‘İncirlik’teki silahlar taşınıyor’ iddiasına yalanlama

Güncelleme Tarihi:

‘İncirlik’teki silahlar taşınıyor’ iddiasına yalanlama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 19:30

DARBE girişimi sonrası Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin gerilmesi nedeniyle İncirlik Üssü’ndeki ABD’ye ait nükleer silahların Romanya’ya taşınmaya başladığı iddiası yalanlandı.

Haberin Devamı

Merkezi Brüksel’de olan EurActiv sitesine konuşan iki bağımsız kaynak, nükleer silahların taşınmasında siyasi ve teknik zorluklar olduğunu, buna rağmen taşıma sürecinin başladığını belirtti. İsmi verilmeyen kaynaklardan biri, “20’nin üzerinde nükleer silahı taşımak kolay değil” derken, silahların yeni taşındığı üssün ise Romanya’daki Deveselu Hava Üssü olduğu belirtildi. Ancak Romanya Dışişleri Bakanlığı’ndan EurActiv’e gönderilen yanıtta, ‘Romanya’nın ABD’nin yeni nükleer üssü olduğu iddiası kesin bir dille reddedilmektedir’ denildi.

“GÜVENDE GÖRÜYORUZ”

Rus Sputnik sitesine göre New York’ta yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Hava Kuvvetleri Müsteşarı Deborah Lee James de İncirlik Üssü’nün IŞİD ve terör örgütleriyle savaşta etkin bir rol oynamaya devam ettiğini söylerken “Yaşananlara rağmen Türkiye hâlâ bizim stratejik ortağımız ve İncirlik’teki 50 kadar B61 hidrojen bombasının güvende olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!