İncir üreticilerine kurutma tüneli desteği

Güncelleme Tarihi:

İncir üreticilerine kurutma tüneli desteği
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2018 18:07

İncir üreticilerine kurutma tüneli desteği

Haberin Devamı

AYDIN'ın Nazilli ilçesindeki 6 incir üreticisine, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce hazırlanan kurutma tünelleri ve belgeleri törenle teslim edildi.

Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kırsal Bağcılı Mahallesi'nde organik kuru incir üretiminde kalitenin artırılması için hazırladığı kurutma tünellerini 6 çiftçinin arazisine kurdu. Kurutma tünelleri için tören düzenlendi. Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Nazilli Kaymakam Vekili ve Sultanhisar Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, Nazilli Belediye Başkanı MHP'li Haluk Alıcık, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, İŞKUR Aydın Müdürü Rahmi Terzi, Nazilli ilçe Sağlık Müdür Vekili Opr. Dr. Şafak Çalışkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları başkanları, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve mahalle halkı törene katıldı. Törende Vali Köşger, kurutma tünellerinin sertifikalarını çiftçilere teslim etti.

Konuşma yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Fuat Fikret Aktaş, Aydın'daki arazilerin yüzde 2'sinde organik incir üretildiğini belirterek, "Kaliteyi artırmak için 2017'de organik tarımın yaygınlaştırması projesinde, yaklaşık 20 kurutma serası dağıtmıştık. Bu sene de bazı ilçelerde 30 kurutma serası dağıtmayı planlıyoruz" dedi.

Vali Köşger ise, "Bölgemizde yetişen incirin kalitesini ve verimliliğini artırmamız gerekiyor. Bundan sonra geliştireceğimiz husus bu olmalı. Üç kutsal kitapta adı geçen bir ürün olan incirin dünyada hak ettiği yere gelmesi gerekiyor. Yalnızca üretimi değil pazarlanmasıyla ilgili çalışmalarımız da olmalı. Dünyada ihracatında birinci olduğumuz incir ürünümüzün kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Yaşı ile kurusu ile incir çok önemli ve insan sağlığına çok yarayışlı bir üründür" dedi.

Projeye katılan üreticiler; Bağcıllı Mahalle Muhtarı Hasan Güler, Mustafa Çimen, İbrahim Dağ, Hüseyin Gün, Nurettin Karabulut ve Seval Şahan adına bir akrabası, belgelerini Vali Köşger'in elinden aldı.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, düzenlenen tören kapsamında bir sepet inciri kerevete dökerek kurutma tüneline yerleştirdi.

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!