlarının ne yiyip içtiğini, o coğrafyada nelerin yetiştiğini somut olarak görebilirsiniz. Ben de Fethiye’ye bu duygularla gittim ve deneyimlerimi yazdım.

30.9.2017

Fıstık yiyin mutlu kalın

Türkiye’nin önde gelen gastronomi profesyonelleri ve şeflerinin katıldığı Gaziantep Fıstık Hasadı gezisinin yıldızı yine baklava oldu. Ama bana sorsanız fıstıklı katmer hepsinin baş tacı. Aç karnına hafif sıcak yenilen katmer de tıpkı baklava gibi çok işçilik gerektiren, uzun aşamalar sonucunda ortaya çıkan meşakkatli bir tatlı... Daha Anadolulu ve çok daha doğal bir lezzet. Karar size kalmış.

23.9.2017

Kremalı karidesli omlet

4-6 KİŞİLİKHAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA PİŞİRME SÜRESİ: 6-7 DAKİKA

27.8.2017

İşte Balkan mutfağı

Hepimizin Balkanlar’dan göçmüş veya mübadeleyle Anadolu topraklarına gelmiş bir komşusu, bir dostu, dedesi veya büyükannesi vardır, değil mi? Mutlaka her birimiz bir Rumeli yemeğinin tadına bakmışızdır. Bu yemeklerin izlerini sürmek üzere zaman zaman Balkanlar’a seyahat ederim. Haydi buyurun bir demet Balkan gezisine.

30.7.2017

Mutfak müzesine hoş geldiniz!

Türk aile yaşam şeklinin odak noktası olan mutfağın yerleşim düzenini, pişirme araç ve gereçlerini, sunum kaplarını, yiyecek saklama sistemini somut biçimde anlatan mutfak müzelerini çok önemsiyorum. Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Müzesi’nin öncülük yaptığı bu çalışmalara Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi muhteşem bir müzeyle eşlik etti. Ben de müzeyi ziyaret ettim. Mutfak kültürü mirasımızı gelecek nesillere aktaran bu kıymetli çalışmalarda emeği geçen herkesi kutluyorum.

15.7.2017

Amasya’nın eğlenceli yemekleri

İlk defa düzenlenen Sokak Lezzetleri Festivali için Amasya’ya davet edildim. Ne zaman Anadolu’ya doğru yola çıksam hem çok heyecanlanırım hem de kendimi sınavdan geçiririm, o şehrin yemeklerinden ne kadarını biliyorum diye. İşte Amasya’nın öne çıkan lezzetleri...

8.7.2017