İmzacı akademisyenlerin 'ihlal' tablosu

Güncelleme Tarihi:

İmzacı akademisyenlerin ihlal tablosu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2016 23:34

BARIŞ İçin Akademisyenler İnisiyatifi, web sayfalarında, bildiriye imza attıktan sonra işten çıkarılan, tutuklanan, görevden uzaklaştırılan, istifa eden akademisyenlere ilişkin ‘hak ihlali’ tablosu yayınladı.

Haberin Devamı

Tabloda şunlar paylaşıldı: “58’i kamu üniversitelerinde, 33’ü vakıf üniversitelerinde görevli 91 kişi işten çıkarıldı. 7’si kamu, 7’si vakıf olmak üzere 14 kişi istifa etti. İddiaya göre vakıf üniversitesinden bir kişi zorla emekli ettirildi. Kamuda görevli 448, vakıf üniversitelerinden görevli 63 olmak üzere 511 kişi hakkında disiplin soruşturması başlatıldı.

‘Üniversite öğretim mesleğinden veya kamu görevinden çıkarma’ talebiyle kamudan 44, vakıf üniversitelerinden 5 kişi hakkında Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) dosya gönderildi. Kamuda 77, vakıf üniversitelerinde 11 kişi görevden uzaklaştırıldı. Bildiriye imza atanlardan 44’ü kamu görevinden ihraç edildi ve en az 6 doktora öğrencisi öğretmen de kamu görevinden alındı. En az 63 imzacı, yapılan usül ve esas değişiklikleri ve KHK’lar ile hak ihlallerine uğradı. Kamudan 3, vakıflardan 4 kişi idari görevlerinden alındı. Kamuda görevli 38, vakıf üniversitelerinde görevli 3 kişi gözaltına alındı. Kamuda 2, vakıflarda 2 olmak üzere 4 akademisyen tutuklandı. 3 akademisyen 40 gün ve 1 akademisyen 22 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi. Bildiriye ilk etapta 1128 akademisyen imza atmıştı.
 

BAKMADAN GEÇME!