Independent'ta çarpıcı makale: Brüksel için gösterilen hassasiyet Ankara için gösterilmedi

Güncelleme Tarihi:

Independentta çarpıcı makale: Brüksel için gösterilen hassasiyet Ankara için gösterilmedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2016 07:42

İngiltere'nin saygın gazetelerinden Independent'ta, Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün gerçekleştirilen terör saldırıları için gösterilen hassasiyetin Ankara saldırıları için gösterilmediğini vurgulayan bir yazı yer aldı.  

Haberin Devamı

Görüşlerin yer aldığı Voices (Sesler) bölümünde Yasmin Ahmed imzasıyla yayınlanan yazıda, Eyfel Kulesi'nin Belçika bayrağı renklerine bürüneceği ve İngiltere'nin Başbakanlık konutunda Belçika bayrağının yarıya çekildiği hatırlatıldı. 

Ahmed makalesinde, "Downing Street, Ankara'daki vahşetten sonra neden Türk bayrağı asmadı" diye sorarken, Türkiye'nin hedef olduğu terör saldırılarını anımsattı.

Independentta çarpıcı makale: Brüksel için gösterilen hassasiyet Ankara için gösterilmedi

Ahmet terör saldırılarının ölü ya da yaralı sayılarıyla ölçülmemesi gerektiğini belirtirken, "Avrupa suskun kalırken, Türkiye'de çok daha fazla can gittiğini" yazdı.

DAYANIŞMAMIZIN SINIRLARI VAR

"Bizim dayanışmamızın sınırları var gibi görünüyor ve bu sınırlar rahatsız edici bir şekilde Batı Avrupa haritası gibi duruyor. Türkiye bizim dikkat alanımızın dışında kalıyor, bizim acımızı satın alacak kadar yakında değil" ifadelerinin yer aldığı yazının dikkat çeken bir bölümü de şöyle:   

"Türkiye'deki saldırıların arkasında yatan etkenler, Brüksel bombalamalarının arkasındakilerden farklı. Bazıları Türk devletine karşı asırlık Kürt bağımsızlık hareketi adına yapılıyor; bazıları Brüksel saldırılarını düzenleyen ile aynı köktenciler -IŞİD- tarafından yapılıyor. Fakat taktikleri aynı: Terör." 

Yazı Yousafzai Malala'nın Batı'daki ve Doğu'daki terör mağdurlarına yönelik ayrımcılığa karşı yaptığı bir konuşmadan alıntıyla sona eriyor:  

Haberin Devamı

"Niyetiniz terörizmi durdurmaksa eğer, bunun için tüm Müslümanları suçlamaya çalışmayın; çünkü bu terörizmi durduramaz. Bu, daha fazla teröristi radikalize eder."

 

BAKMADAN GEÇME!