İnciraltı işaret bekliyor

Güncelleme Tarihi:

İnciraltı işaret bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2017 13:21

İnciraltı işaret bekliyor

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın  “İzmir, İstanbul’dan sonra ikinciliği hak ediyorö açıklamasının ardından bisiklet ve motosiklet tutkunlarıyla İnciraltı’nda bir araya gelen İnciraltı 2. Nesil Platformu, “Hazırız, işaret bekliyoruz" mesajı verdi

İzmir’de yıllardır tartışmalara neden olan İnciraltı planlarının tamamlanmasını bekleyen bölgedeki arazi sahiplerinin kurduğu İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu, İnciraltı planları ve Körfez Geçişi Projesi’ni dört gözle bekliyor. Projeni yapımına olanak sağlayacak Çevresel etki Değerlendirme (ÇED) olumlu raporuna yönelik iptal davasından çıkacak sonucun beklendiği süreçte platform üyeleri,  her yaştan bisiklet ve motosiklet tutkunlarıyla bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. Platform Başkanı Tayfun Karabulut, İzmir Körfez Geçişi Projesi’nde ihale tarihinin açıklandığı günün, İzmir’in düğün günü olacağını belirtti. Şehrin ekonomik anlamda kalkınması, trafik sorununun çözüm bulması ve yeşil alanların daha da artması için İnciraltı planlamasını ve İzmir Körfez Geçişi projesi’nin hayata geçirilmesini sabırsızlıkla beklediklerini dile getiren İnciraltı 2.Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, şunları söyledi:

“Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’e koyduğu hedefe ulaşmak için herkese önemli görevler düştüğüne inanmaktayız. Artık şehrimizin ve içinde yaşayan bizlerin kaybedecek vakti kalmamıştır. Şehrimizi planlı bir şekilde hızla büyütmek için Hükümetimiz ve İzmir Büyükşehir Belediyemiz çaba sarf etmektedir ve herkesin de elini taşın altına koyması gerekmektedir. ‘Şehir ranta kurban gidecek’ diye korku yaratılması amacının, aslında İnciraltı’nın bugünkü sahiplerinden alınması olduğunu İzmirliler olarak çok net gördük. Bugüne kadar topraklarına gecekondu yapmayan-yaptırmayan, koruyup-kollayan İnciraltı toprak sahipleri olarak, İnciraltı’nın sağlık turizm odaklı planlanması ile İzmir’in sağlık turizminin başkenti olacağına yürekten inanıyoruz.ö

“İNCİRALTI MÜCEVHERE DÖNÜŞECEK"

İnciraltı’nın sağlık turizmi odaklı planlamasının kente en az 15 bin istihdam olanağı sağlayacağına işaret eden Karabulut, “Körfez Geçiş Projesi şehrimize yaklaşık yılda 3 milyar TL katma değer ve 100 bin yeni turist çekecektir. Şehrimizde yaşayan hemşerilerimizin kullanamadığı Kent Ormanı karşısındaki, artık tarım yapılamayan, 5 milyon metrekare arazilerimiz planlandığında, şehrimize yaklaşık Kent Ormanı’nın 2-3 kat büyüklüğünde yeni nitelikli yeşil alan kazandırılacaktır. Ülkemizin İstanbul Boğazı’ndan sonra en değerli yeri olan İnciraltı, sadece düğün salonu, mangalcı, nargileci ve kurban kesim yeri olmaktan çıkarak hak ettiği değere kavuşacak ve mücevhere dönüşecektirö ifadelerini kullandı.

“SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"

Yakın zamanda İzmir Körfez Geçiş Projesi’nin ihale tarihinin açıklanmasını, İnciraltı için müjde verilmesini sabırsızlıkla beklediklerini belirten Karabulut, şunları söyledi:

“Karşıyaka’dan Balçova’ya 6 dakikada araç ile geçebilecek, aynı zamanda demir yolu hattı ile tramvay bağlantısı sağlanarak tüm İzmirlilerin kullanacağı,  İzmir Körfez Geçişi artık İzmir’in lüksü değil, zorunluluğudur. Tüm İzmir bu mega projeyi heyecan içinde beklemektedir. Körfez Geçişi aynı zamanda çevre için çok önemli olan egzoz emisyonunu azaltacağı için hem çevre duyarlılığı hem de yakıt tasarrufu sağlayacaktır. Körfez üzerine oluşturulacak olan yapay adalarda, ticaret alanları ve seyir terasları ile şehrin yeni sembolü olacaktır. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İzmir Körfez Geçişi’nin Flamingo adasına 12 km., Gediz deltası Ramsar alanı sınırına 1,5 km. mesafede olduğunu ve flamingoların etkilenmesinin söz konusu olmadığını açıklamıştır" dedi.

Mücahit BEKTAŞ / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!