İnadı bırakacaksın Fatih Hoca

Güncelleme Tarihi:

İnadı bırakacaksın Fatih Hoca
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 19, 2008 00:00

Hürriyet yazarları A Milli Takım’ın yarı final şansını değerlendirdi.

Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti’nden daha güçlü bir takım değil. Kazandığımız maçların son 15 dakikasında gösterdiğimiz performansı tekrarlarsak kesinlikle hedefe ulaşırız. Yeter ki, taşları yerli yerine koyalım.

2000 yılındaki başarısını tekrarlayıp Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde çeyrek finale adını yazdıran A Milli Takımımız, yarın akşam tarihi bir sınav verecek. Ay yıldızlılar, Viyana’da karşılaşacağı Hırvatistan’ı yenerse Euro 2008’de adını yarı finale yazdırıp bu turnuvadaki en büyük başarısını gerçekleştirecek. Hürriyet yazarlarına, son iki maçta geriden gelip rakiplerini yenerek tur atlamayı başaran millilerimizin Hırvatistan maçındaki şansını ve eksiklerin bu karşılaşmanın sonucuna etki edip etmeyeceğini sorduk.

Cezası nedeniyle forma giyemeyecek olan Mehmet Aurelio dışındaki eksiklerin yerlerinin dolacağı görüşünü savunan yazarlarımız, Hırvatistan’ın yenmeyi başardığımız Çek Cumhuriyeti’nden daha güçlü bir takım olmadığını savunurken, doğru kadro ve taktikle zafere ulaşacağımıza inandıklarını söylediler. İşte görüşler...

Can BARTU Â

Gözümüzde büyütmeyelim


AURELİO çok parlak bir oyun oynamıyor. Onun yerine Ayhan bu işi yapabilir. Volkan’ın da gözü arkada kalmasın, kalede Rüştü var. Rüştü, çok iyi ve tecrübeli bir isim. Milli Takım’ın son 15 dakikada oynadığı oyun çok önemli. Ama bakalım, rakip buna izin verecek mi? Ailece saldırmayacağız. Planlı programlı, topu kullanarak hücum yapacağız. Çok yardımlaşacağız. Hırvatistan bir Portekiz değil. Yenilmeyecek bir takım değiller. Yenmememiz için bir sebep yok. Yeter ki rakibi gözümüzde büyütmeyelim.

Erman TOROÄžLU

İnadı bırakacaksın


MARCO’nun yokluğu kesinlikle aranır. Volkan da bankoların arasına girmişti. Oynasa iyi olurdu. Ama Rüştü’nün de onu aratmayacağını düşünüyorum. Fatih Terim inat etmez, benim her yaptığım doğru demez ve futbolcuları da yerli yerinde oynatırsa Hırvatlarla kafa kafaya mücadele ederiz. Mesela Hamit’i öne çıkarmasaydı Çek maçını alamazdık. Emre Belözoğlu sakatlanmasaydı, bugün Arda’dan bahsetmiyor olacaktık. Demek ki, futboldan biraz anlayan şahısların yaptığı tenkitler kimseyi kızdırmayacak. Son maçın son 15 dakikası hariç iyi futbol oynamadık.

Korkut GÖZE

Macera aramayacağız


ÖZELLİKLE Çek maçındaki son 15 dakikalık oyunu tekrarlayalım, Hırvatistan’ı da yerle bir ederiz. Ancak, kazın ayağı öyle değil. Böyle kükreyişler her zaman gerçekleşmez. Duygular, her zaman akıl ve mantığın önüne geçemez. Yarı finale uzanmak istiyorsak, sağlıklı düşüneceğiz. Böyle bir maçta macera aramayacağız. Terim’in teknik ve taktiksel yorumuna güveniyor ve inanıyorum. Çocuklar da omuzlarına yüklenen ağır sorumluluğun stresine girmezlerse, şimdiden haykırabilirim... Sıradaki gelsin!

Ä°lker YASÄ°N

Tek yol inanmak


EMRE ve Volkan’ın boşluklarını dolduracak oyuncularımız var. Orta alanda hem defans, hem hücum aksiyonlarında görev alabilen Aurelio’nun yokluğu çok zor doldurulacak. Hareketli ve top tekniği çok yüksek, ayağa pasta başarılı ve en önemlisi teknik direktörleri Bilic ile sevgi yumağı oluşturmuş Hırvat futbolcuları durdurmanın ve bu maçı almanın tek yolu inanmak. Teknik direktörüne, arkadaşına en önemlisi de kendine. Emre Belözoğlu kullanılabilir. Hamit orta sahada oynamak zorunda. Nihat ve Tuncay yine gol bölgesine olmalılar.

Kanat ATKAYA

Zor ama imkansız değil


HIRVATİSTAN, Türkiye’yi yenmek için çok dikkatli davranması gerektiğini biliyor. Sakatlar düşüldüğünde ortaya kabaca bir kadro çıkıyor ve bu kadro da ezilmeden Hırvatistan’la mücadele edebilir. Duygusal dalgalanmalarımızı her zaman avantaja çevirmek mümkün olmayabilir. Zaman bazen mucize yaratmaya yetmeyebilir. Aurelio en mühim eksik. Rüştü’nün şu ana kadar başarılı olan Volkan’ı aratacağını sanmam. Zor fakat imkansız değil. Duyguların yanına aklı da eklersek bu iş olur.

Altan TANRIKULU

Hücum oynamalıyız

HIRVATİSTAN’ın en büyük silahı orta sahada kısa paslarla oynadıktan sonra topu kanatlara yaymak ve Olic-Kranjar ikilisini gol pozisyonuna sokmak. Bu; bizim oyun anlayışımıza çok benzeyen bir tarz. Hırvatistan’ı yenebilmek için kesinlikle hızlı oynamalı ve "bekleyen taraf" olmamalıyız. Tuncay ve Arda çok sık kanat değiştirmeli. Nihat da kendisine boş alan bulmak için zaman zaman kanatlara kaçmalı. Cezalı ve sakat oyuncularımızın yokluğunda; Rüştü, Emre Aşık, Mehmet Topal üçlüsü devreye girecektir.

Ercan SAATÇİ

Ä°deal kadroyla olur


BU üç ismin yokluğu da aranmaz. Türkiye maçın 60-70. dakikasına kadar takım oyunu oynuyor. Sonradan aklı başına gelen bir takımız. Bunu şimdiye kadar İsviçre ve Çek maçlarında gördük. Olmayanları tartışırsak boşuna zaman kaybederiz. Terim, bu takımı iyi tanıyor, daha iyi biliyor. Ancak biz de izliyoruz. Fatih Terim’in, artık gerçekleri görmesi lazım. Hamit’ten sağ bek olmaz. Çek Cumhuriyeti maçında ortaya geçti. 3 pas verdi 3’ü de gol oldu. Hırvatlar Çeklerden iyi bir takım değil. Bence ideal kadromuzla sahaya çıkarsak galip gelebiliriz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!