İnanılmaz sihirbaz DynamoArda Turan'la şov yapmak istiyor

Güncelleme Tarihi:

İnanılmaz sihirbaz DynamoArda Turanla şov yapmak istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2014 01:16

‘İllüzyon Kralı’ lakaplı Dynamo, 12 Kasım’dan itibaren Discovery Channel’da en kuşkucu izleyicilere meydan okuyacak.

Haberin Devamı

İnsan nasıl illüzyonist olur?
Sana samimi bir şey söyleyeyim mi? Aslında çocukken okulda bana hep kötü davrandılar. Büyükbabam da bana kötü davranan çocukların güçlerini alabilmem için bir numara öğretti. E tahmin edersin ki güçlü taraf bir anda ben oldum.

Sihirbazla seyirci arasında bir anlaşma var: “Sen bütün numaralarını gözümün önünde yapacaksın, ben de hileni bulmaya çalışacağım.” Ama televizyon icat oldu, mertlik bozuldu. Bu, seyirciye haksızlık değil mi?
Olur mu hiç, tam tersi. Bence televizyon sihri, illüzyonu çok daha geniş kitlelerle paylaşmamıza imkân sağladı. Biz illüzyonistler de kendimizi ve sihrimizi zorlamak, daha önce yapılmayanları başarabilmek için hiç olmadığı kadar çalışmak durumunda kaldık.

Bugüne kadar en keyif aldığınız gösteriniz hangisiydi?
Aslında en keyif aldığım gösterilerden birini haftaya yayınlanacak son sezonumuz için çektik. Doğup büyüdüğüm yer olan Bradford’a gittim. En yakın arkadaşıma ve eğitim verdiği okuldaki çocuklara sürpriz yaptım. Ama yaptığım numarayı anlatıp işin sihrini bozmak istemiyorum, izlemelisin.

Haberin Devamı

İnanılmaz sihirbaz DynamoArda Turanla şov yapmak istiyor

Bugüne kadar başınızdan hiç kaza geçti mi? Kadını yanlışlıkla gerçekten ikiye böldüğünüz falan...
Yok, öyle bir şey olmadı ama yeni sezonun ilk bölümünde yapacağım bir numara için çalışırken maalesef sırtımı sakatladım ve hastaneye kaldırıldım, birkaç hafta çekimlere ara vermek zorunda kaldık.

Woody Allen’ın yeni filmi ‘Sihirli Ay Işığı’nı izlediniz mi? Allen da çocukluğundan beri illüzyona çok meraklıymış. Filmi nasıl buldunuz?
İzlemez miyim? Wei Ling Soo (namı diğer Chung Ling Soo) hakkında muhteşem bir hikâye. Ama ben sihirle ilgili filmlerden değil aksiyon filmleri ve süper kahramanlardan ilham alıyorum. İyi bir efekt gördüğüm zaman “Bunu ben de yapacağım” diyorum.

Şovlar sırasında Naomi Campbell, Robbie Williams gibi pek çok dünya yıldızıyla birlikte çalıştınız. İçlerinde en çok kimin ‘sihri’ sizi etkiledi?
Coldplay grubu. 2005’te tanıştık. Aslında Chris Martin’in annesine birkaç sihir numarası yaptıktan sonra kendisi bizzat beni tanıştırdı. Onlarla çalışmak gerçekten çok eğlenceliydi.

Haberin Devamı

İstanbul’a hiç geldiniz mi? Eğer İstanbullu bir illüzyonist olsaydınız bu şehirde hangi gösterinizi yapmak isterdiniz?
Çok istememe rağmen maalesef İstanbul’a hiç gelmedim. Ama geldiğimde Arda Turan ile birlikte birkaç futbol illüzyonu yapmayı çok isterim. Eğlenceli olacağına eminim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!