İnanılmaz cahiller

Güncelleme Tarihi:

İnanılmaz cahiller
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2011 00:00

SOYKIRIMI inkârı suç sayan yasayı Meclis’ten geçiren Fransa, konuyu yoğun bir şekilde tartışmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

Ülkenin en ünlü siyasetçilerinden, eski Kültür Bakanı Jack Lang, hem Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye, hem de içinde bulunduğu Sosyalist Parti’nin tavrına karşı çıktı. 1915 Olayları’nın soykırım olduğunu savunan, ancak bunun bir inkâr yasasına bağlanmasının yanlış olduğunu öne süren Lang, pazar gazetesi Journal du Dimanche’a çarpıcı açıklamalarda bulundu:

m Türkiye Fransa’nın çok iyi ilişkileri olduğu büyük bir ülke. Bu ülke bizim tarihimizin bir parçası. Anlamıyorum, neden 5 yıldır Fransız yöneticileri durmaksızın Türkiye’ye saldırıyor ve AB üyeliği önünde sürekli engel oluşturuyor. Geçtiğimiz ay Alain Juppe Türkiye’ye gitti. Bunun birşeyleri düzelteceğini ve bir süredir yürütülen hınç, öfke, diş bileme politikasına bir son verildiğini düşünmüştüm. Fransız hükümetinin tamamıyla seçim kaygısı güderek bu yasa üzerinden Türkiye’ye düşmanca davranmasını unutmayacağım.

Anayasaya aykırı

Haberin Devamı

m Yasa geçmemeliydi. (Anayasa Komisyonu’nun eski başkanı) Robert Badinter’e tümüyle katılıyorum; bu yasa Anayasa’ya aykırı. Çünkü ifade özgürlüğünü sınırlıyor. Eğer bu yasa Anayasa Konseyi’ne giderse, Konsey de çekincelerini ortaya koyacaktır.

m Fransız politikacıların Türkiye ile ilişkilerimiz hakkında inanılmaz bir cahilliği var. Unutulmamalı ki Türkiye, Sovyet kampına karşı Avrupa’nın sadık bir müttefiki oldu. İsrail ile diyalog arayan tek Müslüman ülke oldu. Bütün bunlar birkaç saat içinde unutulmuş görünüyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘tamir edilmez’ dediği ilişkilerin durumu yarın Fransız yöneticilerin ne yapacağına bağlı. Türk-Fransız ilişkilerinin geleceği konusunda karamsar değilim. Bugünkü yönetimle bunun olmayacağı açık.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!