İnadına jetliyor

Güncelleme Tarihi:

İnadına jetliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2007 00:00

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, sevgilisi Carla Bruni ile Mısır’a tatile giderken milyarder işadamı Vincent Bollore’nin uçağına bindiği için gelen eleştirilere aldırmıyor. Sarko dün Carla ile birlikte yine aynı Falcon 900 uçağıyla Luksor’dan Kızıldeniz kıyısındaki Şarm el Şeyh’e geçti.

SEVGİLİSİ Carla Bruni ile birlikte Mısır’da tatil yapan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, milyarder jetine gelen eleştirilere rağmen, gezinin ikinci durağı olan Şarm el Şeyh’e de yine aynı özel uçakla gitti. Sarko-Carla çifti, Vincent Bollore’nin tahsis ettiği uçağa binerken, çifti izleyen paparazziler de tarifeli seferle uçtu.

Sürekli elele dolaşan Sarko ve Carla, Luksor’da son olarak Firavun 2.Ramses’in gözde karısı Nefertari’nin lahtini ziyaret etti. Arkeolojik kazıların yapıldığı mekanda bulunan bir Fransız turist, "İçeri giriş adam başı 150 Euro. Sarkozy, bizim de içeri girebilmemiz için kapının açık bırakılmasını istedi" dedi.

Bu arada uluslararası barış elçisi olan, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair de ailesiyle birlikte tatilini geçirmeye Luksor’a gitti ve Sarkozy’nin kaldığı Winter Palace oteline yerleştiler. Ancak iki kafile karşılaşmadı.

MÜBAREK’LE KAHVALTI

Sarkozy ve Bruni, Şarm el Şeyh’te, Abu Dabi Emiri Şeyh Halife’in villasında kalacak. Bollore’nin uçağı gibi, şeyhin villasında kalınması da Fransa’da eleştiriliyor. Çünkü Şeyh Halife, Airbus uçaklarının üretiminde rol almak istiyor.

Sarkozy pazar günü Kahire’de Mısır ziyaretinin resmi bölümüne başlayacak. Ancak Mısır’da yadırganacağı gerekçesiyle Carla Bruni ile birlikte görünmeyecek. Çiftin bu sabah, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in Şarm el
/images/100/0x0/55ea5aacf018fbb8f87a7a21
Şeyh’teki villasında kahvaltı etmesi bekleniyor.

Nişan yüzüğü mü

İngiliz Daily Mail gazetesi, Carla Bruni’nin sol elindeki yüzüğün Sarkozy tarafından Noel günü takıldığını ve nişan yüzüğü olabileceğini yazdı. İddiaya göre Sarkozy bu yüzüğe 10 bin sterlin ödedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!