İmzalar tamam şampiyon Arkasspor’un ödülü geliyor

GEÇEN hafta “Arkasspor Challenge Cup Final Four yani Avrupa Şampiyonluğu ödülünü hala alamadı” diye yazmış ve verilen sözlerle ilgili bazı hatırlatmalar yapmıştım.

Haberin Devamı

Arkasspor’un “Spor Hizmet ve Faaliyetlerinde Üstün Başarı Gösterenlerin Ödüllendirilmesi Yönetmeliği”nin 8’inci maddesine göre ödüllendirilmesi gerekiyordu.
Bu sözü bizzat dönemin Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu vermişti.
Ardında da Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yönetmelik gereği 2 bin adet Cumhuriyet altını karşılığı olan bedelin Arkasspor’a verileceğini, gerekli prosedürün başlatıldığını ve takvimin uygun olması halinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu törene katılabileceğini söylemişti.
Geçen günkü yazımda “Arkasspor’un şampiyon olmasının üzerinden 6 ay geçti. Bu arada yeni sezon başladı, neredeyse Avrupa Kupası maçları da başlamak üzere” diye de bir not düşmüştüm.
¡
Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yazım üzerine aradı.
Ve dedi ki...
“Bir başarı yakalandıysa bunu ödüllendirmeliyiz. Bunu da Türk milleti adına yapmalıyız. Sayın Başbakanımızın talimatı aynen böyledir. Arkasspor şampiyon olduğunda da benzer sözleri söyledi. Akdeniz oyunlarında madalya alan milli oyuncularımız için de... Hatta bizzat arayarak, ‘Ödülleri geciktirmeyin. Oyuncularımıza ödülleri bir an önce verin’ dedi. Gençlik ve Spor Genel Müdürü olarak ben de bu konuda çok hassasım. Ama bu prosedürü başlatmak için bazı belgelerin bana ulaşması gerekir...”
Sayın Akgül’le aynı görüşteyim.
Ortada bir başarı varsa; alkışlamalıyız, ödüllendirmeliyiz, teşvik etmeliyiz.
Ve destek olmalıyız.
Peki Genel Müdür bu görüşteyse tıkanıklık nerede?
Farklı bir bürokrasi mi var?
Federasyonlar ödül yönetmeliği konusunda yeterince bilgi sahibi değiller mi?
¡
Bu soruları Yunus Akgül’e sordum.
Yanıtı şöyle oldu:
“Arkasspor örneğiyle devam edelim. Arkasspor’un şampiyon olduğu gün ben de Mavişehir’deki salondaydım. Bu başarıyla gurur duydum. Herkes gibi takımımızı alkışladık. Yönetmelik belli ve Voleybol Federasyonumuza işlemlerin tamamlanmasıyla ilgili sözlü bilgi verdik. Arkasspor’un takım başarısıyla ilgili ödül dosyası daha yeni önüme geldi. Bunu imzaladım. Ancak, oyuncularla ilgili dosya hala elimize ulaşmış değil. Yasa ödülü verin diyor, ama gerekli prosedürleri de tamamlayın diyor. Belgeler hazır olduktan sonra imzayı hemen atıyoruz.”
¡
Belli ki, kamuoyu gibi Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de federasyonların olayları takip etmemesinden dertli.
Akgül devam ediyor:
“Arkasspor’un takım ödül dosyasını imzaladım. Sonuçta Arkasspor takım ödülünü alacak, ama oyuncular biraz daha bekleyecek. Önümüzdeki birkaç gün içinde İzmir’in bu güzide takımı ödülünü alacak. Yönetmeliklere göre belirlenen miktar Arkasspor’un hesabına yatacak. Gecikmeler nedeniyle de federasyonlarımıza bir uyarı yazısı yazdım. Ödül dosyalarında organizasyonu düzenleyen ülke tarafından akredite edilen isim listeleri, detaylı teknik neticeler, doping sonuç belgeleri gibi eksik belgelerin tamamlanmamasından dolayı ödül alanların mağdur olduğunu bildirdik. 30 Ekim tarihiyle doğacak gecikmelerden dolayı Genel Müdürlüğümüz nezdinde sorumlu kişiler ya da kurumlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılacağını duyurduk...”
Gecikmeli de olsa Arkasspor ödülünü alıyor.
Voleybol erkeklerde Avrupa Şampiyonluğu bir ilkti.
Dilerim bu başarılar devam eder ve futbola endeksli spor anlayışımızı biraz olsun değiştiririz.

Yazarın Tüm Yazıları