İnandı ve başardı

Güncelleme Tarihi:

İnandı ve başardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2004 16:38

İlk 10 maç sonunda 10’uncu sırada yer alan Sakaryaspor hedefe ulaşmak için çok çalıştı. İnancını hiç kaybetmedi ve bitime iki hafta kala Süper Lig’e çıkmayı garantiledi.

A Kategorisi’nde geçtiğimiz hafta bir hasreti sona erdirmenin sevinci yaşandı. Tam 5 yıldır Süper Lig özlemi ile yanıp tutuşan Sakaryaspor, sahasında Kayserispor’u mağlup edip bu özlemini dindirdi. Yeşil siyahlılar bu başarıya hiç de kolay ulaşmadı. Sezonun ilk 10 haftası geride kaldığında 10’uncu sırada yer alan Sakaryaspor’un bu noktaya gelebileceğini herhalde bir çok kişi tahmin edemezdi.

Fakat Sakaryasporlu futbolcular ve şehir halkı inanmıştı. Süper Lig hasreti mutlaka sona erecekti.

A Kategorisi’nde Haftanın Maçları

8 Mayıs Cumartesi: Kayseri Erciyesspor-Türk Telekomspor, BŞB Ankaraspor-Kayserispor, Sivasspor-Altay, Kocaelispor-Antalyaspor, Karşıyaka-Vestel Manisaspor,

9 Mayıs Pazar:
İstanbul BŞB-Göztepe, İzmirspor-Çanakkale Dardanelspor, Yimpaş Yozgatspor-Sakaryaspor, Adana Demirspor-Mersin İY

Yıldırım farkı

Türk futboluna Oğuz Çetin, Aykut Kocaman, Hakan Şükür ve Tuncay Şanlı gibi yıldızlar kazandırmış olan yeşil siyahlı takımın başına bu zor günlerde alt yapı sorumlusu Şaban Yıldırım getirildi. Yıldırım ile birlikte Sakaryaspor’un da çehresi değişti. Üst üste 6 galibiyet alan yeşil siyahlılar 16’ncı haftada liderliği ele geçirdi ve bir ara zirveyi Vestel Manisaspor’a devretse de bitime 2 hafta kala Süper Lig’i garantiledi. Tebrikler Sakaryaspor.

Sakarya’nın ardından gözler Süper Lig’e çıkacak diğer iki takıma çevrildi. Bu hedefe ulaşmak için Erciyesspor ve BŞB Ankaraspor’a iki puan yetiyor. Ancak dengelerin sezon boyunca değiştiği bu ligde son söz yine sahada söylenecek.

Haftanın Takımı: Kayseri Erciyes

Haftanın Teknik Direktörü: Hüseyin Hamamcı (Kayseri Erciyes)

Haftanın Hakemi: Hamza Mısır (Antalya-İstanbul BŞB)

Gol Kralı: 18 gol Ümit İnal (Altay)

KART CEZALILARI

Kırmızı Kart:
Levent (Sivas)

Sarı Kart:
Murat Alaçayır, Ümit İnal, Serkan (Altay), Hürriyet (BŞB Ankara), İlkem (Ç.Dardanel), Hüseyin (Göztepe), Ömer, Emre (Kayseri), Cem, Mehmet (Kocaeli), Murat Bölükbüş (Sakarya), Çetin (Sivas), Koray, Ufuk (Y.Yozgat)

HAFTANIN KARMASI

M.Ali (K.Erciyes)

CEMİL (Sakarya)

BÜLENT (Ç.Dardanel)

KORAY ÇÖLGEÇEN (Göztepe)

BURAK (Sakarya)

ENGİN (Kocaeli)

UGUR (BŞB Ankara)

ALİ TURAN (K.Erciyes)

BİROL (İstanbul BŞB)

MAHMUT (V.Manisa)

MEHMET ŞEN (Ç.Dardanel)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!