İnadına AVM

Güncelleme Tarihi:

İnadına AVM
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 22:16

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 13 Mart’ta Kızılay’da meydana gelen patlama sonrasında “Saldırı olacak AVM’lere gitmeyin” söylentilerine karşı, dün Ankara’da CEPA alışveriş merkezini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Bahçeli, “İnsanımız AVM’ler başta olmak üzere dışarıda bulunmaktan imtina ediyor. Biz böyle devam etmesinden yana değiliz. Ankara halkına söylüyorum, inadına AVM’lere gelin, sokaklarda gezin, parklarda oturun. Allah sizleri korur” dedi. Brüksel’deki saldırılara da değinen Bahçeli, “Uluslararası boyutta terörle mücadele esas alınmalı, BM öncülük yapmalı ve milletlerarası terörü ortadan silecek modeller geliştirilmeli, terörle ilgili siyaset oluşturulmalı” diye konuştu. Bahçeli, iki kravat ve iki çift kol düğmesi satın aldı.

ADALETE YOLLAYALIM

MHP Lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısında dün yaptığı konuşmada ise AK Parti ve CHP’nin, HDP muhafızlığı yaptığını savunarak, özetle şunları söyledi: “AKP’nin 506 fezlekeyi görüşerek bir kereliğine dokunulmazlığı kaldıralım teklifi, CHP’nin ise kürsü haricinde tüm dokunulmazlıkları kaldıralım ifadesi, HDP’ye uzatılmış zeytin dalıdır. TBMM’nin önceliği, HDP’lilerin dokunulmazlığını kaldırmak olmalıdır. Kim vatana ihanet etmişse, kim teröre destek çıkmışsa, elbirliği edelim, omuz omuza verelim, bu siyasi bölücülerin dokunulmazlığını kaldırarak adalete yollayalım. Sayın Davutoğlu, ‘Hodri meydan’ diyorsun, ama asıl Türk milletinin çağrısını ve talebini görmezden, duymazdan geliyor, HDP’yi yanına alıyorsun. Eğer AKP, HDP’nin müzakere tekliflerine sıcak yaklaşmıyor, eğer PKK’yla yeni ve henüz öğrenemediğimiz bir görüşme ve pazarlık trafiği planlamıyorsa dokunulmazlıkları derhal kaldırmak milli bir sorumluluktur.”

Haberin Devamı

İSTİHBARAT ZAFİYETİ

“Türkiye adeta büyük bir cenaze evine dönüştü” diyen Bahçeli sözlerine şöyle devam etti: “Barzani’nin, Lozan Antlaşması’ndan bu yana devlet hayali kurduklarını açık seçik söylemesinin altında, Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenmiş Erbil’deki
sıra geceleri, Ankara’da AKP kongrelerinde ağırlanarak şımartılması yatmaktadır. Brüksel’de mülteci pazarlığı yapıp AB’nin gönüllü bekçiliğine talip olan Başbakan’ın, kurulan PKK çadırlarını muhataplarının yüzüne vurması elbette takdir edilecek bir davranıştır. Terörist çadırları Türkiye’de kurulurken acaba Erdoğan ne yapıyor, niye mani olmuyordu? Büyükşehirlerimize bomba yüklü araçlar sokulabiliyorsa kesinlikle ortada güvenlik ve istihbarat zafiyeti var demektir. Biz terörle mücadelede hükümetten desteğimizi esirgemeyeceğimizi samimiyetle açıkladık. Ancak var olan gafletin hesabı sorulmayacak mıdır? Devletin istihbaratı ne işle meşguldür? Türkiye nereye gitmektedir?”

Haberin Devamı

İnadına AVM

TERÖRE KARŞI 8 ÖNERİ

BAHÇELİ grup toplantısında terörle mücadele için 8 öneri sundu:

1- Önce, analitik bakış demek olan ‘terörizmle mücadele vizyonu’ geliştirilmelidir. 

2- Yapılacakların tamamının kavrandığı ‘terörle mücadele konsepti’ oluşturulmalıdır.

3- Milli güç unsurlarına sorumluluk seferber eden ‘terörle mücadele stratejisi’ ortaya konulmalıdır.

4- Ülkemizdeki bütün unsurlara görev yükleyen ‘terörle mücadele siyaseti’ oluşturulmalıdır.

5- Terör üzerindeki ortak iradenin ve yükümlülüklerin belirlenmesi için ‘terörle mücadelede kitle kazanma programı’ devreye sokulmalıdır.

6- İçten ve dıştan alabileceği bütün desteklerin kesilmesini sağlayacak kadar kapsamlı ‘diplomatik mücadele eylem planı’ hazırlanmalıdır.

Haberin Devamı

7- İlgili güvenlik kuvvetlerini yeni şart ve durumlarla uyumlu olarak eğitecek, donatacak ‘teröristle mücadele taktik eğitim ve icra programı’ uygulanmalıdır.

8- Yabancı ülkeleri teröriste destek vermekle suçlarken, hükümetin aynı mihraklarla yaptığı müzakerelerin kendi söylemlerimizi yalanlamıyor olması şarttır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!