İncirlik olmuyorsa Ürdün’de üs bakalım

Güncelleme Tarihi:

İncirlik olmuyorsa Ürdün’de üs bakalım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 10:08

Türkiye'nin, Adana’daki İncirlik Üssü’nü ziyaret etmek isteyen Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe ile beraberindeki federal milletvekillerine onay vermemesi, Almanya’da tepkilere yol açtı.

Haberin Devamı

Hükümet ortağı CSU milletvekili Florian Hahn, Türkiye’nin tavrına karşılık Almanya’nın alternatif üs araması gerektiğini söyledi. Almanya’nın güvenliği için bunun gerekli olduğunu savunan Hahn, “Hareket alanımızın kısıtlanmaması için Alman keşif uçaklarına alternatif olarak Ürdün’de üs düşünülmeli“ dedi.

YEŞİLLER DE KARŞI ÇIKTI

Yeşiller Savunma Politikaları Uzmanı Tobias Lindner, İncirlik’te tornadolar için üs yapmaktan vazgeçilmesini talep etti. “Eğer Türkiye milletvekillerimizin askerlerimizi ziyaret etmesini engelliyorsa vergilerimizle İncirlik’te üs kurmaya gerek yok“ dedi.

YAPTIRIM UYGULANMALI

Başbakan Merkel’in partisi CDU Federal Meclis Grup Başkanvekili ve eski Savunma Bakanı Franz Josef Jung, Türkiye’nin ziyaret izni vermemesini sert dille eleştirdi. “Bu kararı saçma buluyorum. Askerlerimiz NATO ile birlikte hareket ediyor. Askerlerimiz Türkiye’yi de koruyor. Türkiye’ye bu kararından dolayı yaptırım uygulanmalı“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!